NN Biztosító Biztosító támogatásával:

Karitáció angyalai

A vírus nap mint nap kihívások és új akadályok elé állít mindannyiunkat. Karitáció Alapítványnál mi büszkék vagyunk arra, hogy a kialakult pandémiás helyzet megerősítette az elhivatottságunkat. Méginkább hiszünk abban, hogy az általunk támogatott rászoruló családoknak most van igazán szüksége segítségre.

Teljesítsd egy hátrányos helyzetű gyermek karácsonyi kívánságát! Idén karácsonykor az NN Biztosítóval közösen életre hívtuk a Karitáció Angyalait. Közös erővel szeretnénk szebbé tenni 50 hátrányos helyzetű gyermek karácsonyát. Olyanná tenni amilyenről eddig soha, még álmodni sem mertek.

TE IS LEHETSZ ANGYAL!

Nem kell mást tenned, csak valóra váltani egy hátrányos helyzetű gyermek álmát 2020. december 15-ig. Válaszd ki, kinek szeretnél örömet szerezni és kattints a Megajándékozom gombra. Amint kattintottál, az oldal automatikusan átirányít egy országosan ismert webshop oldalára. Ezt követően pedig egy egyszerű online vásárlás következik. Arra kérünk, vásárlási adatok megadása során ügyelj arra, hogy a SZÁLLÍTÁSI CÍM a Karitáció Alapítvány címe legyen (6725 Szeged, Kálvária tér 31.) Az ajándékok beérkeznek hozzánk, ünnepi csomagolást kapnak és önkénteseink személyesen viszik el a csomagokat a gyerekeknek közvetlenül Karácsony előtt. Ha az ajándékot megvetted, ÍRJ NEKÜNK az info@karitacio.hu email címre egy üzenetet, hogy teljesítetted egy kisgyermek álmát (ezzel egy időben átváltjuk teljesített álomra az adott ajándékot) és milyen nevet írhatunk ki a honlapra, a Facebookra, mint ajándékozó! Ha anonim szeretnél maradni, azt is jelezd nekünk kérlek! Köszönjük!

A kívánságokat a Karitáció Közhasznú Alapítvány adatbázisa alapján állítottuk össze, az ajándékokat összegyűjtjük, becsomagoljuk és elszállítjuk. Képforrás:emag.hu

Hanna (10 éves)

Barbie baba

Hanna 10 éves Édesanya egyedül neveli a gyermeket. Apuka életvitele miatt, sokszor bántalmazta Őket, már szerencsére nem lehet része a család életének. Nagymama van segítségére a lányának a gyermekek gondozásában, így tud anyuka négy órában munkát vállani. Váltsuk valóra Hanna álmát azzal, hogy megkaphassa már évek óta várt Babie babáját karácsonyra. (1)

Bence (9 éves)

StarWars LEGO

Bence 9 éves mamájával, anyukájával és testvérével él albérletben. Apukája bántalmazta őket, ezért kellett elmenekülni. A karácsonyi ajándékról álmodni sem mernek, mert minden pénzüket elviszi a rezsiköltség. Nagymama fordult hozzánk, hogy kedvenc filmje Bencének a Star Wars ezért szeretne neki Star Wars legót kérni. (2)
.

Ibolya (13 éves)

Barbie baba

Ibolya 13 éves testvérével és szüleivel él tanyán nagyon szegény körülmények között. Ibolya testvére autista így édesanyjuk nem tud dolgozni, édesapjuk alkalmi munkából tartja el őket. Minden álma Babie Babát kapjon karácsonyra, ruhákkal, amit öltöztethet, gondozhat, etethet játékos formában.(3)

Ágnes (5 éves)

Barbie baba

Ágnes 5 éves autista kislány minden álma, hogy együtt babázhasson leánytestvérével. Szüleik nagyon szegény körülmények között nevelik őket, még karácsonyfára és ünnepi ételre is nehezen jut pénz. Édesanyjuk fordult hozzánk, hogy valóra tudjuk váltani a lányuk álmát azzal, hogy együtt babázhassanak Szenteste. Ágnes álma egy Babie baba ruhákkal.(4)

 

Gábor (12 éves)

Bőr focilabda

Gábor 12 éves fiú, albérletben él szüleivel, és beteg testvérével. Ennek költsége és testvéreinek szükséges gyógyszerei megterhelik a családi kasszát. Gábor imád focizni az iskolában. Igazolt focista szeretne lenni nagykorában. Álma egy bőr focilabda, amivel pajtásaival a téren minden nap tudná rúgni a bőrt. (5)

Olivér (3 éves)

Elektromos vasút

Olivér 3 éves asztmás kisfiú. Mindene a vasúti közlekedés, tátott szájjal nézni a mozdonyokat, mozdonyvezető szeretne lenni. Szülei albérletben élnek, Olivér gyógyszerei és a rezsiköltség elviszi a bevételük nagy részét. Olivér szeretne egy elektromos vasutat karácsonyra, hogy tudjon együtt játszani testvérével. (6)

Emőke (7 éves)

Új iskolatáska

Emőke 7 éves ikertestvérével és édesanyjával él együtt szegényes körülmények között. Koraszülötten jöttek a világra, a csodának köszönhető, hogy életben maradtak. Nagymamájuk szerves része volt az életüknek, aki az idén meghalt. Emőke nehezen dolgozza fel a mama hiányát. Szép, új kék iskolatáskát szeretne, gyönyörű színes ceruzával és tolltartóval. (7)

Gergő (7 éves)

Tolltartó, iskolatáska

Gergő 7éves koraszülöttként jött a világra testvérével, ezért nehezen tudta behozni a lemaradást a korosztályához képest. Édesanyja egyedül neveli testvérével. Szűkösen élnek. Álma, ha iskolába megy egy zöld iskolatáska, amiben tolltartó is van színes ceruzákkal. (8)

Róbert (13 éves)

Juventus focimez

Róbert anyukájával és testvérével együtt nevelkedik 25 m2-en. Kiskora óta élete a foci, azon belül pedig a Juventus csapat. Nagy álma, hogy eljusson egy focimeccsre de tudja hogy ez még nem most fog neki megadatni. Idén karácsonyra csak mindössze csak annyit kért a jézuskától, egy JUVE ágyneműbe tudjon estéként felmelegedni. (9)

László (8 éves)

Súlyzó

László 8 éves, Róberttel és anyukájával nevelkednek nehéz körülmények között. Testvéréhez hasonlóan Ő is imádja a sportokat. Testépítő szeretne lenni, jelenleg vizespalackokat emelget minden este. Az Angyalokat arra kérte, hogy súlyzóval ajándékozzák meg.(10)

Bianka (6 éves)

Mancs őrjáratos kifestőkészlet

Bianka anyával, apával és Józsika nevű kistesójával él együtt. Albérletben laknak, de nehéz anyagi körülményeik miatt költözés előtt állnak. Jelenleg minden pénzt arra tesznek félre a szülők, hogy új otthont találjanak. Bianka idén karácsonykor biztosan kaphatná meg a várva várt ajándékot, ezért szülei írtak az angyaloknak, hogy varázsoljunk a fa alá egy Mancs Őrjáratos kifestőkészletet, mert Bianka imád festeni. (11)

Józsika (4 éves)

Kisrepülő

Józsika ha nagy lesz pilóta lesz, imádja a repülőket. Nagy álma, hogy egyszer élőben láthasson repülőket. Szülei szerény körülmények között nevelik ezért nem fognak tudni neki kisrepülőt vásárolni karácsonyra. Arra kértek, ha tudunk varázsoljunk mosolyt a gyermekük arcára. (12)

Martin (9 éves)

Bőr focilabda

Martint anyukájával és ikertesójával Mirával együtt nevelkedik egy bérlakásban. Sajnos a COVID miatt szeptemberben az anyuka elvesztette a munkáját, így talán életük eddigi legnehezebb karácsonya elé néznek. Az anyuka sajnos az angyalok nélkül nem tudna ajándékot tenni a fa alá.  Martin imádja a focit, mindene az, hogy a haverokkal rúgják a bőrt, így egy focilabdát kért tőlünk. (13)

Mira (9 éves)

Bőr focilabda

Édesanyjával és ikertesójával Martinnal közösen nevelkednek egy bérlakásban. Anyukájuk elvesztette a munkáját szeptemberben, azóta is folyamatosan keresi a lehetőséget de a COVID miatt nehéz munkát találni. Mira egy igazi csajos csajszi, szeret a tükör előtt áldogálni. A Karitáció Angyalaitól egy csajos sminkkészletet kér.(14)

Viktória (14 éves)

Mikrofonos fejhallgató

Anyukája 1 éve egyedül neveli neveli 2 tesójával együtt.  Amikor az anyuka a 3. gyerekkel terhes volt az apuka otthagyta őket. Jelenleg 76.000 Ft-ból tartja el a 3 gyereket. Viktória gimnáziumba jár, az online oktatás nehézsége őt is utolérte. Szeretne egy mikrofonos fejhallgatót, hogy még jobban tudjon figyelni az órákon.(15)

Marcell (11 éves)

Webkamera

Anyukája egyedül neveli 3 tesójával együtt 76.000 Ft-ból. Angol kéttannyelvű iskolába jár és minden célja az hogyha nagy lesz tudjon az anyukájának segíteni. Tavasszal Ő volt az egyetlen az osztályban akinek nem volt webkamerája az online oktatásban, így az angyaloktól ezt kéri karácsonyra.(16)

 

Gergő (10 éves)

Távcső

Gergő ikertesójával, valamint 3 mostohatesóval és anyukájával nevelkedik albérletben. Egyedül főállási anyukaként neveli a gyerekeket. Gergő egy igazi természetvédő és egyben rajongó is, amikor csak teheti akkor ráveszi a családot, hogy menjenek ki az erdőbe nézelődni. Soha nem volt még neki távcsőve, de minden évben ezt kérte eddig a Jézuskától. Most az angyalok teljesítik ezt neki.(17)

Zita (10 éves)

Mágneses rajztábla

A rajz a mindene, az anyukája elmondása szerint egy művész veszett el benne, de nem tud kibontakozni mert nincsen lehetőségük eszközöket vásárolni ehhez. Zita arra vágyik az idei évben, hogy 5 másik tesója is kapjon ajándékot. Ha pedig neki is jut, akkor Ő egy mágneses rajztáblát szeretne az Angyaloktól.(18)

Pistike (10 hónapos)

Csörgő, babajáték

Még csak 10 hónapos de rengeteg trauma érte Pistikét. Az anyukája lemondott róla, így került a mostani nevelőanyukájához. Sajnos szerény körülmények között élnek, de talán még így is jobb neki mint egy felelőtlen anyukánál. Nevelőanyukája azt kérte tőlünk, hogyha tudunk akkor egy zenélő, csörgő, forgó babajátékkal lepjük meg őket.(19)

Lacika (2 éves)

Kisautó

Az anyukája születését követően lemondott róla, de szerencsére hamar találtak neki új családot. Adrián és Balázs szerepében megtalálta a tesóit és nagyon szeret ott ahol most lakik. Nevelőanyukájuk sajnos nehéz körülmények között él és nem tud nekik karácsonyra ajándékot venni. Lacika a tesóihoz hasonlóan egy autót kér, hogy közösen tudjanak játszani.(20)

Adrián (4 éves)

Teherautó

Ikertesójával együtt kiemelték a családjából bántalmazás miatt, az elmúlt másfél év arról szólt hogy szocializálják és elfogadja a tesóit, ne legyen Ő is agresszív. Mostanra kezd beállni Adrián személyisége és szeret játszani a tesókkal is, csak sajnos a nehéz anyagi körülmények miatt nem mindig van mivel. Ő az Angyaloktól egy kisautót kért.(21)

Balázska (4 éves)

Tologatható kisautó

Egyszerre emelték ki Adriánnal a családjából gyermekbántalmazás miatt. Nehezen tudta feldolgozni az elválást. első karácsonyára nem kért semmit, annyira zavart volt. Idén viszont megnyílt és egy autót kért. Nevelőanyukája nem tudja ezt megadni neki, ezért írt az Angyaloknak, hogy segítsünk.(22)

Gyula (9 éves)

Tologatható kisautó

Édesanyja és Édesapja közösen nevelik Gyulát. A család számára a karácsony mindig arról szólt, hogy vagy ajándék vagy étel legyen az asztalon. A gyerekek szeretete mindig azt kívánta a szülőktől hogy kapjanak ajándékot a gyerekek. Idén karácsonykor az Angyalok megteremtik, hogy ajándék és meleg étel is legyen az asztalon.(23)

Szonja (3 éves)

Csecsemő kisbaba

Szonja 3 éves léttére már egy igazi kis gondoskodó csöppség, anyukája a példaképe akitől nehéz sorsuk ellenére is látja a gondoskodást, karácsonyra egy csecsemő kisbabát szeretne, mert szüleik ezt nem tudják neki megvenni. Albérletben laknak, ezért a bevételük nagy részét a lakhatásra fordítják valamint az étkeztetésre.(24)

Gábor (9 éves)

Geomag mágneses fejlesztő

Gábor 9 éves kisfiú. Szüleivel és testvérével el együtt albérletben. Az albérleti díj kifizetése és az élelmiszerek beszerzése után már nem jut másra a családnak. A szülők szeretnék, ha a gyermekük az idei karácsonyfa alatt az álom ajándékot bonthatná ki, ami egy Geomag mágneses építőjáték lenne.(25)

Szófia (2 éves)

Fejlesztő társasjáték

Szófia egy 2 éves pici lány. Testvérével és szüleivel élnek albérletben nagyon szegényes körülmények között. Az albérleti díj fizetése elviszi minden havi bevételüket. Ételre, ruhára alig marad pénzük. Szülei írtak az angyaloknak, hogy segítsünk és idén tegyük együtt boldoggá Szófiát egy fejlesztő társas játékkal.(26)

Vivien (8 éves)

Harry Potter társasjáték

Vivien 8 éves. Szülei a vendéglátóiparban dolgoztak, Covid miatt elvesztették  munkájukat. Felélték az összes tartalékukat mára, a szülők már mindenről lemondanak, csak hogy a gyerekeket boldognak lássák. Az albérletet kifizetése után nem marad már másra pénzük.  Szülei írtak az angyaloknak, hogy segítsünk és idén tegyük együtt boldoggá Vivient egy Harry Potter ajándékkal.(27)

Vajk (6 éves)

Távirányítós autó

Vajk 6 éves. Testvérével és szüleivel él együtt. A szülei a Covid járvány igazi vesztesei. Mindketten elvesztették vendéglátóipari munkájukat. Az alábérletüket még tudják fizetni, de ajándékot már nem tudnak venni a gyermekünknek karácsonyra. Kisfiúk egy távirányítós autóra vágyik.(28)

Viki (8 éves)

Színező szett

Viki 8 éves szerény körülmények között él szüleivel és testvérével. A rezsi és az étel kifizetése után játékra már nem telik még születésnapon sem. Édesanya keresett meg minket azzal, hogy tegyük szebbé a gyermekek karácsonyát azzal, hogy valóra váltjuk az álmukat. Viki imád színezni és rajzolni ezért színezőt szeretne ceruzákkal.(29)

Janó (7 éves)

Kisautó

Janó 7éves testvérével és szüleivel szerény körülmények között él albérletükben. A rezsi és az étel kifizetése után játékra már nem telik évek óta karácsonykor. Nagypapa keresett meg minket azzal, hogy tegyük szebbé a gyermek karácsonyát azzal, hogy valóra váltjuk Janó álmát, aki egy rendőrautót szeretne.(30)

Timi (7 éves)

Mikroszkóp szett

Idén kezdte az iskolát, a természet nagyon közel áll a szívéhez. Imádja a bogarakat, amiket az iskolában megmutatott nekik a tanítónéni mikroszkóp alatt. Azóta minden este elalvás előtt elmondja hogy ezt fogja kérni a Jézuskától. A Karitáció Angyalai nélkül ezt nem tudnánk neki megvenni karácsonyra. Köszönjük.(31)

Dóra (3 éves)

Hintaló

Apukája egyedül neveli, anyukája a születése után elhagyta a családot. Az apuka márciusban elvesztette a munkáját, azóta alkalmi munkákból élnek, mert nem talál újabb lehetőséget. Idén Karácsonykor biztosan választaniuk kell, hogy ajándék vagy melegétel legyen az asztalon. Az Angyalok segítségével mindkettő várni fogja Dórát szenteste. (32)

Tamáska (5 éves)

Bűvészdoboz

„Ha nagy leszek elvarázsolom anyát és apát oda ahol mindenhol csak játékok vannak. Szeretnék kérni egy bűvészes játékot, volt egy nekem csak elromlott. Kérlek Jézuska hadd kapjam meg.” Tamás szülei neház körülmények között nevelik gyereküket, sajnos a devizahitel miatt elvesztették otthonukat és vele együtt minden tartalékukat is felélték.(33)

Gyuszi (5 éves)

Kard és pajzs

Anyukája testvérével együtt egyedül neveli Gyulát albérletben. Az óvodában az új sláger a kard és pajzs. Minden barátjának van kardja csak neki egyedül nincsen. Az anyuka sírva mesélte nekünk, hogy a szíve szakad meg de nem tudja megvenni neki, mert minden forint ki van számolva, hó végére elfogy az 72.000 Ft amiből élnek. (34)

Szilárd (13 éves)

 

Szilárd 13 éves fiú ikertestvérével kisegítő iskolába járnak. A szüleik nagyon szegényes, de tisztességes körülmények között nevelik őket. Édesanya elvesztette munkáját a COVID leépítések miatt, édesapa alkalmi munkával tartja el őket. Idén karácsonykor nélkületek biztosan nem lehetne ajándék a fa alatt. (35)

Norbert (13 éves)

Norbert 13 éves kisegítő iskolába jár. Szüleivel és ikertestvérével él szerény körülmények között albérletben. Édesapja egyedül próbálja fenntartani a családot alkalmi munkákból, sajnos az anyuka a vírushelyzet miatt elveszítette takarítónői állását. Norbert egy igazán hálás gyerkőc, mindennek tud örülni.(36)

Kornél (5 éves)

Távcső

Kornél vagyok, 5 éves leszek pár nap múlva. Elárulom neked, hogy a legnagyobb vágyam egy távcső, amivel anyucival nézhetnénk a holdat és a csillagokat, mert szeretném látni őket közelről. Ha tényleg tudsz kívánságot teljesíteni, akkor ennek örülnék a legjobban.(37)

Feltöltés alatt

(38)

Szabolcs (14 éves)

Roller

Nagyszüleim házában lakunk a szüleimmel. 1 szoba jut 5-ünkre ahol döngölt föld a padló. Édesanyám enyhén értelmi fogyatékos, munkát vállalni nem tud. Az értelmi fogyatékosságot sajnos én is örököltem. Közösségben nem nagyon tudok beszélni, emiatt az iskolai tanulmányaim is nehézkesen mennek. Karácsonyra 10 éves korom óta sajnos nem kaptam ajándékot, nagyon szeretnék egy rollert. Boldog karácsonyt.(39)

Attila (14 éves)

Roller

Szüleim nehéz körülmények között nevelnek 2 tesómmal együtt. A vírus miatt sokszor otthonról kellett tanulni, ehhez kaptunk egy régi számítógépet anya barátaitól, de tönkrement a billentyűzet. Ezért szeretnék kérni egy új egeret és billentyűzetet. Köszönöm, szeretnék tanulni és okos lenni.(40)

 

Zolika (5 éves)

Távirányítós kisautó

Szüleim nehéz körülmények között nevelnek. Édesanyám a sérült testvéreim miatt nem tud munkát vállalni. Édesapám alkalmi munkákból tart el bennünket. Dyslexias vagyok, nagyon nehezen beszélek emiatt kevés barátom van. Nagyon nehéz körülmények között élünk. Karácsonyra nem szoktam ajándékot kérni. Köszönöm az angyaloknak a távirányítós kisautót.(41)

Gergő (10 éves)

Diktafon

Gergő vagyok, 10 és fél éves. 5-dikes vagyok a helyi általános iskolában, ahol vakként integráltan tanulok, 4-en vagyunk testvérek. Ha egy karácsonyi angyal megkérdezné, mit szeretnék karácsonyra, akkor egy egyszerű kis diktafont mondanék, amire felvehetném az órán elhangzottakat és a fontos dolgokat én is rádiktálhatnám, hogy később emlékezhessek rá.(42)

Feci (8 éves)

Nagy plüss maci

Feci vagyok, 8 éves, első osztályos diák. Apukám egyedül nevel bennünket, két nővéremmel együtt. Édesanyánk 3 éve meghalt. Nagyon szeretnék egy nagy plüss macit, hogy hozzá tudjak bújni.(43)

Kriszti (12 éves)

Hátizsák

Kriszti vagyok, 12 éves, hetedik osztályos tanuló. Apukám egyedül nevel bennünket, két testvéremmel együtt. Édesanyánk 3 éve meghalt. Nagyon szeretek rajzolni és animét nézni. A hátizsákom kicsit régi, nagyon örülnék egy újnak is.(44)

Nóri (14 éves)

Iskolatáska

Nóri vagyok, 14 éves, nyolcadik osztályos tanuló. Apukám egyedül nevel bennünket, kéttestvéremmel együtt. Édesanyánk 3 éve meghalt. Nagyon szeretem a cicákat meg a zenét. Van egykedvenc együttesem, a BTS. Mivel továbbtanulás előtt állok, egy új hátizsáknak is nagyon örülnék.(45)

 

Dani (5 éves)

Állatos LEGO

Dani 5 éves nagyszüleivel él tanyájukon, sajnos szüleit autóbalesetben elvesztette két éve. Nagyon szerény körülmények között élnek. Dani a szülők hiányát az állatok gondozásában dolgozza fel. Imádja etetni, itatni őket. Karácsonyra állatos legót szeretne a fa alá. (46)

Krisztián (9 éves)

Autópálya

Krisztián 9 éves öt testvérével él egy kis lakásban nevelőszüleivel. Minden álma az, hogy autópályát kapjon, amivel tud közösen játszani testvéreivel. Rossz anyagi helyzetük miatt, még ünnepi vacsorára is alig telik a családnak. Ezzel a játékkal az összes családban élő gyermek Karácsonyát szebbé tudjuk tenni. (47)

Boglárka (4 éves)

Főzőszett

Boglárka 4 éves egyedül él édesanyjával, aki munkahelyét elvesztette a COVID miatt. Boglárka a házimunkákban segít édesanyjának napi szinten. Csak egymásra számíthatnak. Minden álma egy játékkonyha,ahol barátnőjével szívesen játszana. (48)

Anna (6 éves)

Játékzongora

Anna 6 éves albérletben él nevelőszüleivel, akik még rajta kívül 3 testvérét fogadtak örökbe. A család nagyon szegény körülmények között él, de a szülők mindent megtesznek annak érdekében, hogy a gyerekek minden megkapjanak. Sajnos a legkisebb gyermek gyógykezelése miatt, nem tudják a megálmodott játék zongorát megvásárolni. Váltsunk valóra a család álmát, hogy Annácska játék zongorán kísérhesse testvérét szenteste karácsonyi dalokat énekélve.(49)

Évike (3 éves)

Mesekönyv

Évike 3 éves nagyon szereti hallgatni ahogy nagyobb testvére minden este mesél neki lefekvés előtt. Nagymamájukkal élnek, aki a nyugdíjából csak a rezsit az élelmet és gyógyszereket tudja kifizetni. Szeretné a két lányt mesekönyvekkel meglepni a nagymama. Tegyük szebbé a lányok Karácsonyát azzal, hogy együtt tudjanak mesét tudjanak.(50)

KÖSZÖNJÜK EGY IGAZI ANGYAL VAGY!

FONTOS!

Arra kérünk vásárlási adatok megadása során ügyelj arra, hogy a szállítása cím a Karitáció Alapítvány címe legyen (6725 Szeged, Kálvária tér 31.) Az ajándékok beérkeznek hozzánk, ünnepi csomagolást kapnak és önkénteseink személyesen viszik el a csomagokat a gyerekeknek közvetlenül karácsony előtt.

Még egy dologra kérünk: ha az ajándékot megvetted ÍRJ NEKÜNK az info@karitacio.hu email címre egy üzenetet, hogy teljesítetted egy kisgyermek álmát (ezzel egy időben átvált, teljesített álomra az adott ajándék) és milyen nevet írhatunk ki a honlapra, a Facebookra, mint ajándékozó! Ha anonim szeretnél maradni, azt is jelezd nekünk kérlek! Köszönjük!

Megértettem