fbpx

Karitáció alapítványról

Tudjon meg mindent Szeged első bohócdoktor alapítványáról a Karitáció alapítványról. Masa Márton alapító és lelkes önkéntesek, szociálisan érzékeny fiatalok alapötlete után, 2008-ban született. Az elmúlt 13 év rengeteg kihívást hozott számunkra, segítő programjaink keretében rászorulók ezreit tudtuk támogatni, legyen szó családokról, vagy nagyobb közösségekről, intézményekről.

Az Alapítvány munkatársai, önkéntesei egész évben segítik a nélkülöző gyermekek, családok, idősek, betegek hétköznapjait, hogy a rendelkezésünkre álló élelmiszer, ruhák, könyvek, játékok a lehető legjobb helyre kerüljenek. Karitáció alapítványról kiemelten fontos tudni, hogy minden tagját büszkeséggel tölti el, hogy civil szervezetekkel, cégekkel és magánszemélyekkel együttműködve több egészségügyi intézménynek is tudtunk eszközöket, használati tárgyakat adományozni.

A kórházi körülmények között való gyógyulás segítése kiemelt szívügyünk, a Karitáció Alapítvány Gyógyító Bohócdoktorai az országot járva tesznek meg mindent, hogy a sérült, beteg gyermekek napjait egy kis vidámsággal könnyebbé tegyék. Még egy felnőtt embert is megviselő kezelések, a szülők hiánya, a csepp betegek számára alig elviselhető. Ha a nevetéssel, bolondozással bohócdoktorunk el tudja feledtetni velük az átélt fájdalmakat, elértük célunkat.

Testünk és lelkünk egysége felel az egészségünk, az EGÉSZségünk állapotáért. Hisszük, hogy a beteg testet a gyógyulás felé tereli a lelki gyógyír. Ebben tudunk segíteni mi, a bohócdokik, az ügyeletes udvari bolondok, kórházi látogatásaink során.


Gyógyító Bohócdoktorok

A Karitáció Alapítvány egyik legsikeresebb segítő tevékenysége 2008 óta a bohócdoktor mozgalom. A gyógyítást segítő programjaink látványosak, a játék mellett, arcfestés, bábszínház, játszóház, ének – zene is kapcsolódik a kórházi és intézményi programokhoz.Nevetés,arcfestés, lufiállatok és sok mese, éneklés. Bizony, ez mind jellemző a bohócdoktorok munkájára. A 2008 óta fennálló mozgalom a kórházakban szervezett programjaikon igyekeznek minél színesebb és vidámabb hangulatot kialakítani. E mellett még számos tevékenységgel igyekszünk jobbá tenni kicsik és nagyok helyzetét egyaránt:
🔴 havi rendszerességű élményprogramok
🔴 családtámogatási program működtetése
🔴 élelmiszer, ruha és tárgyi adományok gyűjtése, osztása
🔴 kulturális programok
🔴 egészségügyi és szociális intézmények támogatása tárgyi eszközökkel
🔴 mentorprogram
A fő cél mindemelett, hogy a kórházak gyermek betegeinek szürke mindennapjait élettel töltsük meg és kiszakadjanak ebből a monotonitásból. A fizikai gyógyulás mellett a lelki egészség is ugyanolyan fontos. Hisszük, hogy a nevetés gyógyít és csodát tesz, így mindent megteszünk, hogy kacagástól legyen hangos a terem. Külön öröm látni azt, hogy a kis hősök mellett szüleik megfáradt arcára is tudunk mosolyt csalni.

BOHÓCDOKTOR KÉPZÉS: CSATLAKOZZON HOZZÁNK!
Ha úgy érzi, Ön is szívesen munkálkodna Bohócdoktorként, szívesen várjunk csapatunkba! Mentorprogramunk keretében részt vehet egy olyan önismereti tréningen, amely a segítő tematika alapja, emellett pedig egészségügyi, kommunikációs, pszichológiai és mentálhigiéniai ismereteket is ad a résztvevők számára.Bohócdoktor képzés során az alábbiakat sajátíthatja el: kórházi higiénia alapjai, bohócdoktor elméleti oktatóanyag, bohócsminkelés, lufi hajtogatás, kommunikációs alapismeretek. Legyen az Ön orra is piros! Jelentkezzen bohócdoktor képzésünkre! További információkért a kapcsolatfelvétel az info@karitacio.hu e-mail címen lehetséges. Együtt csodákra vagyunk képesek!


Adó 1% Gyermekmentésre

Ha szeretné támogatni munkánkat más formában és segítene a beteg gyermekek helyzetén, akkor adója 1%-ának felajánlásával is megteheti. Adóbevallásakor az SZJA 1+1 nyilatkozat leadása nem kerül semmibe sem, de hatalmas segítség a programok támogatására. Ajánlja Ön is a mosoly 1%-át!

Hogy miként tudjuk ezt hasznosítani és hogyan jut el az intézményekhez, gyerkőcökhöz? Bohócdoktoraink rendszeresen vizitet tartanak a kórházakban csupa olyan dologgal, melyek biztosan vidámságot hoznak. Sok-sok játék és éneklés, arcfestés és kívánságra megelevenedő lufiállatkák is szerepelnek a listán. Ilyenkor megszűnhet egy kis időre a kórházi környezet és a kezelések sokasága. A szellemi egészség, a pozitív környezet sokat segít a gyógyulásban és ez a gyerekeknél nagyon is igaz. Ám az orvosok áldozatos munkáját is igyekszünk támogatni különböző eszközökkel és felszerelésekkel, hogy minél kevesebb időt kelljen bent tölteniük a kis betegeknek a gyorsabb gyógyulás által. A Karitáció Alapítvány csapata számtalanszor segített már rászorulókon, bajbajutottakon és ezt a továbbiakban is folytatni akarjuk. Élelmiszerrel, ruhával, csokoládéval, eszközökkel, programokkal, amivel csak lehet.

Célunk, hogy mindenkinek tudjunk támogatást nyújtani, akinek csak módunkban áll bármilyen formában is. Önkénteseinkhez bármikor lehet csatlakozni, hiszen a segítség mindig jól jön. Mindezt támogatni pedig az adó 1% felajánlásával is megteheti. Segítsen, hogy segíthessünk!

 

Hacuka – ingyen használtruha rászorulóknak

A “Hacuka a jótett – hely” elnevezésű adományboltot 2018-ban azért hívta életre a Karítáció Alapítvány, hogy segítse a rászoruló családok a ruházkodását, mindezt úgy, hogy egy másik globálisan is fontos üzenet is előtérbe kerüljön, ez pedig az ÚJRAHASZNOSÍTÁS. Az üzlet mottója is ez lett:  “Hasznosítsd újra, ami neked már HASZNÁLT az másnak ÚJ lesz!” A Remény utca és Kálvária tér sarkán megtalálható Hacuka Használtruha üzletet a Karitáció Alapítvány egyik kiemelt projektjeként kezeljük a Bohócdoktorkodás mellett. Ezt mi sem igazolja jobban, mint hogy évente több mint 10.500 kilógramm ruhát adományoztunk rászoruló családok részére.

Ha a jó állapotú használati tárgyaidat, ruháidat nem tudod kinek tovább adni, akkor ne dobd a szemétbe! Keresd meg a Hacuka a jótett-hely üzletét a Remény utca és a Kálvária tér sarkán, így a környezet tudatosság mellett jótékonykodhatsz is!

 

Együtt csodákra vagyunk képesek!

Karitáció Egészségügyi Szociális és Kulturális Alapítvány
Gyógyító Bohócdoktorok az egészségért, a boldogságért, a gyógyulásért! Bohócdoktorok a betegek gyógyulásáért!
Adószám (adó1% felajánláskor ezt adja meg): 19560540-1-06