Adó 1 százalék: 19560540-1-06

|

+36 30 68 22044

|

info@karitacio.hu

Árvízi segítõakcióban vettünk részt

Árvízi bajban segédkeztünk.

Segélyszállítmány érkezett Szegedrõl és Budapestrõl az árvíz súlytotta Ónod, Felsõdobsza, Felsõzsolca, Parasznya településekre.

A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány, az Orpheus Állatvédõ Egyesület, illetve a KARITÁCIÓ Alapítvány közös segélyszállítmánya, amely tisztítószereket, ruhákat, ágynemûket és konyhai felszereléseket tartalmazott.
A település polgármester asszonya Horváth Jánosné elmondta, hogy õk is, mint több árvíz sújtotta település az állami segítségre várnak. Az újjáépítési munkákat szeretnék még a nyári idõszakban elkezdeni és befejezni.
 
A 3 szegedi szervezet által eljuttatott adományok a hét közepén kerültek kiosztásra. A dolgokból azok a családok kaptak leginkább, akiknek mindenük odaveszett a kiáradt Nyögõ-patak következtében.

2010.06.24: Fertõtlenítõszereket, háztartási kisgépeket, ruhákat, játékokat, tartós élelmiszereket tartalmazott az a segélyszállítmány, melyet az elõzõ hetekben Ónod és Felsõdobsza után ezen a héten Felsõzsolcára szállított a Mátrix Közhasznú Alapítvány, az Orpheus Állatvédõ Egyesület és a Karitáció Alapítvány. A segélyosztó központ a falutól néhány kilométerre található, ennek az az oka, hogy az õrzést Felsõzsolca önkormányzata itt tudja megoldani.

A Szegedrõl érkezett szállítmány is ebbe a raktárba került, ahol a családonkénti csomagok összeállítását a helyiek végzik, ezt követõen az önkormányzat által kiadott segélykártyákkal lehet egy-egy csomagot átvenni. A szétosztás a falu központjában több civil szervezet közremûködésével történik. Mint ismeretes: az árvíz Felsõzsolcát teljesen elzárta a külvilágtól, így a védekezésben ide helikopterekkel hozták a homokzsákokat, amelyekkel a víz további beszivárgását szerették volna megállítani.

2010.06.18: egy teherautónyi tisztítószert, fertõtlenítõszert, ruhákat, és élelmiszert vitt pénteken az árvíz miatt a külvilágtól több napra elzárt Borsod Megyei településre a Mátrix Közhasznú Alapítvány, az Orpheus Állatvédõ Egyesület, a Karitáció Alapítvány, és az Afrikai-Magyar Egyesület. A segélyszállítmány átvételénél, és pakolásánál a helyi lakosság is aktívan segédkezett. Bene Klára, a falu polgármester asszonya örömmel fogadta az önzetlen segítséget, amely hozzájárulhat ahhoz, hogy a nem várt több hetes katasztrófa idõszak lezárulhat a település életében.

Felsõdobszán rengeteg házban okozott kárt a Hernád áradása, míg tucatnyi család házát teljesen lerombolta a víz. Az áradás azóta már visszavonult, de a homokzsákok még nehezítik a közlekedést a településen, és a környezõ utak mellett is ott van még az ár nyoma belvíz formájában. Az anyagi-és tárgyi segélyek kiszállítása a helyreállítások idején fontos segítség.

A hetente összegyûjtött újabb adományokat hetente szállítjuk a károsult területekre!

2010-06-01: hajnalban indult útnak, és aznap délelõtt megérkezett az árvíz sújtotta Ónodra a Mátrix Közhasznú Alapítvány, az Orpheus Állatvédõ Egyesület, a Karitáció Alapítvány, az Afrikai-Magyar Egyesület közös segélyszállítmánya. A ruhákkal (törölközõkkel, ágynemûkkel), ásványvízzel, fertõtlenítõszerekkel, élelmiszerekkel, matracokkal megrakott egytonnás teherautó a károsult lakosság segítése érdekében rótta a kilómétereket.

2010-06-06: Szegedi Civilek is dolgoztak az árvízi mentésben

Vasárnap (2010.06.06-án) a szegedi központú MÁTRIX Közhasznú Alapítvány, az Orpheus Állatvédõ Egyesület, illetve a KARITÁCIÓ Alapítvány az árvíz sújtotta Borsod Megyei partszakaszokon segédkeztek az árvízi kárenyhítésben. Azóta a kiáradt Sajó, a Hernád folyók szerencsére már apadnak, ha nem érkezik segítség, a kitelepített 4250 ember élete az árvíz enyhülése után is pokol marad.

Sokan sokat segítettek
Sokan minden vagyonukat (házukat, bútorukat, alvóhelyüket, ruháikat) elvesztették az iszonyatosan nagy árvíz miatt, így nem volt kérdés, hogy segítsünk e a bajbajutottakon...

Tárgyi adománnyal segítettek a legtöbben
Szegeden a segítõ civil szervezetek 2010. június 7-tõl egy hónapon keresztül gyûjtést szerveztek a rászorulók megsegítésére. Használható állapotú ruhákat, cipõket, gumicsizmát, ágynemûket, matracokat, bútorokat, törölközõket, takarókat, tisztító-fertõtlenítõ szereket, használati tárgyakat (pl. konyhai vízmelegítõt, hosszabbító, egyéb életminõséget javító eszközöket), játékokat, tartós élelmiszereket gyûjtöttek a szervezetek gyûjtõhelyén, Szegeden, a Roosevelt tér 5. alatt, az M-Klubban.

A begyûjtött adományok négy településre (Ónodra, Felsõzsolcára, Felsõdobszára, Parasznyára) jutottak el.

A civil szervezetek segítõ akciója a támogatók segítsége nélkül nem lehetett volna ilyen mértékû. A rászoruló családok nevében is köszönjük a lakosság, a médiapartnerek, a cégek eddigi és jövõbeni támogató együttmûködését.

A civil szervezetek segítõ akciója a támogatók segítsége nélkül nem lehetett volna ilyen mértékû. A rászoruló családok nevében is köszönjük a lakosság, a médiapartnerek, a cégek eddigi és jövõbeni támogató együttmûködését.

Rácz Anett, szociológus
Telefon: 06-20-929-81-81
Karitáció Alapítvány

Kérjük támogassa adó 1 százalék felajánlással a bohócdoktorokat, a gyermekmentést!

Adó 1 százalék:

19560540-1-06

Számlaszám (CIB Bank):

10700062-48244909-51100005

Figyelmét, támogatását szeretettel és hálásan köszönjük!


A Karitáció Alapítvány közhasznú szervezet. Bohócdoktoraink 2008 óta segítik a betegek gyógyítását. Élményterápiás bohócdoktor módszereink jótékonyan hatnak a bajban lévők állapotának javításában. Számunkra fontos az Ön figyelme, segítsége, adó 1 százalék támogatása is! Odaadását hálásan köszönjük!


Hivatalos adataink:

Karitáció Közhasznú AlapítványSzékhely: 6725 Szeged, Kálvária tér 31.
Adószám: 19560540-1-06
Bankszámlaszám: CIB Bank: 10700062-48244909-51100005
Az alapítvány elnöke: Wéhli Márk
Telefonszám: +36 30 682 2044
E-mail: info@karitacio.hu
www.karitacio.hu

Az 1%-os adományok adómentesnek számítanak!

Webhely üzemeltető:

Virtualcom Szoftverház Kft.