fbpx
NN Biztosító Biztosító támogatásával:

Karitáció angyalai

A Karitáció Angyalai kampány LEZÁRULT (2020. november 27. – december 15.) Ha lemaradtál ne aggódj 2021-ben újabb karácsonyi kampány indul.

Rászoruló gyerekek kívánságai t teljesíti alapítványunk az NN Biztosítóval közösen. A vírus nap mint nap kihívások és új akadályok elé állít mindannyiunkat. Karitáció Alapítványnál mi büszkék vagyunk arra, hogy a kialakult pandémiás helyzet megerősítette az elhivatottságunkat. Méginkább hiszünk abban, hogy az általunk támogatott rászoruló családoknak most van igazán szüksége segítségre.

Teljesítsd egy hátrányos helyzetű gyermek karácsonyi kívánságát! Idén karácsonykor az NN Biztosítóval közösen életre hívtuk a Karitáció Angyalait. Közös erővel szeretnénk szebbé tenni 50 hátrányos helyzetű gyermek karácsonyát. Olyanná tenni amilyenről eddig soha, még álmodni sem mertek.

TE IS LEHETSZ ANGYAL!

Nem kell mást tenned, csak valóra váltani egy hátrányos helyzetű gyermek álmát 2020. december 15-ig. Válaszd ki, kinek szeretnél örömet szerezni és kattints a Megajándékozom gombra. Amint kattintottál, az oldal automatikusan átirányít egy országosan ismert webshop oldalára. Ezt követően pedig egy egyszerű online vásárlás következik. Arra kérünk, vásárlási adatok megadása során ügyelj arra, hogy a SZÁLLÍTÁSI CÍM a Karitáció Alapítvány címe legyen (6725 Szeged, Kálvária tér 31.) Az ajándékok beérkeznek hozzánk, ünnepi csomagolást kapnak és önkénteseink személyesen viszik el a csomagokat a gyerekeknek közvetlenül Karácsony előtt. Ha az ajándékot megvetted, ÍRJ NEKÜNK az info@karitacio.hu email címre egy üzenetet, hogy teljesítetted egy kisgyermek álmát (ezzel egy időben átváltjuk teljesített álomra az adott ajándékot) és milyen nevet írhatunk ki a honlapra, a Facebookra, mint ajándékozó! Ha anonim szeretnél maradni, azt is jelezd nekünk kérlek! Köszönjük!

A kívánságokat a Karitáció Közhasznú Alapítvány adatbázisa alapján állítottuk össze, az ajándékokat összegyűjtjük, becsomagoljuk és elszállítjuk. Képforrás:emag.hu

Az adománygyűjtő akció eredményét ide kattintva tekintheti meg: 2020

Hanna (10 éves)

Köszönjük Pelesz Nellinek

Hanna 10 éves. Édesanya egyedül neveli a gyermeket, mert az apuka sokszor bántalmazta Őket. Nagymama minden tőle telhetőt megtesz, hogy segítse a gyermekeket, így leánya legalább egy 4 órás műszakot el tud vállalni. Váltsuk valóra Hanna álmát azzal, hogy megkaphassa már évek óta várt Barbie babáját karácsonyra. (1)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

 

 

Bence (9 éves)

Köszönjük Csőke Fanninak 

Bence 9 éves. Mamájával, anyukájával és testvérével él egy albérletben. Bence édesapja sokszor emelt kezet kisfiára, ezért eljöttek tőle. A karácsonyi ajándékról álmodni sem mernek, mert minden pénzüket elviszi a villany és fűtés számla. A nagymama keresett meg bennünket, hogy Bence kedvenc filmje a Star Wars, ezért szeretne neki Star Wars legót kérni. (2)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

Ibolya (13 éves)

Köszönjük Pelesz Nellinek

Ibolya 13 éves. Testvérével és szüleivel nagyon szegény körülmények között él egy tanyán. Ibolya testvére autista így édesanyjuk nem tud dolgozni, édesapjuk pedig alkalmi munkákból tartja el családot. Minden álma, hogy egy Barbie Babát kapjon karácsonyra, ruhákkal, amit öltöztethet.(3)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

Ágnes (5 éves)

Köszönjük Körtvélyesi Anikónak

Ágnes 5 éves autista kislány. Neki is, mint minden vele egy idős lánynak a legnagyobb vágya, hogy együtt babázhasson leánytestvérével. Szüleik szűkös körülmények között nevelik őket, még karácsonyfára és ünnepi ételre is nehezen jut pénz. Édesanyjuk fordult hozzánk, hogy valóra tudjuk váltani a lányuk álmát azzal, hogy együtt babázhassanak Szenteste. Ágnes álma egy Barbie baba ruhákkal.(4)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

 

Gábor (12 éves)

Köszönjük Pelesz Nellinek

Gábor 12 éves fiú. Albérletben él szüleivel, és beteg testvérével. A lakhatási költségek és a testvérének gyógyszerei megterhelik a családi kasszát. Gábor imád focizni az iskolában, igazolt focista szeretne lenni nagykorában. Álma egy bőr focilabda, amivel pajtásaival a téren minden nap tudná rúgni a bőrt. (5)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

Olivér (3 éves)

Köszönjük Rudics Dávidnak

Olivér 3 éves asztmás kisfiú. Mindene a vasúti közlekedés, tátott szájjal nézni a mozdonyokat, mozdonyvezető szeretne lenni. Szülei albérletben élnek. Olivér gyógyszerei és a rezsiköltség elviszi a havi keresetük nagy részét. Olivér szeretne egy elektromos vasutat karácsonyra, hogy tudjon együtt játszani testvérével. (6)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

Emőke (7 éves)

Köszönjük Miskolczi Brigittának

Emőke 7 éves. Ikertestvérével és édesanyjával él együtt nehéz körülmények között. Koraszülötten jöttek a világra, a csodának köszönhető, hogy életben maradtak. Nagymamájuk szerves része volt az életüknek sokat segített nekik, akit sajnos idén elveszítettek. Szép, új kék iskolatáskát szeretne, gyönyörű színes ceruzával és tolltartóval. (7)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

Gergő (7 éves)

Köszönjük Miskolczi Brigittának

Gergő 7 éves koraszülöttként jött a világra testvérével, ezért nehezen tudta behozni a lemaradást a korosztályához képest. Édesanyja egyedül neveli testvérével. Szerény körülmények között élnek. Álma, hogy jövőre egy zöld iskolatáskával a hátán kezdhesse meg az első osztályt.(8)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

Róbert (13 éves)

Köszönjük Szám Péternek és Őry Friderikának

Róbert 13 éves. Anyukájával és testvérével együtt nevelkedik 25 m2-en. Kiskora óta élete a foci, azon belül pedig a Juventus csapat. Nagy álma, hogy eljusson egy focimeccsre, de tudja, hogy ez még nem most fog neki megadatni. Idén karácsonyra mindössze csak annyit kért a Jézuskától, hogy egy JUVE ágyneműben tudjon esténként felmelegedni. (9)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

László (8 éves)

Köszönjük Wéhli Márknak

László 8 éves. Róberttel és anyukájával nevelkednek nehéz körülmények között. Testvéréhez hasonlóan Ő is imádja a sportokat. Testépítő szeretne lenni, jelenleg vizespalackokat emelget minden este. Az Angyalokat arra kérte, hogy súlyzóval ajándékozzák meg.(10)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

Bianka (6 éves)

Köszönjük Száraz-Varga Ágnesnek

Bianka 6 éves. Anyával, apával és Józsika nevű kistesójával él együtt. Albérletben laknak, de nehéz anyagi körülményeik miatt költözés előtt állnak. Jelenleg minden pénzt arra tesznek félre a szülők, hogy új otthont találjanak. Bianka idén karácsonykor biztosan nem kaphatná meg a várva várt ajándékot, ezért szülei írtak az angyaloknak, hogy varázsoljunk a fa alá egy Mancs Őrjáratos kifestő készletet, mert Bianka imád festeni. (11)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

Józsika (4 éves)

Köszönjük Gyalog Attilának

Józsika 4 éves, aki ha nagy lesz pilóta lesz, hiszen imádja a repülőket. Nagy álma, hogy egyszer élőben láthasson gépmadarakat. Szülei havi fizetésüket a mindennapi megélhetésükre költik, ezért nem fognak tudni Józsikának kisrepülőt venni karácsonyra. Arra kértek, ha tudunk varázsoljunk mosolyt a gyermekük arcára.(12)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

Martin (9 éves)

Köszönjük Rózsa-Kovács Tímeának

Martint 9 éves. Anyukájával és ikertesójával Mirával együtt nevelkedik egy bérlakásban. Sajnos a COVID miatt szeptemberben az anyuka elvesztette a munkáját, így talán életük eddigi legnehezebb karácsonya vár most rájuk. Idén az anyuka az angyalok nélkül nem tudna ajándékot tenni a fa alá. Martin vérbeli kisfiú, hiszen imádja a focit, mindene a sport. Egy focilabdát kért tőlünk.(13)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

Mira (9 éves)

Köszönjük Löffler Zsuzsannának és Kovács Éduának

Mira 9 éves. Édesanyjával és ikertesójával Martinnal közösen nevelkednek egy bérlakásban. Anyukájuk elvesztette a munkáját szeptemberben, azóta is folyamatosan keresi a lehetőséget, de a vírushelyzet miatt nehezen talál munkát. Mira egy igazi csajos csajszi, szereti magát nézegetni a tükörben. A Karitáció Angyalaitól egy sminkkészletet kér.(14)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

Viktória (14 éves)

Köszönjük Biró Ildikónak

Viktória 14 éves. Anyukája egy éve egyedül neveli két tesójával együtt. Amikor az anyuka a harmadik gyerekkel terhes volt, az apuka otthagyta őket. Jelenleg 76.000 Ft-ból tartja el a 3 gyereket. Viktória gimnáziumba jár, az online oktatás nehézsége őt is utolérte. Szeretne egy mikrofonos fejhallgatót, hogy még jobban tudjon figyelni az órákon.(15)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

Marcell (11 éves)

Köszönjük Dr. Vető Miklósnak

Marcell 11 éves. Anyukája egyedül neveli 3 tesójával együtt 76.000 Ft-ból. Angol kéttannyelvű iskolába jár és célja az, hogyha nagy lesz, akkor tudjon az anyukájának segíteni. Tavasszal Ő volt az egyetlen az osztályban, akinek nem volt webkamerája az online oktatásban, így az angyaloktól ezt kéri karácsonyra.(16)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

 

Gergő (10 éves)

Köszönjük Farkas Dánielnek és családjának

Gergő 10 éves. Anyukájával, ikertesójával és három féltestvérével élnek egy albérletben. Gergő egy igazi természetvédő és egyben rajongó is, amikor csak teheti akkor ráveszi a családot, hogy menjenek ki az erdőbe nézelődni. Soha nem volt még neki távcsöve, de minden évben ezt kérte eddig a Jézuskától. Idén váltsuk valóra Gergő álmát.(17)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

Zita (10 éves)

Köszönjük dr Rudics-Galgóczi Dominikának

Zita 10 éves. Édesanyja elmondása szerint a rajz a mindene. Egy művész veszett el benne, de tehetsége nem tud kibontakozni, mert nincsen lehetőségük rajzeszközöket vásárolni. Zita arra vágyik az idei évben, hogy 5 testvére is kapjon ajándékot, ha pedig neki is jut, akkor Ő egy mágneses rajztáblát szeretne az Angyaloktól.(18)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

Pistike (10 hónapos)

Egyszerre vásárolták meg: Köszönjük Szabados Andreának és Miklós Gerdának. Keresni fogunk még egy rászoruló gyerkőcöt a második ajándéknak.

Pistike 10 hónapos. Még nincs egy éves sem, de már most rengeteg trauma érte. Sajnos édesanyja születése után lemondott róla. Nevelőszülőkhöz került, akik szerény körülmények között élnek, de még így is jobb neki, mint egy felelőtlen szülőnél. Nevelőanyukája azt kérte tőlünk, hogyha tudunk akkor egy zenélő, csörgő, forgó babajátékkal lepjük meg őket.(19)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

Lacika (2 éves)

Köszönjük Dr. Nagy Gertrúdnak

Lacika 2 éves. Az anyukája születését követően lemondott róla, de szerencsére hamar találtak neki új családot. Adrián és Balázs személyében megtalálta a tesóit. Nevelőanyukájuk szűkös anyagi keretből tudja fenntartani a családot, idén biztosan nem tud nekik karácsonyra ajándékot venni. Lacika a tesóihoz hasonlóan egy autót kér, hogy közösen tudjanak játszani.(20)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

Adrián (4 éves)

Köszönjük Pénzes-Szabó Ritának

Adrián 4 éves. Ikertesójával együtt kiemelték a családjából, bántalmazás miatt. A nevelőszülők elmúlt másfél éve arról szólt, hogy Adrián elfogadja tesóit és ne minden helyzetben a verekedést lássa a legjobb megoldásnak. Mostanra már szeretettel bánik testvéreivel és imád velük játszani. Szerezzünk örömet a gyerekeknek, hogy idén Karácsonykor együtt autózhassanak. Ő az Angyaloktól egy teherautót szeretne.(21)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

Balázska (4 éves)

Köszönjük a Miskolczi fiúknak: Balázs Hunor, Dávid Nimród, Máté Magor és Renáta!

Balázska 4 éves. Egyszerre emelték ki Adriánnal a családjából gyermekbántalmazás miatt. Nehezen tudta feldolgozni az elválást. Első karácsonyára nem kért semmit, annyira zavart volt, idén viszont Balázska kívánságait lerajzolta a Jézuskának. Nevelőanyukája nem tudja ezt neki megadni, ezért írt az Angyaloknak, hogy segítsünk.(22)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

Gyula (9 éves)

Köszönjük Pongóné Soós Cintiának

Gyula 9 éves. Édesanyja és Édesapja közösen nevelik. A család számára a karácsony mindig a nehéz döntésekről szólt, vagy ajándék vagy étel volt az asztalon. A gyermekek iránti szeretetük mindig azt kívánta a szülőktől, hogy kapjanak ajándékot a gyerekek. Idén karácsonykor az Angyalok megteremtik, hogy ajándék és meleg étel is legyen az asztalon.(23)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

Szonja (3 éves)

Köszönjük Körtvélyesi Anikónak

Szonja 3 éves, aki már most egy igazi gondoskodó kis csöppség. Anyukája a példaképe, akitől nehéz sorsuk ellenére is látja a gondoskodást. Karácsonyra egy játékbabát szeretne, szüleik ezt nem tudják neki megvenni. Albérletben laknak, ezért a bevételük nagy részét a lakhatásra fordítják, valamint az étkeztetésre.(24)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

Gábor (9 éves)

Közönjük Farkas Dánielnek és családjának

Gábor 9 éves. Szüleivel és testvérével él együtt egy albérletben. Az albérleti díj kifizetése és az élelmiszerek beszerzése után már nem jut másra a családnak. A szülők szeretnék, ha a gyermekük az idei karácsonyfa alatt az álom ajándékot bonthatná ki, ami egy Geomag mágneses építőjáték.(25)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

Szófia (2 éves)

Köszönjük Bauecker Ádámnak

Szófia 2 éves. Testvérével és szüleivel albérletben élnek szegényes körülmények között. Az albérleti díj fizetése elviszi minden havi keresetüket. Ételre, ruhára alig marad pénzük. Szülei írtak az Angyaloknak, hogy segítsünk és idén tegyük együtt boldoggá Szófiát egy fejlesztő társasjátékkal.(26)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

Vivien (8 éves)

Köszönjük Tódor Anettnek

Vivien 8 éves. Szülei a vendéglátóiparban dolgoztak, a vírushelyzet miatt elveszítették a munkájukat. Mára már felélték összes tartalékukat, a szülők mindenről lemondanak, csak hogy a gyerekeket boldognak lássák. Az albérletet kifizetése után nem marad másra pénzük. Szülei írtak az Angyaloknak, hogy segítsünk és idén tegyük együtt boldoggá Vivient egy Harry Potter társasjátékkal.(27)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

Vajk (6 éves)

Köszönjük Tófalvi Ferencnek

Vajk 6 éves. Testvérével és szüleivel él együtt. A szülei a COVID járvány igazi vesztesei. Mindketten elvesztették vendéglátóipari munkájukat. Az albérletüket nehezen megspórolt tartalékukból tudják fizetni, viszont ajándékot már nem tudnak venni a gyermeküknek karácsonyra. Kisfiuk egy távirányítós autóra vágyik.(28)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

Viki (8 éves)

Köszönjük Takács Bernadettnek és családjának

Viki 8 éves. Szerény körülmények között él szüleivel és testvérével. A rezsi és az étel kifizetése után játékra már nem telik még ünnepnapokon sem. Édesanya keresett meg minket azzal, hogy tegyük szebbé a gyermekek karácsonyát, váltsuk valóra az álmukat. Viki imád színezni és rajzolni, ezért egy színezőt szeretne színes ceruzakészlettel.(29)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

Janó (7 éves)

Köszönjük Szécsényi Szabolcsnak és Ildikónak

Janó 7 éves. Testvérével és szüleivel egy garzonlakásban élnek. Janó mindig tátott szájjal nézi a szirénázó rendőrautókat, így hát eldöntötte ha nagy lesz rendőr lesz. Nagypapája keresett meg minket azzal, hogy ajándékozzuk meg Janót egy szirénázó rendőrautóval.(30)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

Timi (7 éves)

Köszönjük Dr. Martonosi Mihálynak

Timi 7 éves. Idén kezdte az iskolát. egy nap az iskolában a tanító néni mikroszkóp alatt megmutatta Timinek a bogarakat. Azóta minden este elalvás előtt elmondja a szüleinek, hogy mikroszkópot fog kérni a Jézuskától. A Karitáció Angyalai nélkül ez nem valósulhatna meg. Ajándékozzuk meg Timit.(31)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

Dóra (3 éves)

Köszönjük Kiss Ildikónak

Dóra 3 éves. Édesapja egyedül neveli, anyukája a születése után elhagyta a családot. Az apuka márciusban elveszítette az állását, azóta alkalmi munkákból él. Idén Karácsonykor biztosan választaniuk kell, hogy ajándék vagy melegétel legyen az asztalon. Az Angyalok segítségével mindkettő várni fogja Dórát Szenteste.(32)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

 

Tamáska (5 éves)

Köszönjük Horváth Tamásnak

Tamáska 5 éves. Tamás szülei sajnos a devizahitel miatt elvesztették otthonukat és vele együtt minden tartalékukat is felélték. „Ha nagy leszek elvarázsolom anyát és apát oda, ahol rengeteg játék veszi körbe őket. Szeretnék kérni egy bűvészes játékot, volt egy nekem csak elromlott. Kérlek Jézuska hadd kapjam meg.”(33)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

Gyuszi (5 éves)

Köszönjük Fekete Magdolnának

Gyuszi 5 éves. Anyukája testvérével együtt egyedül neveli Gyulát egy albérletben. Az óvodában az új sláger a kard és pajzs. Minden barátjának van kardja csak neki egyedül nincsen. Az anyuka sírva mesélte nekünk, hogy a szíve szakad meg de nem tudja megvenni neki, mert minden forint ki van számolva, hónap végére elfogy az 72.000 Ft amiből élnek.(34)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

Szilárd (13 éves)

Köszönjük Kovács Dénesnek és Mátyásnak

 

Szilárd 13 éves. Fiú ikertestvérével kisegítő iskolába járnak. A szüleik nagyon szegényes, de tisztességes körülmények között nevelik őket. Édesanya elvesztette munkáját a vírus okozta leépítések miatt, az édesapjuk alkalmi munkákból tartja el őket. Idén karácsonykor nélkületek biztosan nem lehetne ajándék a fa alatt. (35)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

Norbert (13 éves)

Köszönjük Sztankó Henriettának

Norbert 13 éves. Testvérével Szilárddal kisegítő iskolába járnak. Édesapja egyedül próbálja fenntartani a családot alkalmi munkákból, sajnos az anyuka a vírushelyzet miatt elveszítette takarítónői állását. Norbert egy igazán hálás gyerkőc, mindennek tud örülni. Tőlünk egy focilabdát kért.(36)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

Kornél (5 éves)

Köszönjük Jablonkai-Elek Boglárkának

Kornél 5 éves. Pár nap múlva lesz a születésnapja. Elárulta nekünk, hogy a legnagyobb vágya egy távcső, amin keresztül anyukájával nézhetnék a holdat és a csillagokat. Ha tényleg tudsz kívánságot teljesíteni, akkor Kornél ennek örülne a legjobban.(37)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

Szabolcs (14 éves)

Köszönjük Koncz Eszternek és Csák Balázsnak

Szabolcs 14 éves. “Nagyszüleim házában lakunk a szüleimmel. Mind az öten egy szobában vagyunk, ahol döngölt föld a padló. Édesanyám enyhén értelmi fogyatékos, munkát vállalni nem tud. Az értelmi fogyatékosságot sajnos én is örököltem. Közösségben nem nagyon tudok beszélni, emiatt az iskolai tanulmányaim is nehézkesen mennek. Boldog karácsonyt.” Szabolcs Karácsonyra 10 éves kora óta nem kapott ajándékot, nagyon szeretne egy rollert.(39)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

Attila (14 éves)

Köszönjük Laluska Nórinak

Attila 14 éves. “Szüleim nehéz körülmények között nevelnek 2 tesómmal együtt. A vírus miatt sokszor otthonról kellett tanulni, ehhez kaptunk egy régi számítógépet anya barátaitól, de tönkrement a billentyűzet. Ezért szeretnék kérni egy új egeret és billentyűzetet. Szeretnék tanulni és okos lenni. Köszönöm.”(40)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

 

Zolika (5 éves)

Köszönjük Boros Rihárdnak és Balázsnak

Zolika 5 éves. Édesanyja a sérült testvéreim miatt nem tud munkát vállalni. Édesapja alkalmi munkákból tartja el a családod. Zolika diszlexiás,  nehezen tud beszélni, emiatt sokan  csúfolják. Karácsonyra nem szokott ajándékot kérni, nagyon megörült amikor felhívtuk őket. Az Angyaloktól egy távirányítós kisautót kért.(41)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

Gergő (10 éves)

Köszönjük Dr. Bánrévi Csabának

Gergő 10 éves. Ötödik osztályos tanuló a helyi általános iskolában, ahol látássérültként integráltan tanul. Négyen testvérek. “Ha egy karácsonyi angyal megkérdezné, mit szeretnék karácsonyra, akkor egy egyszerű kis diktafont mondanék, amire felvehetném az órán elhangzottakat és a fontos dolgokat én is rádiktálhatnám, hogy később emlékezhessek rá.”(42)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

Feci (8 éves)

Köszönjük Szántó Ákosnak és Bertalan Máténak

Feci 8 éves. Első osztályos tanuló. Édesapja egyedül neveli két nővérével együtt. Édesanyjukat 3 évvel ezelőtt elveszítették. Feci legnagyobb vágya egy óriás plüss maci, hogy minden este hozzá tudjon bújni.(43)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

Kriszti (12 éves)

Köszönjük Szilágyi Balázsnak

Kriszti 12 éves. Hetedik osztályos tanuló. Édesapja egyedül neveli két testvérével. Édesanyjukat 3 évvel ezelőtt elveszítették. Kriszti nagyon szeret rajzolni és rajong az animékért. Az iskolatáskája már ütött kopott, ezért az Angyaloktól egy új hátizsákot kért.(44)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

Nóri (14 éves)

Köszönjük Somogyi Rékának

Nóri 14 éves. Nyolcadik osztályos tanuló. Édesapja egyedül neveli két testvérével. Édesanyjukat 3 évvel ezelőtt elveszítették. Nagyon szereti a cicákat és a zenét. Mivel továbbtanulás előtt áll, egy új hátizsáknak  nagyon örülne.(45)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

 

Dani (5 éves)

Köszönjük a Miskolczi fiúknak: Balázs Hunor, Dávid Nimród, Máté Magor

Dani 5 éves. Nagyszüleivel él a tanyájukon. Sajnos szüleit autóbalesetben elvesztette két éve. Dani a szülők hiányát az állatok gondozásában dolgozza fel. Imádja etetni, itatni őket. Karácsonyra állatos legót szeretne a fa alá. (46)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

Krisztián (9 éves)

Köszönjük Rudics Balázsnak

Krisztián 9 éves. Nevelőszüleivel és öt testvérével töltik mindennapjaikat egy kis lakásban. Minden álma az, hogy egy játék autópályát kapjon, amivel tud közösen játszani testvéreivel. Rossz anyagi helyzetük miatt, még ünnepi vacsorára is alig telik a családnak. Ezzel a játékkal az összes családban élő gyermek Karácsonyát szebbé tudjuk tenni.(47)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

Boglárka (4 éves)

Köszönjük Kerekes Patríciának

Boglárka 4 éves. Egyedül él édesanyjával, aki munkahelyét elvesztette a COVID miatt. Ez a pici lány minden nap segít az anyukájának a házimunkákban. Csak egymásra számíthatnak. Minden álma egy játékkonyha, ahol barátnőinek szívesen “főzne”.(48)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

Anna (6 éves)

Köszönjük Fekete Anitának

Anna 6 éves. Albérletben él nevelőszüleivel, akik még rajta kívül 3 testvérét fogadták örökbe. A család nagyon szegény körülmények között él, de a szülők mindent megtesznek annak érdekében, hogy a gyerekek mindent megkapjanak. Sajnos a legkisebb gyermek gyógykezelése miatt, nem tudják a megálmodott játék zongorát megvásárolni. Váltsunk valóra a család álmát, hogy Annácska játék zongorán kísérhesse testvérét.(49)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

Évike (3 éves)

Köszönjük Forró Panka Katának

Évike 3 éves. Nagyon szereti hallgatni, ahogy nagyobb testvére minden este mesél neki lefekvés előtt. Nagymamájukkal élnek, aki a nyugdíjából csak a rezsit, az élelmet és a gyógyszereket tudja kifizetni. Szeretné a két unokáját mesekönyvekkel meglepni. Tegyük szebbé a lányok Karácsonyát azzal, hogy együtt tudjanak mesét olvasni.(50)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

Laura (12 éves)

Köszönjük Beának

Laura édesapjával és öccsével él együtt. Az idei karácsony sajnos nem lesz olyan szép nekik, mint a korábbiak, mivel ősszel elhunyt az édesanyjuk. Ő volt az aki gondoskodott róluk, valamint az ágyban fekvő nagyszülőkről is. Laura elmondta, hogy édesanyjuk halála óta apukájuk próbál helyt állni helyette is. Sokat dolgozik, de egy fizetésből nehezen tudnak megélni és gondoskodni a beteg nagymamákról. Laura egy íróasztalt kért karácsonyra, mert a kis íróasztalát már kinőtte és így nem tud hol felkészülni az órákra. Tegyük szebbé Laura karácsonyát együtt! (51)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

Ferike (9 éves)

Köszönjük, Kiss Krisztinának, Kovács Viktóriának és Fenyvesiné Magdinak

Ferike 9 éves, ikertestvérével és szüleivel él együtt, nagyon szerény körülmények között. Karácsonyi ajándékra nem telik a szülőknek ebben az évben sem. Ferike meleg télikabátot kért a Karitáció Angyalától, mert fázik iskolába menet és egy Pókemberes babát, hogy ő is olyan ruhákban és olyan játékkal játszhasson, mint a többi osztálytársa az iskolában.(52)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

Viki (9 éves)

Köszönjük Dr. Rieth Annának és Keserű Emesének

Viki 9 éves, ikertestvérével és szüleivel él együtt, nagyon szerény körülmények között. Karácsonyi ajándékra nem telik a szülőknek ebben az évben sem. Viki meleg ruhákat kért a Karitáció Angyalától, mert fázik és Hatchimals tojást, hogy ő is olyan ruhákban és olyan játékkal játszhasson, mint a többi gyermek az iskolában.(53)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

Dávid (7 éves)

Köszönjük Beának, Sanyinak, Zsoltinak, Lacinak és Lajosnak

Dávid 7 éves édesapjával és nővérével él együtt. Az idei karácsony sajnos nem lesz olyan szép nekik, mint a korábbiak, mivel ősszel elhunyt az édesanyjuk. Ő volt az aki gondoskodott róluk, valamint az ágyban fekvő nagyszülőkről is. Dávid nővére elmondta, hogy édesanyjuk halála óta apukájuk próbál helytállni helyette is. Sokat dolgozik, de egy fizetésből nehezen tudnak megélni és gondoskodni a beteg nagymamákról. Dávid ebben az évben kezdte az első osztályt, nincs hol tanulnia az iskolai órákra. Egy íróasztalt kért a Karitáció Angyalaitól. Tegyük szebbé Dávid karácsonyát együtt!(54)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

Bence (17 hónapos)

Köszönjük Madarász Endrének

A nevem Bence, 17 hónapos vagyok. Anyukámmal kettesben élek, most már igazi házban, ami hála anyukámnak – az otthonunk. Amíg én bölcsiben vagyok, anyukám nagyon szorgalmasan dolgozik, hogy nekem mindenem meglegyen. Bevásárolni és ügyeket intézni együtt szoktunk, hogy az idő alatt is együtt lehessünk. Bár még nem tudok beszélni, anyukám tudja, hogy én egy igazi fiús játékot, egy szerszámos szerelő készletet szeretnék a Jézuskától. Én viszont látom, hogy anyukám a morzsákból is nagyon finom vacsorát tud főzni és magára sosem gondol, pedig nagyon megérdemelné. Tudom, hogy ő meg egy szép fenyőfára vágyik, amit együtt díszíthetünk fel. Tegyük szebbé mindkettőjük karácsonyát! (55)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

Kincső (7 éves)

Köszönjük Lia Zsoltnak és Gabinak

A nevem Kincső, 7 éves vagyok. A nevelőapám sokat dolgozik, alig van itthon. Pót testvérem már nagylány, Ő segít nekem a tanulásban. Anyukámnak csak keveset fizetnek a munkahelyén. Nagyon szeretnék egy jegesmedvés Cry Babyt, de sajnos ezt most nem tudja hozni a Jézuska. Azt mondta Anyukám, kevés pénzünk van, elmegy az albérletre és a rezsire.De azért én reménykedem, hátha meglesz mégis, le is rajzoltam Jézuskának, hogy lássa mit szeretnék! Tegyük szebbé Kincső karácsonyát együtt! (56)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

Bogi (9 éves)

Köszönjük Toroczkai Kingának

Bogi szerény körülmények között él családjával. A 9 éves kislánynak minden vágya egy igazi, élethű hajasbaba, de sajnos anyukája eddig még nem tudta előteremteni a rávalót. Szerezzünk Boginak örömet, hadd babázzon ő is, mint a többi, nála szerencsésebb kislány!(57)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

Attila (13 éves)

Köszönjük Bozsó Istvánnak

Attila 13 éves és édesanyjával él együtt. Édesapja otthonuktól távol 350 km-re talált csak munkát alacsony iskolai végzettsége miatt, így 3-4 hetente tud hazajárni családjához. Attilának nagyon hiányzik az apukája, hogy lássa, megölelhesse vagy csak azt mondja neki szeretlek. Sajnos szegény anyagi körülményeik miatt nem engedhetik meg, hogy okos telefont vásároljanak így az Angyaloktól ezt kérte lepjék meg egy olcsó de kamerás telefonnal. Valósítsuk meg Attila álmát, hogy minden este láthassa apukáját. (58)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

KÖSZÖNJÜK EGY IGAZI ANGYAL VAGY!

FONTOS!

Arra kérünk vásárlási adatok megadása során ügyelj arra, hogy a szállítása cím a Karitáció Alapítvány címe legyen (6725 Szeged, Kálvária tér 31.) Az ajándékok beérkeznek hozzánk, ünnepi csomagolást kapnak és önkénteseink személyesen viszik el a csomagokat a gyerekeknek közvetlenül karácsony előtt.

Még egy dologra kérünk: ha az ajándékot megvetted ÍRJ NEKÜNK az info@karitacio.hu email címre egy üzenetet, hogy teljesítetted egy kisgyermek álmát (ezzel egy időben átvált, teljesített álomra az adott ajándék) és milyen nevet írhatunk ki a honlapra, a Facebookra, mint ajándékozó! Ha anonim szeretnél maradni, azt is jelezd nekünk kérlek! Köszönjük!

Megértettem