fbpx
NN Biztosító Biztosító támogatásával:

Karitáció Angyalai 2022

Rászoruló gyerekek kívánságait teljesíti alapítványunk az NN Biztosítóval közösen. 2022-ben is több mint 100 rászoruló gyerek karácsonyát szeretnénk szebbé tenni, kívánságaikat teljesíteni.  Ha valamikor akkor az idei évben szükség van az összefogásra, a szolidarításra. A közel 2 éves pandémia után egy újabb hatalmas szikla gördült elénk, amit csak közösen tudunk megmozdítani, vagy akár letolni az útról. A Karitáció Alapítványnál mi büszkék – és egyben szomorúak is- vagyunk amiatt, hogy az elmúlt időszakban is számos családnak tudtunk segíteni. Hiszünk abban, hogy az általunk támogatott rászoruló családoknak 2022-ben még inkább szükségük lesz a közösség erejére.

LEGYÉL TE IS ANGYAL!

Teljesítsd egy hátrányos helyzetű gyermek karácsonyi kívánságát! Idén karácsonykor életre hívtuk a Karitáció Angyalai elnevezésű akciónkat.
Hogyan lehetsz TE is angyal?
Nem kell mást tenned, csak annyit, hogy jelezd felénk egy rövid emailben, hogy csatlakozni szeretnél az akcióhoz és ezt követően minden információt küldünk neked emailben.

1. ADOMÁNYOZÓ ANGYAL

Az akció indulása után váltsd valóra egy hátrányos helyzetű gyermek álmát 2022. december 11-ig. Válaszd ki, kinek szeretnél örömet szerezni és kattints a Megajándékozom gombra. Amint kattintottál, az oldal automatikusan átirányít egy országosan ismert webshop oldalára. Ezt követően pedig egy egyszerű online vásárlás következik. Arra kérünk, vásárlási adatok megadása során ügyelj arra, hogy a SZÁLLÍTÁSI CÍM a Karitáció Alapítvány címe legyen (6725 Szeged, Kálvária tér 31.) Az ajándékok beérkeznek hozzánk, ünnepi csomagolás után önkénteseink adják át a csomagot a kiválasztott lurkónak. Ha az ajándékot megvetted, ÍRJ NEKÜNK az info@karitacio.hu email címre egy üzenetet, hogy teljesítetted egy kisgyermek álmát (ezzel egy időben átváltjuk teljesített álomra az adott ajándékot).

FONTOS: jelezd felénk az emailben, hogy milyen nevet írhatunk ki a honlapra, a Facebookra, mint ajándékozó! Ha anonim szeretnél maradni, azt is jelezd nekünk kérlek! Köszönjük!

2. SEGÍTŐ ANGYAL

Csatlakozhatsz akciónkhoz mint önkéntes is, ebben az esetben a csomagolásban és a kiszállítás, átadásnál szeretnénk kérni a segítséged.
A kívánságokat a Karitáció Közhasznú Alapítvány adatbázisa alapján állítottuk össze, az ajándékokat összegyűjtjük, becsomagoljuk és elszállítjuk. Képforrás:emag.hu
A 2020-as és 2021-es sikeres adománygyűjtő akcióink eredményét ide kattintva tekintheti meg: 2021. 2020 

LACI

Köszönjük Lackónak, Gabikának, Szofinak, Ajsának és Csengének

Jelenleg egy önkormányzati bérleményben élnek, hogy spórolni tudjanak. A cél egy új otthon megteremtése a családnak, aminek megvalósulásáért a szülők mindent megtesznek. Nehéz anyagi körülmények mellett szépen, rendezetten nevelik két gyereküket. Elmondták az angyaloknak, hogy Laci egy focilabdának örülne. (1)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

LARA

Köszönjük Kovács Norbertnek

Az 5 éves Lara szülei egy saját otthonért dolgoznak. A távlati jó a jelen lemondásaival jár, most nehéz a karácsonyi ajándékra előteremteni. Ezért örülnének, ha egy babával segítenénk meglepni az igazi babázós kislányt. (2)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

MÓNIKA

Köszönjük támogatónknak

Mónika igazi tini. Hosszú haja és a szépségápolás fontos és önbizalmi kérdés számára. A család szerény lehetőségei miatt ilyesmire nem igazán van lehetőségük, Anyukája sajnálatára. Ezért egy otthoni szépségápolási csomagot kért számára. (3)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

LÉDA

Köszönjük Jójártné Gyóni Évának

Léda és testvére korán elveszítették anyukájukat, így az apuka most két szülő helyett próbál helytállni. Elmondása alapján lánya, levelében egy mesefigurás pólót szeretne, ami menő most az osztályban. (4)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

BÁLINT

Köszönjük Zitának

Bálint édasanya nélkül cseperedik. A szülői szívekben pedig sokszor több van, mint a pénztárcában. Ezért apukájuk csak segítséggel tud a vágyott Jurassic World legóval meglepetést szerezni. (5)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

MARCELL

Köszönjük Lackónak, Gabikának, Szofinak, Ajsának és Csengének

Fiatal korához képest Marcell már egy oldalt ki tud rakni a rubikkockán , de nagyon nehéz forgatni. Még a vele kettesben élő anyukája gyerekkorából való. Nagyon vágyik egy gyors kockára az angyaloknak készült rajza szerint. (6)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

BENCE

Köszönjük Gabriellának

Igazi fiú és csak az autók kötik le igazán a figyelmét. Anyukája egyedül neveli Őket és gyakorlatilag 4 falat vásárolt vidéken. Így is jobb, mint albérletben lenni, mert legalább a sajátját törleszti, viszont ajándékra nem marad. (7)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

INCIKE

Köszönjük támogatónknak

 

Egyszülős családban él, anyukája az albérlet fizetése helyett inkább vett egy romos házat, amit hitellel, két kézzel és családi segítséggel újít fel maguknak. 8 hónaposan Incike ebből még mit sem ért, anyukája egy fejlesztő játékot kért számára. (8)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

ANI

Köszönjük Timinek

Az édasanya egészsége megrendült, így elveszítette munkáját, most kivizsgálásokra jár. Művészi vénával megáldott rajz tagozatos kislánya, Ani számára kért segítséget karácsonyi ajándékban, akire nagyon büszke, hiszen hamarosan hangversenye lesz xilofonosként. (9)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

SZANDRA

Köszönjük Dominiknak

Szandra tehetségesen rajzol a tanárai szerint. A festés érdekli, de a szükséges állvány, vászon és eszközök nem finanszírozhatóak számukra, hó végére az alapvető dolgokra sem igazán marad a család kasszájában. (10)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

HUNI

Köszönjük támogatónknak

 

Huni 8 éves, focizik. A hideggel most befejeződtek az edzések. Nagyon szeretne egy igazi focilabdát, hogy gyakorolhasson a tavaszi szezonra, hogy biztos helye legyen a kezdőcsapatban! Édesanyja egyedül nevel három fiúgyermeket, így nagyon nehéz a hétköznapok mellett a karácsonyi csodát is megteremtenie. (11)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

 

ZSOLTI

Köszönjük Gertinek és Attilának

Hárman vannak testvérek, sok helye van a pénznek, a divat korántsem az első. A 15 éves Zsolti aktívan sportol, az elmúlt évben sokat fogyott, változott pozitívan, így örülne egy előnyösebb viseletnek, hiszen az Ő korában az önbizalom kialakulása fontos dolog. (12)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

PÉTER

Köszönjük Évának és Ottónak

A fiús anyák közismert dilemmája az „etetni vagy ruházni”. Pláne ahol négyen élnek egy fizetésből! A három testvér közül Ő a legidősebb, így belátó a családi kasszát illetően, nem kért semmit. Édesanyja azonban látja, jól jönne a ruhatárban a következő méret. (13)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

MILÁN

Köszönjük Eszternek

Édesanyja egyedül neveli és rengeteg erőfeszítést tesz a megélhetésükért. Egy év után nemrég helyezkedett el, kell idő, hogy egyenesbe jöjjenek. Milán imádja a társasokat, karácsonyra nem magának választana. Olyat szeretne, amit az anyukája szívesen játszik vele. (14)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

ANDOR

Köszönjük Farkas Erzsébetnek

A testvérek képességei lassabban fejlődnek kortársaiknál, nőni viszont gyorsan nőnek, így takarításból és alkalmi munkákból élő szüleik új ruhát kértek számukra. (15)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

RÓBERT

Köszönjük Misinek

A szülők sokszor hajnalban dolgoznak, de fiaik számára nem indulhat a reggel tea nélkül, így Robi már régóta szeretne egy teafőzőt, hogy Ő csinálhasson maguknak teát. (16)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

MILÁN

Köszönjük Csuka Zoltánnak

Szülei felváltva napszámba járnak el zöldséget szedni, míg másikuk a gyerekeket intézi. Mindkét testvére kapcsán merültek fel egészségügyi nehézségek, de igyekeznek neki is ugyanannyi figyelmet és a segítségetekkel ajándékot adni. Még nem akar felnőni, legót szeretne. (17)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

MIRELLA

Köszönjük a Hengisz Fejlesztő Műhelynek

Autista jelekkel vizsgálják hogy sima, vagy speciális iskolába mehet jövőre. Mirella nagyon okos, bármilyen kirakót csoda gyorsan összerak, már számol és ismeri a betűket, de napszámos szülei három gyerekre az ételt sem könnyen teremtik elő, nemhogy ajándékot. (18)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

MEDOX

Köszönjük Goldschmidt Nikinek

Medox tartós betegsége miatt csak 5 órát lehet oviban, így felváltva tudnak szülei napszámba menni. A pénz ennek megfelelően kevés mindenre, ezért kértek az angyali segítséget Medox kedvenc mesefigurájának megvásárlásában. (19)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

VIKI

Köszönjük támogatónknak

Édesanyjuk egyedül nevel három gyermeket, szociális lakásban laknak. Két bátyja egyetemre jár matek és történelem szakra. Viki nyolcadik osztályos, állatorvosi asszisztens szeretne lenni, ezért egy állatos könyvet kért a fa alá. (20)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

NOEL

Köszönjük támogatónknak

Isti magántanuló autizmusa okán, apukája pedig kezelésekre jár betegsége miatt, így egykeresős a család. Szeretnek a ritkán adódó szabadidőben közösen társasozni, de csak egy ilyen játékuk van otthon. Segítsetek a családnak új közös játékot találni! (21)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

BENCE

Köszönjük Fődi Tibornak

Bence is nagyon vágyna albérletükből saját szobába, ezért próbálja érteni a szülői spórolást a család érdekében. Nekünk lerajzolta – ha lehetne – egy távirányítós járművet szeretne. (22)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

EMILIA

Köszönjük Fődi Tibornak

Összetartó család az övéké, viszont a saját otthon megteremtése illúzióvá vált. Fáradságos munka folyik a spórolásért az albérletben, hogy egyszer könnyebb lehessen. Emília igazi kislány, főzőcskézni szeretne testvéreinek. (23)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

ESZTI

Köszönjük Száraz-Varga Ágnesnek

Eszti örülne ha lehetne végre saját szobája, így azt mondta addig nem is kér semmit. Anyukája mégis elmondta, örülne kislánya egy csillámtetováló készletnek. (24)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

RUDOLF

Köszönjük Csillának és Andrásnak

Rokkantsági ellátásból egyedül neveli kisfiát, aki mindig hazaviszi és epekedve lapozgatja a Lego katalógusokat. Segítséget kérték az áhított karácsonyi álom megvalósításában. (25)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

BIANKA

Köszönjük Boros Krisztinek

Szülei elváltak, anyukájával és két testvérével a mamához kellett költözniük.  Anyukája még a legkisebb tesóval GYES-en van, így érzelmileg és anyagilag is nehéz most minden. Bianka 13 évesen mindent ért és a törött lelkére reméli anyukája, hogy a karácsonyi ajándék egy kis gyógyírt jelenthet. Mérete 158-164. (26)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

BENETT

Köszönjük támogatónknak

Most a mamánál kell lakniuk, mert apa nem akar velük élni. A 4 éves Zsoltika számára ez nagy törés volt, az óvónéni szerint érződik a viselkedésén. Mamája az angyalok segítségét kérte, hogy visszakapja a vidám unokáját. (27)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

LINETT

Köszönjük Vikinek

A Linett számára ismert családi egység megbomlott. Költöznie is kellett és bölcsibe is szoktatja anyukája, mert a megváltozott életkörülmények miatt Ő lesz az egyetlen kereső. Most bevétel híján angyali segítséget kért Linett ajándékához. (28)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

GRÉTA

Köszönjük a Páncsics családnak

A 10 éves Gréta tavalyi ajándéka a kedvenc játéka azóta is. Idén is nagyon bíztak a segítségben, mert a körülményeiket az emelkedő árak mellett még kilátástalanabbnak érzi Mamája, akivel egy szociális bérleményben élnek. (29)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

VIKTÓRIA

Köszönjük Gertinek és Attilának

Az odaadó édesanya négy gyermekét neveli. Karácsonyi terve a megemelt albérleti díj kifizetése. Viktória 13 évesen, felnőttként segíti édesanyját. Pedig még gondtalan gyereknek kellene lennie! Tudja mit nem engedhetnek meg maguknak. Nekünk szégyenlősen elmondta, szeretne új ruhákat. Mérete S. (30)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

KINGA

 

Köszönjük Elter-Briski Brigitta és Elter István

Édesanyja két állásban dolgozik, hogy el tudja tartani gyermekeit. Kinga 10 évesen sokat vigyáz kisebb testvéreire, pedig még Ő is nagyon szeret játszani. Olyan kis figurákat kért, amilyen a barátnőjének is van, hogy otthon is játszhasson velük. (31)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

 

 

BALÁZSKA

Köszönjük Karinának, Andinak és Kókai Attilának

A 7 éves Balázskát és két testvérét segítség nélkül neveli anyukájuk. Ehhez két állás és nagy teherbírás kell. Az albérlet és a megélhetés költségei is jelentősen emelkedtek, így a karácsonyfa, karácsonyi menü és ajándék esélyei ezzel arányosan csökkentek, így Balázska távirányítós autó álmához egy angyal kellene! (32)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

BENETT

Köszönjük Szütsné Németh Mónikának

Benett 4 évesen, három testvér közül Ő a legkisebb, ruha marad rá. Meg nővére után játék is, igaz inkább lányos. Új játékra nem futja.  Anyukája négy fő megélhetését próbálja egyedül előteremteni, így a robotot, amiről elragadtatással mesél, elviszi a megemelt albérleti díj, így az idén nem  lenne nélkületek.  (33)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

ÁDÁM

Köszönjük Gábornak és Mátékának (egyszerre vásárolták meg az ajándékot, de mindkét ajándék a legjobb helyre fog kerülni, garantáljuk!)

Ádám 5 éves, anyukájával közösen írt levelében egy átfordulós autót nevezett meg, mint a karácsonyi vágyát. Édesanyja hozta el nekünk a kisfiú levelét, bízva, hogy egy angyalka segít neki az idei ünnepet szebbé varázsolni. Korábban külső segítségre szorultak, most már kettesben próbálnak megélni, de az alapvető dolgok megteremtéséig elég a jövedelme.  (34)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

BENCE

Köszönjük támogatónknak

Bence édesanyja súlyos daganatos beteg. Kezelések sora van mögötte, a kisfiút egyedül neveli. A betegség miatt sok időt töltenek a négy fal között, ahol Bence a videójátékok világában kicsit gyerek lehet. A 11 éves kistini vágya egy gamer billentyűzet. (35)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

LILI

Köszönjük támogatónknak

Lili anyukája, kettejük ellátását egyedül próbálja megoldani. Sajnos az édesapával történő pereskedés felemésztette összes tartalékukat. A 6 éves ovis Lili nagyon szereti a lovakat és a játékboltban kapott katalógusból kivágott képet és egy gyönyörű rajzot hozott el nekünk.(36)

 

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

ÁRPI

Köszönjük támogatónknak

Árpi 12 éves és az a vágya, hogy építész lesz. Minden ünnep alkalmából egy puzzle a kérése. Apukája, akivel az édesanya magára hagyta a gyerekét, egyedül nem tud ilyen szép ajándékot tenni a fa alá. (37)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

NIKI

Köszönjük támogatónknak

Niki 6 éves, testvérével és anyukájával élnek egy háztartásban. Májusban a Ligetben arcfestést kapott és azóta szeretne egy készletet, amivel ő is tudna igazán csajos programot kitalálni anyukájával közösen. Azt mondta, sminket készítene anyának, hogy boldog legyen. Segítünk? (38)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

MÁRK

Köszönjük Juditnak

Márk egy igazi vagány kisfiú, 9 évesen sokat segít anyukájának, a minap diót tört kalapáccsal, amire nagyon büszke. Csakúgy mint az anyukája rá! Csak éppen a kis faluban ahol élnek most szűnt meg többekkel együtt a munkahelye. Így a vágyott sugárfegyvert nem tudja megvenni, a megélhetés is kérdésessé vált, amíg nem helyezkedik el újra.  (39)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

LACUS

Köszönjük Lackónak, Petrának, Melindának

Az elsős 7 éves Lacus nehéz körülmények között él a szüleivel és testvéreivel. A szülők keresetéből nagyon nehezen jönnek ki. Azt mondták, idén a tüzifa lesz a karácsonyi csoda náluk. Lacus viszont nagyobbat álmodott, távirányítós autót szeretne. (40)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

BAZSI

Köszönjük dr. Vető Miklósnak

Tanítónénije szerint Bazsi ott segít, ahol tud és sosem panaszkodik. Pedig kilométereket gyalogol, hogy iskolába érjen és az ovis kistesójára is sokat figyel, pedig még Bazsi is csak 8 éves. Villám McQueen a kedvenc mesefigurájuk, egy ilyen verda lenne a legszebb ajándék most nekik. (41)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

FANNI

Köszönjük Lackónak, Gabikának, Szofinak, Ajsának és Csengének

A 11 éves kislányra a tanárnénije hívta fel a figyelmünket, szorgalmas, okos és gyönyörűen rajzol. Viszont az idén már az összes filce elfogyott és sajnos a szülei nem tudtak neki újat venni. Színezők és filctoll készlet a kívánsága a kis művésznek! (42)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

VIKI

Köszönjük Anikónak

Viki és testvére, a nagymama felügyelete alá kerültek, többszörös családi tragédia és dráma után. Nagyon szorgalmas, kitűnő tanuló, de sokszor rosszul esik neki, hogy új ruhára nem telik. 158-164 méret. (43)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

FERI

Köszönjük Misinek

Ikertestvére és nagymamája a családja a 12 éves focirajongó kisfiúnak, de a nehéz anyagi körülményei miatt a mama nem tudott neki focilabdát ajándékozni. (44)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

AMARILLA

Köszönjük az NN Biztosító Rózsadombi igazgatóságának

Nagyapa, a két kiskorú saját gyermeke mellett neveli három unokáját is, ezért kért segítséget az angyaloktól. Amarilla zenei pályára készül, tehetségesen hegedül. A hideg téli napokra nagyon szeretne egy szőrmés ágytakarót. (45)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

DOMINIK

Köszönjük Anikónak

Öt gyermek él a háztartásban a nagyszülő nevelésében. Szülei magára hagyták Őt és két testvérét. A rendkívül eleven Dominik olyan játékot szeretne, amivel a gyerekek együtt tudnak játszani, mert mindenkit leköt.(46)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

PÉTER

Köszönjük az NN Biztosító Rózsadombi igazgatóságának

A nagyapa helytállása erőn felüli öt gyermeket nevelve, ezért a karácsonyi ajándék terheiben már segítséget kért Péter unokájának. (47)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

BELLA

Köszönjük Trimmel Dórinak

Bellát testvéreivel és nagy testvére gyerekeivel együtt neveli a nagyapa. A hétköznapok sem könnyűek számukra, ezért remélik az angyalok segítségét az ajándékozásban. Sokan vannak, ezért olyan játékot szeretne, amivel közösen játszhatnak. (48)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

MAYA

Köszönjük támogatónknak

Mayát két testvérével együtt nagypapája vette magához, két saját kiskorú gyermeke mellé. Sokan vannak, így aztán kevés jut. Ezért kérték a segítséget az ajándékozásban. (49)

MÁR KAP AJÁNKÉKOT

ISTI

Köszönjük támogatónknak

A szülők nehéz körümények között nevelik három testvérével együtt, mert az apa betegsége miatt nem tud munkát vállalni. Egy keresetből hat főt nehéz eltartani. Mindent megtesznek, de ételt tenni is nagy dolog az asztalra, így ajándék angyali segítséggel érkezhet. Isti nem vágyott másra csak egy olyan cipőre, amiben nem fog megjegyzéseket kapni az iskolában, 37-es méret. (50)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

ADRIÁN

Köszönjük támogatónknak

A fiúk szeretnek a szabadban játszani, de ehhez meleg cipőre is szükségük lenne. Édesanyjuk keresetéből nehezen tudnak újat venni mind a négy gyereknek, ezért a téli cipő lenne a leghasznosabb ajándék. Adriánnak 36-os méretben. (51)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

MIRI

Köszönjük támogatónknak

Mirella a fiútestvérei által kinőtt kabátok után szeretne egy igazi csajos kabátot, ám édesanyja ezt jelenleg nem tudja megvásárolni, mint a család egyetlen keresője. 128-as méretben lenne rá szükség. (52)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

MARTIN

Köszönjük támogatónknak

Martin édesapja a betegsége miatt sajnos nem tud dolgozni, így ő van otthon, míg édesanyja igyekszik előteremteni a mindennapi betevőre valót a hat fős család számára. Ez a mai megemelkedett árak mellett, talán a legnehezebb feladat. Hosszú ideje támogatja alapítványunk a családot, de idén egy olyan kívánsággal áltak elő amit még mi sem gondoltunk, pelenkára van szükségük a kis 1 éves Martinnak. A pelenka mellett a kis Martinka bármilyen készségfejlesztőnek örülne.(53)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

BENDEGÚZ

Köszönjük Ádámnak

Négyen élnek édesanyjuk egy keresetéből. A rezsi kifizetése után, a megemelkedett árak miatt igen nehéz az életük. Ő a legnagyobb, sok hárul rá. Pedig még Bendegúz is gyerek. Ha mindent megcsinált, focis játékokkal játszana szívesen. (54)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

BENETT

Köszönjük Tímea – NN

Testvéreivel együtt sokat segítenek édesanyjuknak, de mégiscsak egy ember tud dolgozni négyük megélhetéséért. Emellett nem tudja megvenni a hőn áhított távirányítós autót gyermekének, ezért fordult Hozzátok. (55)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

REBEKA

Köszönjük Orsinak

A nagycsoportos Rebekát érdeklik a csajos dolgok és nagyon várja a karácsonyi csodát. Segítsetek neki és három gyermek mellett családfenntartó Anyukájának ezt a hitet megőrizni! (56)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

SZILVIKE

Köszönjük Szandinak és Norbinak

Szilvike anyukája jelenleg munkanélküli, így a megélhetés megoldása mellett nem tud kigazdálkodni karácsonyi ajándékot 6 éves kislánya számára. Az angyaloktól kértek segítséget a karácsonyi csodában. (57)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

GÁBOR

Köszönjük Istvánnak

Anyuka egyedül neveli egy tanyán két gyermekét, ami tartogat kihívásokat. Gábor igazi fiú, a tanyasi élet hatására a traktorok szerelmese. (58)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

LILIÁNA

Köszönjük Csillagnak

Liliána szeret rajzolni, így könnyen papírra vetette, hogy rajzeszközökre vágyik. Édesanyja a tanya felújítása mellett nem igazán tud ajándékot varázsolni az ünnepekre. (59)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

EVELIN

Köszönjük dr.Katona-Fülöp Klaudiának és dr.Kolarovszki Tamásnak

Evelin szereti a művészetet. Ritka, de az ő álma nem világít, interaktív és beszélő. Egyszerű, napszámos családban él. Egy saját szövőszéket szeretne, mellyel meg tudja valósítani elképzeléseit. A dolgos kislány ajándékot készítene vele  barátainak, családjának. (60)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

SZANDI

Köszönjük Kiss Krisztinának és családjának

Szandiék egy tanyán élnek, szülei ebben látták a kiutat az albérletből. A vidéki életet tanulják, a tanyát újítgatják és a csirke tartást tanulják. A szomszédban ló is van, amit a 7 éves kislány imád. Álma egy olyan társasjáték, mellyel közösen tudnak játszani a családdal, testvéreivel. (61)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

ILDIKÓ

Köszönjük támogatónknak

Ildi imád olvasni. Habzsolja a könyveket, mi más lenne a kívánsága a Jézuskától, mint egy kalandos történet! (62)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

DÓRI

Köszönjük Petrának

Dóri imádja a logikai és kirakós játékokat, de sajnos ezekkel csak a barátainál tud játszani. Nagyon szeretné, hogy legyen otthon egy saját társasjátékuk, amit közösen használhat testvéreivel. Hiába él együtt a család, a megélhetés a szülők anyagi célja, miután otthonukat tavaly elvesztették. (63)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

BENI

Köszönjük Sanyinak, Ágotanak, Lucának és Rózának

Bence 7 éves egy igazi kis férfi, már az is megvan, hogy mi lesz ha nagy lesz… Mi más, KATONA! Álma egy katonai helikopter és szállítójármű. Minden reklámújságot megnéz amit bedobnak, de az Őt nevelő nagyszülők nem tudnak többet megadni a kis bevételükből.(64)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

ZOLI

Köszönjük Enikőnek

Zalán most tanult meg olvasni, a könyvek mellett mindent tudni szeretne a dínókról. Lehetne egy saját dinója akivel együtt élik meg az új élményeket? (65)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

ANDRIS

Köszönjük Anikónak

A 4 éves Andris és testvére mindketten szeretik a kreatív játékokat, szeretnek tervezni, építeni. Andris minden álma egy saját építőkészlet, mert az oviban van ilyen. Otthon sajnos még nincs és a szülők közös, nemrég megszűnt munkahelye miatt idén nem is lesz, mert a munkakeresés alatt a kicsiny tartalékuk a lét kérdésekre kell. (66)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

DÉNES

Köszönjük a támogatást

A 2,5 éves Dini álma egy igazi kamion, sajnos ezt még mi sem tudjuk teljesíteni! Viszont ezzel az autókat szállító kamionnal, korának megfelelően valósíthatjuk meg a kedves és barátságos kisfiú álmát, aki testvérével együtt szeretne autózni a sötét téli délutánokon, amikor a  mama vigyáz rájuk, amíg szüleik az állatok körüli munkát végzik. (67)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

SZASZI

Köszönjük Ádámnak

Szaszi sokat segít anyukájának a konyhában, szinte mindennel főz, amivel lehet. Saját kis konyha az álma.  A 4,5 éves kislány érzelmileg nagyon stabil, szemben az anyagi helyzetükkel. Egy korához képest nagyon szép rajzzal jelentkezett anyukájával angyali segítségért. (68)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

MISI

Köszönjük támogatónknak

Misi 11 éves. Nagyon érdeklik a számítógépes játékok, mint a legtöbb kortársát. Azonban ha karácsonyi ajándékot kaphatna, olyat szeretne amit nem egyedül, hanem a családdal együtt játszhatnának.  Az angyali megoldásban a két igény egymásra találhat. (69)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

MELINDA

Köszönjük Dr. Rajda Szilviának

A 10 éves Melinda édesapját a betegsége ágyhoz köti. Anyukája az egyetlen kereső, így elég nehéz körülmények között élnek. A kislány olyan ajándékot szeretne, amit apukájával együtt, közösen tudnak játszani. Mi más lehetne ez, mint egy jó hangulatot garantáló társasjáték! (70)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

REGINA

Köszönjük támogatónknak

Regina 12 éves. Édesanya egyedül neveli két testvérével egy albérletben. Senki másra nem számíthatnak, csak magukra. Apukájuk kiszállt az életükből, nem látták már évek óta. Most költöztek új albérletbe, anyukájuk próbálja megteremteni nekik az otthonos lakókörnyezetet. Ezért szeretne Reginának egy ágytakarót, ami melegséget ad ebben a hideg időben és bekuckózva testvéreivel tudja az ünnepeket tölteni. (71)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

 

NÁNDI

Köszönjük támogatónknak

Nándi 10 éves, két testvérével él együtt egy albérletben. Apukájuk hallani sem akar róluk már évek óta. Anyukájuk keményen dolgozik, hogy el tudja Őket tartani. Most költöztek új albérletbe, ezért szeretne a kisfiú a kedvenc színével egy új ágytakarót amibe bekuckózhat a hideg napokon. Kérem tegye boldoggá a karácsonyukat az ajándék megvásárlásával! (72)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

 

DIÁNA

Köszönjük támogatónknak

Diána már 14 éves nagylány. Sokat segít anyukájának otthon a házimunkában és két testvérének a tanulásban. Anyukájuk egyedül neveli Őket, apukájuk lemondott róluk. A nagylány kedvenc színe a lila. Szeretne magának egy jó meleg takarót, hogy a téli zord időben be tudjon kuckózni és mesét olvasni a testvéreinek. (73)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

ZITA

Mentaline Pszichológiai Stúdió csapata

Zitus 10 éves, szülei sajnos már nem élnek. Legnagyobb testvérük neveli őt és öccsét. Keményen dolgozik, hogy mindent meg tudjon adni a kisebbeknek. Az albérletben amibe költözni tudtak, a festés is hiányos és nincs burkolat. Ezért, ha a Karitáció angyalai nem segítenek, akkor nem kerül karácsonykor ajándék a fa alá. Váltsuk valóra a kislány álmát a görkorcsolya megvásárlásával, hogy önfeledten tudjon játszani, elfeledve a vele történt borzalmakat! (74)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

ZALÁN

Köszönjük Millának, Levinek, Ritának és Tomesznak

Zalán 13 éves. Sajnos az elmúlt évek nagyon nehezek voltak számára. Szülei meghaltak és nagyobb leány testvére neveli, aki keményen dolgozik. Az albérlet ahová költözni tudtak, nagyon rossz állapotban van. A rendbehozatal a fő feladat, karácsonyi ajándékra nem telik. Zalán minden vágya egy gördeszka amivel még egy kicsit gyerek lehetne.  (75)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

ZORKA

Köszönjük Áginak és Balázsnak

Zorka 18 évesen már családfenntartó. Két kisebb testvére van, szüleik sajnos meghaltak. Zorka abbahagyta a tanulást és dolgozik, hogy a kisebbekről gondoskodjon. A főzést megkönnyítené neki a botmixer amivel gyorsabban tudna ételt készíteni a gyerekeknek. Segítsünk Zorkának, hogy a borzalmak után a karácsonyuk kicsit meghittebb legyen! (76)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

ANNA

Köszönjük támogatónknak

Anna 13 éves, testvérével és nagypapájával él együtt, akit ápolni kell. Tartósan beteg, ezért anyukája nem tud munkát vállalni. Tiniként szeretne egy igazi parfümöt és szempillaspirált. Sajnos a sok gyógyszer megvásárlása mellett erre már nem telik a családnak! Váltsunk valóra Anna vágyát! (77)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

ANETT

Köszönjük Ádámnak

Anett 9 éves. Tartósan beteg testvérével és nagypapájával él együtt. Anyukája nem tud dolgozni, mert Őket ápolja. Így a család anyagi lehetőségei rendkívül korlátozottak. Majd fodrász szeretne lenni, ezért egy hajgöndörítőt szeretne karácsonyra, amivel anyukáján gyakorolhat. (78)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

JUDIT

Köszönjük támogatónknak

 

Judit nagycsaládban él, albérletben, szegény körülmények között, de nagy szeretetben. Sokat segít otthon anyukájának. Szeretne Ő is kortársaihoz hasonlóan csajos pipere dolgokat kapni, amikkel testvéreit és anyukáját is széppé tudja tenni az ünnepekre. (79)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

ZSÓFI

Köszönjük támogatónknak

Zsófi és öt fős családja albérletben él, nagyon szegényes körülmények között. A nagyszülők betegesek, így felemészti a családi kasszát a gyógyszerek megfizetése. A napi betevő mellett szépségápolási termékre már nem telik. Ezért vágya a 15 éves lánynak olyan pipere csomag, amit csak Ő használ. Varázsoljuk szebbé Zsófi karácsonyát! (80)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

ROLAND

Köszönjük támogatónknak

Roland a családjával nagymamájánál él, egy szobában, albérletben. Az albérlet, a rezsi és az ételre költött pénz elviszi a család bevételét. Roland, igaz örököl bátyjaitól ruhát, de már mind viseltes. Ezért szeretne új kabátot és cipőt magának, hogy ne csúfolják ki az iskolában. (81)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

JANKA

Köszönjük Ádámnak

Janka 12 éves. Édesanyjával és testvérével él albérletben. Csak egymásra számíthatnak, mert apukájuk több éve elhagyta őket és külföldön él. Jankának derékig érő haja van és szeretné hullámosan viselni, mint a kedvenc énekese. Nagy loknikat rajzolt az angyaloknak, hátha tudnak segíteni! (82)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

RÓBERT

Köszönjük Barninak!

Róbert 6 éves. Anyukájával és testvérével él együtt albérletben. Sajnos apukájuk nem része az életüknek, ezért anyagi gondokkal küzdenek, bár édesanya takarítónőként sokat dolgozik. A kisfiú angyaloknak rajzolt álma, egy piros autó egy karácsonyfa alatt. (83)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

PIROSKA

Köszönjük támogatónknak

Piroska 14 éves, bátyjaival és nagyszüleivel él egy másfél szobás albérletben. Sajnos a rezsi és a megélhetésre költött pénz mellett nem jut ruházkodásra. Kortársai sokszor csúfolják divatjamúlt ruháiért. Ezért minden vágya az, hogy egy divatos cipőt találjon a fa alatt. Segítsünk mosolyt varázsolni a nagylány arcára karácsony este! (84)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

CSILLA

Köszönjük támogatónknak

Csilla három testvérével él együtt albérletben anyukájával, szegény körülmények között. Tizenhárom évesen, mint kortársai arra vágyik, hogy minél nőiesebb legyen. A család anyagi helyzete nem engedi meg, hogy ezt megkaphassa a nagylány. Ezért nagyon örülne egy női dolgokat tartalmazó karácsonyi csomagnak! (85)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

ZSOMBOR

Köszönjük Anikónak és Zsombinak

Zsombort szülei válása után felkapta a forgószél és először a mamájához, majd anyukája kezelése alatt apukájához fújta. Anyukájával kettesben kezdtek idén ősszel új életet. Sok erőfeszítéssel a nulláról indultak újra, így Zsombor az angyaloknak rajzolt, rájuk bízva ajándékát. (86)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

ZOLI

Köszönjük Bánrévi Szofinak, Rózinak és Monának

Zoli szülei elváltak, apuka egyedül neveli három fiát. Sok kiadással járnak a fiúk, apukájuk sokat is dolgozik értük. Azonban a megemelkedett árak elviszik keresetét a hétköznapokra, így nem tudja, hogyan varázsol karácsonyt a gyerekeknek, ezért fordultak angyali segítségért. A 7 éves fiú jó tanuló és nagy álma egy saját LEGO, amiből versenyautókat tud építeni.  (87)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

ALEX

Köszönjük az adományozónak

Alexet apukája egyedül neveli 2 testvérével. Az édesapa mindent megtesz, hogy a fiúk jól érezzék magukat. De egyedül nem könnyű, így nagy segítség lenne neki, ha Alex megkaphatná azt a LEGO épitőkockaszettet, mellyel szinte mindent meg tud építeni, amit kigondol. (88)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

BÉLA

Köszönjük Annának és Gábornak

Bélát és két testvérét édesapjuk egyedül neveli egy Szeged melletti kis településen. Nehéz körülmények között élnek, de az apuka szépen neveli a gyerekeket. A legnagyobb gyerek egy meleg nadrágot és kabátot szeretne kérni az angyaloktól a téli időszakra. (89)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

LEVENTE

Köszönjük Mátékának

Levente 6 éves, testvéreivel és anyukájával él egy kölcsön lakásban szeretetben, de szegényen. Ezért fordult hozzánk az édesanya, hogy a megnövekedett rezsiköltség miatt, már a fa alá nem tudja megvenni a gyerekeknek az ajándékot. A kisfiú álma egy távirányítós autó. Varázsoljunk mosolyt közösen a kisfiú arcára szenteste! (90)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

CSONGOR

Köszönjük Ádámnak

Csongor 10 éves és minden álma egy robot. Anyukája nem tudja ezt neki megvenni, mert nagyon szűkös körülmények között élnek hatan egy albérletben, ezért fordult hozzánk. Segítsünk egy elkeseredett anyukának, boldoggá tenni a gyermekét a karácsonyfa alatt! (91)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

MELINDA

Köszönjük Szilágyi Lillának

Melinda 14 éves, két testvérével és anyukájával él egy albérletben, nagyon szegény anyagi körülmények között. Sokat segít anyukájának otthon a testvérei körül, de legidősebb testvérként lemondott az ajándékról a kicsik javára. Nagylányosan az első parfümre vágyna. (92)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

SZONJA

Köszönjük Eszes Tamásnak és családjának

Szonja 17 éves, szüleivel és négy testvérével él tanyán, szerény körülmények között. Sokat segít otthon. Édesanya fordult hozzánk, hogy nagylánya a táncban nagyon sikeres, de a smink elengedhetetlen része a fellépésnek. Erre sajnos nem tudnak költeni, ezért nagyon örülne egy sminkpalettának, hogy Ő is ki tudja magát festeni a ruhához igazítva, így a csoport részeként egységesen mutasson a fellépésen. Váltsuk valóra a táncosunk álmát közösen! (93)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

KRISZTINA

Köszönjük Ádámnak

Krisztina tanyán él, négy testvérével és szüleivel. A szülők mindent megtesznek, de nagyon szegény körülmények között nevelik a gyerekeket. A kislány nagy álma egy játékkonyha, hogy ő is, mint az anyukája, tudjon főzni minden este a családnak. Tegyük szebbé egy kislány karácsonyát közösen! (94)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

FRUZSINA

Köszönjük Áginak és Balázsnak

Fruzsina 11 éves. Sajnos édesapja meghalt, anyukájával maradtak ketten. A nagylányt nagyon megviseli a haláleset, magába fordult. Sokat hallgat zenét, hogy anyukáját ne zavarja, egy vezeték nélküli fülest szeretne. Jó lenne, ha egy ajándéknyi jó élményben lehetne része a rossz után! (95)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

ATTILA

Köszönjük támogatónknak

Attila 15 éves, tanyán él testvérével és szüleivel, szerény körülmények között. Sajnos új ruhára már nem telik nekik. Minden álma, hogy a kortársaihoz hasonló divatos, márkás ruhákba járjon. Vágya egy Nike póló karácsonyra. Segítsünk, hogy a nagyfiú álma valóra váljon! (96)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

TIBOR

Köszönjük támogatónknak

Tibor 16 éves, kis faluban lakik édesanyjával és testvérével. Kiskora óta mindene a foci, de sajnos társai csúfolják, mert a ruházata viseltes az edzéseken. Egy divatosabb pólót szeretne, hogy kevésbé lógjon ki a sorból! (97)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

KARCSIKA

Köszönjük támogatónknak

Karcsika 9 hónapos, három nagyobb testvére imádja, anyukájukkal élnek egy albérletben. Édesanya fordult hozzánk, mert ebben az évben elvesztette munkáját és azóta alkalmi munkákból próbálja a családnak a napi betevőt megteremteni. Ezért kér segítséget, hogy Karcsika egy fejlesztő játékot találjon a karácsonyfa alatt, ami angyali segítség nélkül nem valósulhatna meg. (98)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

LILLA

Köszönjük Timinek

Lilla két éves és imád babázni. Húgával és édesanyjával a nagymamánál élnek. Minden álma egy nagy öltözetős hajas baba, hogy Ő is úgy tudjon gondoskodni róla, mint az anyukája a testvéréről. Az anyuka azért kérte a Karitáció Angyalainak segítségét, hogy a kislánya arcára mosolyt varázsoljon. (99)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

PETI

Köszönjük Áginak és Krisztinek és Ádámnak

Petit és két testvérét anyukájuk egyedül neveli. Sajnos az édesenya elveszítette a munkáját, így az elmúlt néhány hónapban csak alkalmi munkákat tudott vállani, ezért a karácsony is nagyon nehéz lesz számukra. Peti régi álma egy távirányítós autó, amivel most szeretnénk Őt meglepni. (100)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

SIMON

Köszönjük Annának és Andrásnak

Simi a mamájával él egy Szeged melletti tanyán, szüleit elveszítette. Nagyon ügyesen rajzol és fest, így az angyaloktól is ehhez kapcsolodó kreatív ajándékot szeretne kérni. Az ajándékkal szeretné meglepni mamáját is! (101)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

ANDREA

Köszönjük támogatónknak

Andrea 16 éves, szegény családban él. Minden álma, hogy olyan csinos legyen, mint a többiek a korosztályában, ezért szeretne egy rózsaszín Nike pólót, hogy az iskolában és sportolás közben is jól érezze magát társai között. Légy te is angyal, szerezz örömet a nagylánynak karácsonyra! (102)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

LAJOS

Köszönjük támogatónknak

Lajos édesapja fordult a Karitáció Angyalaihoz. A nagyfiú 13 éves és imád sportolni, de sajnos nem engedhetik meg maguknak, hogy sportruházatban járjon focizni. Szerezzünk örömet egy édesapának és gyermekének, hogy együtt boldogan ünnepeljék a karácsonyt! (103)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

ATTILA

Köszönjük Andornak és Giulianak

Attika 5 éves, középsős az oviban, ahová minden csoporttársa visz be az alváshoz játékot. Az ő számára Pókember a vágyott játék, azonban kevésbé szerencsés a helyzete mint a többi gyereknek. Apukája egyedül neveli, korlátozott lehetőségek mellett. Pirossal és kékkel tarkított rajzát küldte kérésként apukájával. (104)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

SZILÁRD

Köszönjük Ádámnak

A kis Szilárd most kiscsoportos, egy igazi izgőmozgó, fut-szalad. Apukájával és nagymamájával él és 3 éve alatt most költöznek a negyedik albérletbe. Egy korának megfelelő zenélő, fejlesztő játékra lenne szükségük, de önerőből nem fog menni a családnak. Bíznak a karácsonyi csodában! (105)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

LETTI

Köszönjük Lillának és Goldának

Ősszel tanult meg járni a kis Letti, anyukája és az alapítvány között folyamatos a kapcsolat, segítjük, amiben tudjuk. A Karitáció Angyalai programban viszont nem tartós élelmiszerrel szeretnénk segíteni, hanem az egy éves kislány és anyukája ünnepét boldogabbá tenni. Lettinek egy babáknak való játékgitárt nézett ki édesanyja egy üzletben, de megvenni nem tudná neki. Igazi öröm lenne egy ilyen készségfejlesztő játék a nehéz körülmények között élő anyuka és kislánya számára! (106)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

MIKI

Köszönjük Dóra Krisztinának

Miki december 6-án ünnepli névnapját. A levélben, amit nekünk írt elmondta, hogy névnap, születésnap és karácsonyi ajándék egyben lenne neki, ha kaphatna egy Lego autót. 10 évesen nagyon szépen fogalmaz, sok szomorú életesemény után az anyai mamával él. Segítsünk neki, hogy teljesüljön a kívánsága! (107)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

KÁROLY

Köszönjük Ákosnak és Máténak

Egy nagyon szép rajzzal érkezett hozzánk Karcsi és tanítónénije levele, amiben a karácsonyi kívánságát fogalmazták meg a kis elsősnek. Ha nagy lesz, tornyokat fog építeni. Élete első és egyetlen Legója nagy becsben van tartva otthon. Szeretne egy kis doboz Legot, fiúsat, hogy bővíthesse építményét. (108)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

TAMÁS

Köszönjük Enikőnek

Középsős óvodás Tomi, aki kicsit le van maradva a korosztályához képest mozgáskoordináció terén. Az óvodából kértek bennünket, hogy fejlesztő játékkal segítsük a kisfiút, mert sajnos a szülei hiába dolgoznak éjjeli műszakban is, nem tudják megvenni ezt neki. (109)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

FECI

Köszönjük a Budaörsi Angyalpárnak

Tomi kistesója, Feci 2 éves, egy bűbájos szőke kisfiú, akire sokat vigyáz a mama a váltott műszakban dolgozó szülők helyett. Az óvónénik szerint, amikor az óvodába jönnek a nagytesóért, mágnesként megy a duplóhoz Feci. Otthon nincs, így testvérével nagy örömük lehetne benne. (110)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

IZABELLA

Köszönjük a Budaörsi Angyalpárnak

 

Majdnem a legkisebb gyerek idén, aki az Alapítvány látókörébe került, ő egy 4 hónapos kislány. Körülményeiről sokat nem írhatunk, csak annyit, hogy nagyon nagy szüksége lenne babajátékra, ágy fölé akasztható, zenélő forgóra. (111)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

MÁTÉ

Köszönjük támogatónknak

Máté 5 éves, kistesója és anyukája alkotja a családot számára. Sonic a sündisznó a kedvencük, tesója és ő is egy ilyen figurára, vagy plüssre vágyna. Idén anyukájuk elveszítette a munkahelyét leépítés miatt, így minden tartalékukat felélték, az Alapítvány angyalai segítségét kérte. (112)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

ENDRE

Köszönjük támogatónknak

Endre, Máté kistesója. 3 évesen mindenben a bátyja a példaképe, így a Sonic sündisznó az ő vágya is, a közös játék örömére. (113)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

SZABOLCS

Köszönjük Oláhné Gardel Katalinnak továbbá Áginak és Krisztinek (egyszerre vásárolták meg az ajándékot, de mindkét ajándék a legjobb helyre fog kerülni, garantáljuk!)

Szabika egy közeli faluból költözött Szegedre, miután nagymamája meghalt és édesanyja itt próbált állást keresni. Még nagyon sok minden hiányzik az új élethez, a karácsonyi ajándékban csak reménykedni tudnak. Bob a mester a kisfiú kedvenc meséje, ezért egy játék szerszámkészletet szeretne anyukája a bölcsis kisfiúnak. (114)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

AMIRA

Köszönjük a Budaörsi Angyalpárnak

Az idei évben Amira a legkisebb gyerek akinek szülei megkerestek bennünket, hogy minden szégyenérzetüket félretéve segítséget kérjenek az ünnepek szebbé tételéhez. Egy zenélő plüssöt szeretnének a kisbaba ágyához tenni, hogy kicsit színesítsék a hétköznapokat. (115)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

PATRÍCIA

Köszönjük Szandinak és Norbinak

A 4 éves Patrícia három gyermek közül a legkisebb a családban és az egyetlen kislány. Nagyobb testvéreiről így sajnos lányos játék nem maradt neki. Minden vágya, hogy élete első saját Barbie babáját a kezébe vehesse. Családja rendkívül nehéz helyzetben van, így nem tudják a kérést teljesíteni. (116)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

BOGLÁRKA

Köszönjük Horváth Évinek

Bogit most szoktatta anyukája bölcsödébe, mert az édesapa idén kilépett az életükből, így vissza kellett mennie dolgozni. Sikerült elhelyezkednie, de még sok előbbre való kiadás várja, mint az ajándék. A gondozók próbálnak segíteni az anyukának és kértek a kislány számára építőkockát, ami évekig jó játék lehet neki. (117)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

OTTÓ

Köszönjük Ildikónak

Sajnos idén azzal szembesültünk, hogy egyre több csecsemő korú gyermek szülei kerülnek nehéz anyagi helyzetbe. Ottó is ilyen családban él, sajnos a szülei még nem tudtak neki babajátékot venni, kiságya fölé nagyon hiányzik egy zenélő forgó. (118)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

NÁNDOR

Köszönjük Ádámnak

Nándi nagyfiú, az ujjain meg tudja mutatni, hogy már 4 éves. Imádja a járműveket, kedvence a Thomas a gőzmozdony mese. Amikor arról kérdeztük mit hozzon a Jézuska, természetesen úgy felelt, egy vonatot. (119)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

ZOLTÁN

Köszönjük Nagy Zsuzsanna

Zoli az idén lett felsős az egyik szegedi általános iskolában, kiváló eredményű tanuló, imádja a könyveket. Apukájával élnek egy háztartásban és közösen írtak a Karitáció Angyalainak, amiben Zoli könyvet szeretne kérni. (120)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

TIBIKE

Köszönjük Tamásnak

A 7 éves Tibike idén tanult meg olvasni és anyukája legnagyobb örömére falja a betűket. Bár édesanyja mindent elkövet, most új könyvre nem telik, viszont nagyon örülne, ha a karácsonyfa alá idén is egy hasznos ajándék kerülhetne Kisfiának. (121)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

 

LÁSZLÓ

Köszönjük Gábornak

Lacinak két testvére született, akik teljesen egészségesek, ám az 5 éves kisfiú lemaradással küzd kortársaihoz képest. Szülei fejlesztésre hordják, amely anyagi lehetőségeiket kimeríti. Készségfejlesztő játékot tudnánk ajándékozni a családnak, hogy otthon is tudják Őt segíteni. (122)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

ZSOMBI

Köszönjük támogatónknak

Zsombi kisbaba még, de egy éves korát meghazudtoló módon tesz-vesz és a pakolásban jeleskedik. Szeretnének otthonra korának megfelelő méretű építőkockákat, amivel ügyesen tölti az időt, amíg Anyukája a házimunkát végzi. (123)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

MARCI

Köszönjük Mariannak

A 9 éves Márk pici korától Bogyó és Babóca rajongó. Ez a foglalkoztató az óvodában a kedvence volt, de ott nem lehetett bele rajzolni. Ezt szeretné az angyalkáktól kérni, hogy kitöltögethesse az oldalakat. (124)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

LETTI

Köszönjük Annának és Gábornak

Letti a listánkban szereplő egyik, két hónapos bébink ikertestvére, így a lehetőségeik egyformán visszafogottak. Szülei vastag téli babaoverállt szeretnének neki kérni 68-as méretben. (125)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

ROBI

Köszönjük Kiss Krisztinának és családjának

Robi három testvérével és szüleivel él. A hosszú téli hónapokban a család próbál a négy fal között hasznosan szabadidőt eltölteni a gyerekekkel. A covid nyomot hagyott az édeanya egészségügyi állapotán, ezért az idei karácsonnyal üres pénztárcával néznek szembe. A gyerekeknek egy Undi-Guszti társasjáték remek szórakozást nyújtana és a szülők válláról is le tudnánk venni az ajándékozás terhét. (126)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

VIVIEN

Köszönjük támogatónknak

Vivi 18 hónapos, mindene a babázás. Egyelőre csak plüss állatait ringatja, de egy igazi alvós baba csodalátos ajándék lehetne számára. Nagymamája írt nekünk levelet, hogy tudunk-e unokájának az ajándékban segíteni. (127)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

LARISSZA

Köszönjük Andornak és Giulianak

Larissza 13 éves, hetedikes tanuló egy szegedi általános iskolában. Nagyon szófogadó, jó tanuló kislány és visszafogott levelében leírta nekünk, hogy már tavaly karácsonyra is egy hajvasalót szeretett volna szüleitől, de sajnos anyagi lehetőségeik sem tavaly, sem idén nem teszik ezt lehetővé. Elküldte nekünk tavalyi bizonyítványának képét. Nem tudta, hogy nálunk nincs szükség bizonyítani, milyen jó tanuló, hiszen egy tini kislány álma nekünk mindennél előbbrevaló! (128)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

DOMINIK

Köszönjük Ádámnak

Dominikre az óvónénik hívták fel a figyelmünket. Ő van bent legkorábban és érte megy Anyukája a legkésőbb, lehetőségeik igen szerények. A kisfiú félszegebb mint a többiek, de a darus autók elvarázsolják, ezért kérték a segítségünket ezzel az ajándékkal a számára. (129)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

NORBI

Köszönjük támogatónknak

Norbiék tanyán élnek, így sokat kell gyalogolnia a buszhoz és buszoznia az iskolához. Fülhallgatót szeretne, hogy útközben tudjon zenét hallgatni. (130)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

MARIÁN

Köszönjük Anikónak és Zsombinak

Mariánt korábban kiemelték a családból, Apukája rengeteget dolgozik, hogy Ő nevelhesse a gyermekét. Jelenleg ez is kihívás, így az angyaloknak készített rajzon Ők szerepelnek ahogy fociznak. Egy labdával tudnánk segíteni a család ünnepét. (131)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

 

NOÉMI

Köszönjük támogatónknak

Noémi és családja egy kistelepülésen élnek szerény körülmények között. A kislány nagyon szeret énekelni és ügyes is benne. Sokat hallgat zenét és minden álma egy vezeték nélküli fülhallgató, amely segítené őt az ének tanulásban. (132)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

NOEL

Köszönjük Horváth Évinek

Noel és családja szerény körülmények között élnek, de nagyon nagy szeretetben. Mindene a labdarugás, kedvenc csapata törölközőjét szeretné kérni az angyaloktól. Ezzel egy régi vágya teljesülne. (133)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

TIBI

Köszönjük támogatónknak

Tibi testvérével és családjával él albérletben. Minden álma, hogy ha felnőtt lesz dj legyen, ehhez kapcsolódik kérése is, egy vezeték nelküli fülhallgató. Az ajándék segítené őt a napi tanulásban is. (134)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

ROLAND

Köszönjük Bazsinak

Roland összetartó családban él szüleivel és testvéreivel. Viszont nagy szegénységben. Anyukája, betegségek sora miatt ápolásra szorul. Apukájuk ápolja Őt és gondozza három gyermekét. Emellett nem tud teljes állásban dolgozni, így a tüzifa és a gyógyszer létkérdések megvásárlása a cél. Roland viszont rajzolt Nektek, bízva az angyali gondviselésben. (135)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

LÉNA

Köszönjük Orsinak, Lilinek  és Maczka Róbertnek

Léna két testvérével és szüleivel él. Szükségben. Anyukája beteg, apukája pedig egyedül visel minden terhet. A megélhetés terhei nem teszik lehetővé az ajándékozást. Pedig nagyon szeretne egy rózsaszin autót! (136)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

PANNA

Köszönjük támogatónknak

Panna most kezdte az iskolát. Apukája hozza, viszi, csakúgy mint két testvérét. Anyukájuk is ápolásra szorul, így az apa sem tud teljes állásban dolgozni. A család bevételei elemi dolgokra kellenek az élethez, így az elsős Panna örülne egy szuper tolltartónak! (137)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

CSABI

Köszönjük támogatónknak

Az édesanya egyedül neveli két fiát, nehéz körülmények között. Csabika jelentősen lemaradt a fejlődésben, autista, speciális óvodába jár, ahol csak 5 órát lehet bent és sokat beteg is. Így az anyukát gyakran elküldik a munkahelyekről, ami miatt nem lesz karácsony náluk segítség nélkül. (138)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

LACKÓ

Köszönjük Szandinak és Norbinak

Anyukája egyedül neveli Őket beteg testvérével, aki csak fél napot tölthet intézményben. Emiatt csak részmunkidőben tud dolgozni,így nagyon kevés jut bármire is. Lackó így is jobban szeretni, mint amikor anyaotthonban laktak. Viszont sajnálja, hogy a karácsony nem jut el hozzájuk. 15 évesen a virágos szakma és a rajzolás festés vonzza, nagyon ügyesen alkot. (139)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

KRISTÓF

Köszönjük Orsinak, Lilinek  és Maczka Róbertnek

Kristóf 7éves, két testvérével és szüleikkel élnek Gödöllő mellett, már az anyaotthonban is laktak korábban. Jelenlegi albérletük és a megélhetés mellett álom az ajándék, ezért kapták az angyalok a levelet. (140)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

ZOÉ

Köszönjük Zsuzsinak

Zoé 13 évesen is csak egy nagy ölelniveló macit szeretni, akitől megkapja a vágyott biztonságot amit az elmúlt hányatott évek nem adtak meg a gyereklánynak. (141)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

SÁNDOR

Köszönjük támogatónknak

Sándor a családjával él. Öten egy tanyán, ami legalább nem anyaotthon, amit szintén megjártak korábban. Ott sem volt könnyű tanulni, de még most is osztoznak egy szobán, így fülhallgatót szeretne a tanuláshoz. (142)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

JÁNOS

Köszönjük támogatónknak

János 11 éves a szüleivel és négy testvérével él. Bokszolni szeretne a sportos fiú, de nem engedheti meg családja magának a sport finanszírozását. Ezért otthonra szeretne egy boxzsákot. Álló lenne megfelelő, mert a főbérlő nem enged fúrást. (143)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

CSABA

Köszönjük Szabinának  és családjának

Csaba dínó mániás. Sokminden hiányzik még albérletükből, így a 7éves fiú valami bújós, otthonos dolgot szeretne. (144)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

KINGA

Köszönjük Ádámnak

A 7 éves Kinga igazi nő. Rettentően várja a karácsonyt és készül kicicomázni magát egy kislány smink dobozból. A szülők inkább félik az ünnepet, azt mondják, a megélhetés az albérletben elviszi mindenüket, így az angyaloknak rajzoltak reménykedve. (145)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

AISA

Köszönjük Anikónak ès Zsombornak

Aisa másfél éves. Ikertestvérén kívül még három nagyobb tesója is van. Hét főre a megélhetést is nehéz előteremteni. Ezért aztán játékból van kevesebb, egy villogó, zenélő keszségfejlesztő a kedvencük az adományboltból. Az anyukájuk örülne, ha vita elkerülésére lehetne külön játékuk. (146)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

RICHÁRD

Köszönjük Anikónak ès Zsombornak

Richárd másfél éves.Négy testvére van. Nem jönnek ki könnyen a pénzből. Ezért kevés játékuk van. Egy villogó, zenélő keszségfejlesztőt szeretne Anyukájuk, hogy ne legyen annyit vita azon az egyen. (147)

MÁR KAP AJÁNDÉKOT

KÖSZÖNJÜK EGY IGAZI ANGYAL VAGY!

FONTOS!

Arra kérünk vásárlási adatok megadása során ügyelj arra, hogy a szállítása cím a Karitáció Alapítvány címe legyen (6725 Szeged, Kálvária tér 31.) Az ajándékok beérkeznek hozzánk, ünnepi csomagolást kapnak és önkénteseink személyesen viszik el a csomagokat a gyerekeknek közvetlenül karácsony előtt.

Még egy dologra kérünk: ha az ajándékot megvetted ÍRJ NEKÜNK az info@karitacio.hu email címre egy üzenetet, a zárójelben lévő sorszám megírásával, hogy teljesítetted egy kisgyermek álmát (az email feldolgozását követően a rendszer átvált, teljesített álomra) és milyen nevet írhatunk ki a honlapra, a Facebookra, mint ajándékozó! Ha anonim szeretnél maradni, azt is jelezd nekünk kérlek! Köszönjük!

Megértettem