fbpx

Adó 1% felajánlás a támogatásra

Adó 1% felajánlás a támogatásra!

A Karitáció Alapítvány 2008 óta működteti a Gyógyító Bohócdoktorok Betegségelűző Csapatot, melynek célja, hogy beteg, sérült gyermekek számára a sokszor kínokat jelentő betegségeket, a sokszor állandó fájdalmakat jelentő kezeléseket felváltsa élményekre, nevetésre, vidámságra, ezáltal terelve a gyerekeket a gyógyulás felé. A programok a klinikák, kórházak, rendelő intézetek számára ingyenesek. A vidám bohócdoktor vizit végén rendszerint ajándékozás és szeretet honol. Ön is segítsen: adóbevalláskor adó 1% felajánlásával támogassa a bohócdoktorok gyógyító tevékenységét!

Adó 1% felajánlással támogassa a Bohócdoktorokat

Karitáció Alapítvány
Adószám: 19560540-1-06
Hálásan köszönjük segítségét!

A gyógyító bohócdoktorok segítő programról bővebben itt:

Bohócdoktorok blog

Bohócdoktorok a facebookon

Bohócdoktorok a karitacio.hu oldalon
A Bohócdoktorok aktív segítő szerepet töltenek be a betegség kiűzésében!

Játék, arcfestés, bábszínház, játszóház, ének – zene…, hogy a betegség egy rossz álommá múlhasson el! Harcban vagyunk, a betegség legyőzéséért, harcolunk a gyermekek egészségéért. Bohócdoktoraink minden nap a gyerekek és felnőttek problémáinak csökkentése érdekében tevékenykednek.

Bohócdoktorok a gyermekekért

Bohócdoktor kórházi vizit

Felírunk a betegségre sok sok játékot, 10 nevetést, vidámságot. Bohócdoktorok a gyermekekért.

 

Ép testben, ép lélek – tartja a közmondás, és valóban: a testi és lelki erőnlét szorosan összefügg. Nem csak a test a fontos, hanem a szellem egészségével is sűrűbben kell foglalkozni, még egészségesen is. És még sokkal jobban, ha egy gyermek a testet megpróbáltató betegséggel küzd vagy a gyógykezelés mellékhatásai kritikus állapotúra rontják a szellemet.
Itt lép közbe a Karitáció Alapítvány által működtetett Gyógyító Bohócdoktor Csapat!

Bohócdokik várják intézmények felkéréseit:
Vidám kórterem zenés egy óra a bohócokkal, a bohócok a zene, móka mellett örvendeztetik meg a gyerekeket. Tánc, zene, interaktív ujjbáb játék, rajz, fotózás, betegség elűzés…
# ingyenes,
# látványos,
# élményt teremtő,

Bohócdokik támogatókat keresnek:

– adó 1% felajánlást a Karitáció Alapítvány közhasznú tevékenységeihez hálás köszönettel fogad

Adószám (adó 1% felajánláskor ezt adja meg):
19560540-1-06

– a működéshez szükséges anyagi alapokat támogatók adományaiból fedezzük, Hivatalos bankszámlaszám (CIB Bank):
10700062-48244909-51100005

– a bohócdokik csapat tárgyi adományokat (bábokat, zeneeszközöket, írószereket, osztható játékokat, színezőket/könyveket, és minden egyebet örömmel fogad),

Együtt CSODÁKRA Vagyunk Képesek!

Felírunk a betegségre sok sok játékot, 10 nevetést, vidámságot…
A Karitáció Bohócdoktorok aktív szerepet játszanak a betegség kiűzésében!

Hogyan gyógyítanak a bohócdoktorok?!

A nevetés valódi szellemi tornát és testedzést jelent: nevetés közben a mellkas izmai erőteljesen összehúzódnak, a hasüregben felgyorsul a vérkeringés, javul a belső szervek oxigénellátása. Az agyban pedig olyan vegyületek szabadulnak fel, amelyek csökkentik a fájdalomérzetet, és egész testünket kellemes bizsergés hatja át.

A nevetés a betegségekre a legjobb gyógyszer. Vény nélkül, ingyen kiváltható és nincsenek mellékhatásai. A Karitáció Alapítvány 2008 óta működteti a Gyógyító Bohócdoktorok csapatot, a program célja, hogy minél több kórházban fekvő gyerek és betegséggel küszködő embertárs fájdalmát, szorongását és szomorúságát enyhítse a nevetés rendszeresen adagolt energiájával, így hozzásegítve őket egészségük és jó kedélyük mielőbbi visszanyeréséhez.

Játék, arcfestés, bábszínház, játszóház, ének – zene…

Adóbevalláskor az adó 1% felajánlás azért is fontos, mert az 1%-al úgy támogatsz, hogy nem kell adnod semmit! Sajnos Magyarországon tíz adózóból hat adófizető nem adja oda adó egy százalékát a hasznos munkát végző civil szervezeteknek. Adó egy százalék felajánlással úgy lehet támogatni fontos gyermekmentő és gyógyító programjainkat, hogy az közben Neked semmibe sem kerül. Adó 1 százalék felajánlás fontos és nagyon sokat jelentő támogatási forma! Adóbevalláskor az szja 1% felajánlása óriási segítség! Támogatásod, segítséged, figyelmed nagyra értékeljük és a mosolygós és gyógyuló gyermekek nevében hálásan köszönjük!

Az adózási időszakban felajánlható adó 1 százalék felajánlás mellett örömmel fogadjuk tárgyi, eszmei, anyagi, kapcsolati támogatás felajánlását is! Segítséged, a legapróbb támogatás is nagyon sokat jelent!

Kérjük, támogassa személyi jövedelemadójának 1%-ával a bohócdoktorok gyógyító, gyermekmentő tevékenységét. A gyógyító bohócdokik által a beteg gyerekek gyógyulása hamarabb történik meg.

Hálás köszönettel fogadunk minden támogatást, így a személyi jövedelem adó (SZJA) 1 % felajánlásokat is. Nekünk minden 1% fontos támogatás, minden apró segítség nagyon fontos! A bohócdoktorok gyermekmentő feladatainak támogatását köszönjük!

Kérjük, segítsen Ön is, hogy minél több rászoruló, beteg gyermeket, nélkülöző család problémáját, bajban lévő ember megmentését meg tudjuk valósítani! Adó 1% felajánlásával sokat segít!

Mit kell tennie?

A rendelkezés az SZJA 1 százalékáról nem kerül Önnek pénzébe, csak egy-két percet kell rászánnia az adóbevallás elkészítésekor.

Rendelkezési lehetőségek:
Önnek lehetősége van arra, hogy adója 1+1%-ának felhasználásáról a bevallás részét képező önálló EGYSZA lapon rendelkezzen és azt a bevallásával együtt elektronikusan vagy kinyomtatott formában postai úton továbbítsa a NAV felé legkésőbb tárgyévben május 20-ig.

Amennyiben Ön már elküldte adóbevallását és külön rendelkezik adója 1+1%-áról, úgy a rendelkező nyilatkozatot önállóan, legkésőbb a tárgyévben május 20-ig küldheti meg az adóhatóságnak elektronikusan vagy papíron kitöltött formában postán.

Abban az esetben, ha Ön munkáltatói adómegállapítást kér, tegye borítékba fentről letöltött rendelkező nyilatkozatot és adja át munkahelyén az adóbevallást készítő személynek legkésőbb tárgyévben május közepéig. A borítékra írja rá adóazonosító jelét, zárja le a borítékot és írja alá saját kezűleg, a ragasztott felületre átnyúlóan.

Ha a személyi jövedelemadó bevallását elektronikusan, meghatalmazott útján kívánja elküldeni, akkor a rendelkező nyilatkozatot az adóhatóság csak akkor fogadja el, ha a meghatalmazott mind a bevallás, mind pedig a rendelkező nyilatkozat megküldésére az adóhatósághoz bejelentett meghatalmazással, érvényes regisztrációval rendelkezik.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy amennyiben Ön úgy dönt, hogy nevét és postai illetve elektronikus levelezési címét a szervezettel közöljék, akkor ezen szándékát az erre vonatkozó kódkockába jelölje „X”-szel, és töltse ki „Az adózó neve” mezőt és „Az adózó postai levelezési címe” vagy „Az adózó elektronikus levelezési címe” mezők közül legalább az egyiket. A kedvezményezett az Ön által megadott adatokat kizárólag közhasznú tevékenységével kapcsolatban az Önnel történő kapcsolatfelvételre, tájékoztatás nyújtására használhatja fel, és az adatokat kizárólag az adatszolgáltatást követő 5 évig kezelheti.

Bohócdoktoraink és a Karitáció Alapítvány az 1 százalék felajánlást hálásan köszöni!
Kérjük, hogy tevékenységeinket, programjainkat kísérjék figyelemmel!

Bohócdoktorok a beteg, sérült gyerekek gyógyulásáért

A nagybeteg gyerekek számára a fekvőbetegség többnyire negatív stresszt, félelmet, fájdalmakat és szenvedést hoz. A gyógykezelések során keletkező negatív helyzetet hozzák rendbe a bohócdoktorok. A Karitáció Alapítvány arra kéri a jóérzésű segítőket, pártolókat, és majdani segítőket, hogy az adózási időszakban 1+1 % felajánlás, azaz az egy százalék felajánlás kapcsán gondoljanak az alapítvány által több éven sikeresen működtetett Bohócdoktor Betegségelűző Csapat támogatására. A normatív támogatás nélkül működő gyógyító program a támogatásként juttatható 1 % felajánlás segítségével a gyermekmentő program költségeit fedezni tudja. Az 1 százalék felajánlás a közhasznú alapítvány jótékony célú tevékenységéhez fontos támogatási lehetőség.

A bohócdokik szegedi alapítványa az egész országra kiterjedően végzik intézmények nagybeteg kisgyermekeinek látogatásait, a bohócdoktor mozgalom így országosan a kórtermekben fekvő beteg gyermekek nagy örömére elérhető. Az egészségügyi intézményekben eltöltött napok kapcsán fontos gyermekvédelem (fizikai, mentális formában is), a gyermekek támogatása vidám bohócdoktorkodás révén teljesülhet ki. A gyermektámogatás során ajándékozás, élmény átadás – élmény pedagógia, a betegségek játékos feldolgozásához szükséges tréning is kapcsolódik. A bohócdoktorok sosem üres kézzel érkeznek, ajándék lufi, nassolnivaló szinte mindig lapul a bőröndjeikben. A gyermekmentő alapítvány révén a beteg gyermekek gyógyulása közelebb juthat a megvalósuláshoz, mely megfizethetetlen érték.

A személyi jövedelemadó 1 százalék felajánlás nagyon nagy segítség a gyermekmentő – gyógyító bohócdoktorok egész éves áldozatos munkájához. Az egy százalék felajánlás, azaz az adó 1 nem kerül az adóbevalláskor semmiféle plusz költségbe sem, mégis óriási segítség. Az adó 1 százalék felajánlás elmulasztása az adóbevallás idején nem jó, mondhatni kifejezetten rossz. Az adóbevallás 1 százalék részének fel nem ajánlásakor is befizetésre kerül, csak a támogatási lehetőség helyett (a gyermekmentő alapítvány helyett) az államkasszába kerül az összes adóbefizetés. Az alapítványok nyilvántartása tartalmazza a Karitáció Alapítványt, mint adó 1%-ot fogadó szervezetet. Az szja 1 százalék támogatásból befolyó összeg nagyban segíti a beteg gyermekek gyógyításának támogatása kapcsán működtetett lelki és testi segítő tevékenységet. A beteg gyermekek segítése, a bohócdoktor mozgalom támogatása csak 1%-nyi figyelmet és segítséget kér!

Adó 1%

Az 1+1 százalék, azaz a befizetett adó 1 százalék felajánlás révén minden támogató részt vehet az éves szinten gyerekek százait, de akár ezreit érintő terápiás programban. Az adó 1+1 felajánlása nem kerül semmibe sem, de a bohócdoktorok áldozatos tevékenységének folytatásához nélkülözhetetlen. Adóbevalláskor az adó 1 százalék felajánlását ne felejtse el megtenni, ha az adó 1 % felajánlás nem jön létre, a felajánlható összeg (mely néhány száz forinttól több ezer forintig is terjedhet) az államkasszába kerül.

Az adóbevallás elkészítésekor kérje ki a könyvelő vagy a bérszámfejtő segítségét, hogy a Karitáció Alapítvány ( az alapítvány adószám: 19560540-1-06) a gyermek támogatás segítendő céllal felajánlásra kerülhessen. Az adóbevallás 1 százalék része nagy segítség s gyermekmentő feladatokhoz. Az alapítvány adószáma az alapítvány részére történő szja 1 % felajánláskor pontosan kell, hogy megadásra kerüljön, hiszen ha az szja 1 százalék felajánláshoz megadott adószám hibás, úgy az szja 1 % felajánlás nem jut célba, az szja 1 százalék felajánlás érvénytelen lesz.

Adóbevallás elkészítésekor a felajánlott adó 1+1 százalék óriási segítség! Adóbevalláskor az adóbevallás kitöltésekor az adó egy százalék felajánlása 1-2 percet vesz igénybe. Adóbevalláskor a személyi jövedelemadó befizetett összegének 1%-át karitatív célokra, egyesületek – alapítványok támogatására tudja juttatni. Adóbevallásakor az adóbevallás részeként az szja 1+1% nyilatkozat leadása nem kerül semmibe sem, de nagyon nagy segítség a segítő programok támogatására. Segítsen úgy adóbevalláskor, hogy közben az Önnek semmibe sem kerül!
Segítségét, támogatását, egész éves figyelmét nagyra értékeljük, és hálás köszönetünket fejezzük ki érte!

Facebook oldal: https://www.facebook.com/Bohocdoktorok/

Együtt csodákra vagyunk képesek!

2012.01.19.