rss
bohócdoktorok, adó 1% adóbevallás, beteg gyermekeknek, adó 1 százalék
 • Adományvonal a bohócdoktorok támogatásáért

 • Share on Tumblr

  Adományvonal a bohócdoktorok támogatásáért2018 májusában kaptuk a csodás hírt, miszerint Alapítványunk az Adjukössze.hu jóvoltából telefonos adománygyűjtést folytathat a 13600/70-es Adjukössze.hu Vonalon. E pályázat elnyerésével új – a visszajelzések szerint – közkedvelt adománygyűjtési forma valósulhat meg gyermekmentő és segítő tevékenységünk eredményének javítása érdekében. Az adománygyűjtési felhívást facebook oldalunkon, valamint valamennyi weboldalunkon közzétettük. Alkalmi és állandó támogatók nagylelkű segítségének köszönhetően együtt segíthetünk a rászoruló gyerekeken. Kedves segítőink, jóakaró Angyalok: hálás köszönetet mondunk minden egyes támogatásért!

  bohócdoktorok támogatása adóbevalláskor adó 1 százalék felajánlással

  500 forinttal támogassa Alapítványunk fontos tevékenységeit!

  * Híváskor 13600, majd a menüben 70 -et kell nyomni,
  * SMS küldésekor a 13600 a címzett, az sms szöveg pedig 70 kell legyen.

  bohócdoktorok

  Erre gyűjtünk, a beérkezett adományok ezekre a fontos feladatokra kerülnek felhasználásra:
  - bohócdoktorok gyógyítást segítő tevékenységének működtetése,
  - kórháztámogatás, segítő programok működtetése,
  - rászoruló gyermekek és családok támogatása,
  - egyéb jótékonysági tevékenységek kivitelezése.

  bohócdoktorok

  Kimutatások a kapott és felhasznált támogatásokról:

  2018. éves összesítés
  1. A beérkezett hívásokból és üzenetekből származó adomány teljes összege: 0 Ft
  2. Az utalt támogatásból a telefonszolgáltatók részére átadott díj, mely tartalmazza az adományvonal fenntartási költségét, illetve hívásonként / sms-enként 15 Ft szolgáltatói költséget, melyet a NIOK által benyújtott számlák alapján fizettünk ki. Ennek összege: 0 Ft.
  3. Az adománygyűjtő szervezet által saját működési költségre felhasznált keret (a következő részletezettséggel: raktározási költség, karbantartási költség, hirdetési költség, bérköltség, bérjárulékok): 0 Ft.
  4. A szervezet által a rászorulók megsegítésére felhasználható összeg: 0 Ft.
  5. Adományban részesítettek száma: 300 fő.
  6. A gyűjtésből befolyt adomány felhasználása, a tevékenység részletes bemutatása: a Karitáció Alapítvány évente tízezer hátrányos helyzetű embernek segít. A támogatói programok révén kórházi bohócdoktorkodást, gyógyítás támogatást, kórházak és intézmények és rászorulók támogatását segíti elő. Gyógyszer, gyógyászati eszköz, élelmiszer, ruhanemű, játékok, készségfejlesztő eszközök révén a rászorulók élete válik jobbá. Az adományvonal támogatása révén a bohócdoktor vizitek több gyermeket és felnőttet segítenek a gyógyulás felé.

  Hálásan köszönjük az adományvonali segítő támogatást!

  Fontos dokumentumok:

  Közhasznú mérleg 2017. évi (hamarosan)

  Közhasznú mérleg 2016. évi

  Közhasznú mérleg 2015. évi

  Közhasznú mérleg 2014. évi

  KOZ16 (hamarosan)

  KOZ15

  KOZ14

  KOZ13

  Bohócdoktorok a betegekért, gyermekekért. A Karitáció Alapítvány jótékonysági programjának támogatásával jótékonysági programok megvalósításában vehet részt. Köszönjük!

  kórházi gyógyítás támogatása, bohócdoktorok

  bohócdoktorok a gyermekekért

  mosoly doktorok

  Karitáció Alapítvány, gyógyító bohócdoktorok

  bohócdoktor csapat


  Share on Tumblr
Beteg gyerekek gyógyításában 2008 óta vesz részt alapítványunk gyógyító bohócdoktor csapata.
A kórházi lábadozást a gyógyító és vidám bohócdoktor vizitek segítik, hogy a jókedv törjön előre, a gyógyulás ideje rövidebb lehessen.
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Kókuszzsír

  A kókuszzsír mitõl más, mint a többi zsiradék?

  Ismerd meg a Gyomorégés, Fáradság, álmosság, rosszközérzetet, okait!

  Fáradság, álmosság, puffadás, rossz közérzet. A felmérések alapján az egészséges emberek 25-30%-ánál ezek a tünetek érezhetõk az étolajokkal készített ételek elfogyasztása után.

 • A jóga hétköznapi hatásai

  A jóga hétköznapi hatásaiManapság egyre többen választják a jógát, ezt a csodálatos 6-7 ezer éves utat a testet gyógyító, a lelket építő és az elmét nyugtató hatása miatt. A jóga hosszú története folyamán számos iskola jött létre, új irányzatok alakultak ki és az irányzatok egyesülésére is sor került, de általánosságban minden változatra kijelenthető, hogy a megvilágosodás felé vezető utat keresi. A modern jóga tartalmazza a tradicionális elemeket, a test megerősítésére és jó állapotának megőrzésére szolgáló ászanákat a spirituális filozófiát, a mantrák (szent szótagok) ismételgetését, a légzés szabályozását és az elme meditációval történő elcsendesítését.

 • Pihentető praktikák a nyári kánikula idejére

  Pihentető praktikák a nyári kánikula idejéreA nyári kánikula idősek és fiatalok számára is nagy terhet jelent. Nappal kimerültség, éjjel van, hogy csak forgolódunk az ágyban, a fülledt melegben még aludni sem tudunk rendesen. Ilyenkor az ember legtöbbször csak szenved, izzad, másnap nyűgösen, fáradtan ébred, s ez az egész napját megbélyegzi. Ám gondoljunk csak arra, hogy vannak olyan országok, ahol mindig ennyire meleg van. Ezért is találták ki az ilyen helyeken az úgynevezett szieszta időszakot, amikor bezárnak az üzletek tíztől, délután kettőig, hogy ezekben a nagyon meleg órákban az ember pihenhessen kicsit.

 • Méregtelenítõ ötletek tavaszi fáradtság ellen

  Természetes módszerek

 • Rágás - fontos az anyagcsere megfelelõ állapotához!

  Gyakori probléma a megfelelõ rágás hiánya, mert nélküle a táplálék nincs megfelelõen elõkészítve az emésztés számára.

  Ugyanis a nyálban található amiláz szabdalja fel a molekulaláncokat, és teszi lehetõvé, hogy jobban el tudjon keveredni a táplálék a gyomor emésztõnedveivel.

 • Az epilepszia

  Az epilepszia az idegrendszer betegsége, amely görccsel kísért vagy görcs nélkül jelentkezõ rohamok egymás után következõ megnyilvánulásaiból áll.

 • Mikor beszélünk elhízásról?

  Elhízásról akkor beszélünk, ha az egyén testsúlya a kívánatosnál 20%-kal nagyobb.

 • Tartáshibák megelőzése és kezelése a vakáció idején

  Tartáshibák megelőzése és kezelése a vakáció idejénA nyári szünidő alatt sokszor nagy fejtörést okoz a szülőknek a gyermekek elhelyezése, programjuk megszervezése. A tanév során gyermekeink nagyon leterheltek, minden nap cipelik, a kisebbeknél sokszor nehezebb iskolatáskát, egész nap görnyednek az iskolapadban. A tartáshibák kialakulásának legnagyobb része a mozgásszegény életmódból eredeztethető. Ha a vakáció során is csak otthon ülnek a négy fal között, ha egész napjukat a televízió, a számítógép társaságában, és mindenfajta egyéb okosnak mondott elektronikai eszközeikkel bíbelődnek, akkor borítékolható a hanyag tartás, s ennek következményei.

 • A kleptománia egy kényszerbetegség

  Az internetfüggõség, a szexaddikció és a kleptománia egy kalap alá való, hiszen mindegyik kényszerbetegség, melyek súlyos személyiséget károsító függõséget alakítanak ki az emberben. A kábítószerezésen, alkoholizmuson és a dohányzáson kívül beteges méreteket öltött mára a fentieken kívül játékszenvedély, a videófüggõség vagy éppen a vásárlási kényszer.

bohócdoktorok támogatása adóbevalláskor adó 1 százalék felajánlással