rss
bohócdoktorok, adó 1% adóbevallás, beteg gyermekeknek, adó 1 százalék
 • Adományvonal a bohócdoktorok támogatásáért

 • Share on Tumblr

  Adományvonal a bohócdoktorok támogatásáért2018 májusában kaptuk a csodás hírt, miszerint Alapítványunk az Adjukössze.hu jóvoltából telefonos adománygyűjtést folytathat a 13600/70-es Adjukössze.hu Vonalon. E pályázat elnyerésével új – a visszajelzések szerint – közkedvelt adománygyűjtési forma valósulhat meg gyermekmentő és segítő tevékenységünk eredményének javítása érdekében. Az adománygyűjtési felhívást facebook oldalunkon, valamint valamennyi weboldalunkon közzétettük. Alkalmi és állandó támogatók nagylelkű segítségének köszönhetően együtt segíthetünk a rászoruló gyerekeken. Kedves segítőink, jóakaró Angyalok: hálás köszönetet mondunk minden egyes támogatásért!

  bohócdoktorok támogatása adóbevalláskor adó 1 százalék felajánlással

  500 forinttal támogassa Alapítványunk fontos tevékenységeit!

  * Híváskor 13600, majd a menüben 70 -et kell nyomni,
  * SMS küldésekor a 13600 a címzett, az sms szöveg pedig 70 kell legyen.

  bohócdoktorok

  Erre gyűjtünk, a beérkezett adományok ezekre a fontos feladatokra kerülnek felhasználásra:
  - bohócdoktorok gyógyítást segítő tevékenységének működtetése,
  - kórháztámogatás, segítő programok működtetése,
  - rászoruló gyermekek és családok támogatása,
  - egyéb jótékonysági tevékenységek kivitelezése.

  bohócdoktorok

  Kimutatások a kapott és felhasznált támogatásokról:

  2018. éves összesítés
  1. A beérkezett hívásokból és üzenetekből származó adomány teljes összege: 0 Ft
  2. Az utalt támogatásból a telefonszolgáltatók részére átadott díj, mely tartalmazza az adományvonal fenntartási költségét, illetve hívásonként / sms-enként 15 Ft szolgáltatói költséget, melyet a NIOK által benyújtott számlák alapján fizettünk ki. Ennek összege: 0 Ft.
  3. Az adománygyűjtő szervezet által saját működési költségre felhasznált keret (a következő részletezettséggel: raktározási költség, karbantartási költség, hirdetési költség, bérköltség, bérjárulékok): 0 Ft.
  4. A szervezet által a rászorulók megsegítésére felhasználható összeg: 0 Ft.
  5. Adományban részesítettek száma: 300 fő.
  6. A gyűjtésből befolyt adomány felhasználása, a tevékenység részletes bemutatása: a Karitáció Alapítvány évente tízezer hátrányos helyzetű embernek segít. A támogatói programok révén kórházi bohócdoktorkodást, gyógyítás támogatást, kórházak és intézmények és rászorulók támogatását segíti elő. Gyógyszer, gyógyászati eszköz, élelmiszer, ruhanemű, játékok, készségfejlesztő eszközök révén a rászorulók élete válik jobbá. Az adományvonal támogatása révén a bohócdoktor vizitek több gyermeket és felnőttet segítenek a gyógyulás felé.

  Hálásan köszönjük az adományvonali segítő támogatást!

  Fontos dokumentumok:

  Közhasznú mérleg 2017. évi

  Közhasznú mérleg 2016. évi

  Közhasznú mérleg 2015. évi

  Közhasznú mérleg 2014. évi

  KOZ16

  KOZ15

  KOZ14

  KOZ13

  Bohócdoktorok a betegekért, gyermekekért. A Karitáció Alapítvány jótékonysági programjának támogatásával jótékonysági programok megvalósításában vehet részt. Köszönjük!

  kórházi gyógyítás támogatása, bohócdoktorok

  bohócdoktorok a gyermekekért

  mosoly doktorok

  Karitáció Alapítvány, gyógyító bohócdoktorok

  bohócdoktor csapat


  Share on Tumblr
Beteg gyerekek gyógyításában 2008 óta vesz részt alapítványunk gyógyító bohócdoktor csapata.
A kórházi lábadozást a gyógyító és vidám bohócdoktor vizitek segítik, hogy a jókedv törjön előre, a gyógyulás ideje rövidebb lehessen.
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Gyermekvédelem

  Gyermekvédelmi alapítvány lévén a gyermekek hétköznapi életének nyomon követése, a problémáik megoldása fontos tevékenységünk. A gyermekek védelme kapcsán ismertetünk néhány alaptörvényt, egyezményt, jogszabályt.

 • Hitvallásunk, hogy nevetni kell!

  Hitvallásunk, hogy nevetni kell!Nevetni jó! Egy viccen, a másik emberen, de legfőképp magunkon! Nem csak a hangulatnak tesz jót, hanem az egészségedre is befolyással van! Semmi sem gyógyít úgy, mint a mosoly és a nevetés. Ha könnyedebb lélekkel éljük a világot, azt mutatja: a szívünk a helyén, így fogalmazott Douglas Pagels. Ugye milyen jó, ha valaki mond egy klassz viccet? Vagy amikor már annyira nevetsz, hogy fáj a hasad tőle? Egy jó film, egy jó könyv, vagy akár egy vicces élethelyzet nagyon feldobja az egész napodat. A nevetés azonban nemcsak a hangulatra van hatással.

 • Hogyan elõzzük meg a szénmonoxid mérgezést?

  Itt az õsz, ismét indul a fûtésszezon, s nem is gondolunk bele, milyen komoly veszélyt jelenthet, ha nem ég el tökéletesen a tüzelõanyag. Ilyen esetekben keletkezik a szénmonoxid, ami akár halálos balesetet is okozhat.

 • Diszlexia a tanulási zavarok egy formája

  A diszlexia elnevezés használatos az olvasás elsajátításának zavarára, de már maga a szó is sokkal szélesebb fogalomra utal. A kifejezés ugyanis két tagból áll, az egyik a görög eredetû "disz", amely nehézséget jelöl, a másik a "lexia" a szintén görög eredetû "lexis" szóból, amely "szavakat, beszédet" jelent. Tehát szó szerint is a szavakkal kapcsolatos zavarról van szó, de ma már tudjuk, hogy a diszlexia ennél még összetettebb jelenség.

 • Pihentető praktikák a nyári kánikula idejére

  Pihentető praktikák a nyári kánikula idejéreA nyári kánikula idősek és fiatalok számára is nagy terhet jelent. Nappal kimerültség, éjjel van, hogy csak forgolódunk az ágyban, a fülledt melegben még aludni sem tudunk rendesen. Ilyenkor az ember legtöbbször csak szenved, izzad, másnap nyűgösen, fáradtan ébred, s ez az egész napját megbélyegzi. Ám gondoljunk csak arra, hogy vannak olyan országok, ahol mindig ennyire meleg van. Ezért is találták ki az ilyen helyeken az úgynevezett szieszta időszakot, amikor bezárnak az üzletek tíztől, délután kettőig, hogy ezekben a nagyon meleg órákban az ember pihenhessen kicsit.

 • A kézremegés okai és kezelése

  A remegés (tremor) akaratlan, ritmusos mozgás, amelyet az izmok ismétlõdõ összehúzódása és elernyedése vált ki.

 • Nem biztos, hogy szívpanaszokhoz vezet az elhízás

  A túlsúly nem feltétlenül jelent szívbetegséget hordozója számára - állapították meg tanulmányukban görög kutatók.

  Az American College of Cardiology címû szakfolyóiratban ismertetett követéses vizsgálatban úgy találták, hogy az elhízott, de egyébként egészséges ötvenes és hatvanas emberek közül kevesebb mint tíz százaléknál jelentkeztek szívproblémák a megfigyelés hat éve alatt.

 • Szõlõmag örlemény

  A szõlõmag a természet egyik leghatásosabb antioxidánsa, amit már Szent- Györgyi Albert is megállapított.

  Kutatások szerint az öregedési és az általános leépülési folyamatokban jelentõs szerepet játszanak a szabad gyökök. Ezek negatív hatásait semlegesíthetik a szõlõmagõrleményben nagy töménységben jelen lévõ polifenol vegyületek, melyek antioxidáns hatása a C-vitaminnál húszszor, az E-vitaminnál ötvenszer erõsebb.

 • Tippek - életmód javaslatok

  Rajtad is múlik!

bohócdoktorok támogatása adóbevalláskor adó 1 százalék felajánlással