fbpx

Adó1% támogatási lehetőségek

Gyógyító Bohócdoktor támogatás

 

Ne hagyja veszni az adód 1%-át! Támogassa Szeged ELSŐ bohócdoktor alapítványát, a Karitáció Alapítványt, hogy idén is több ezer rászoruló részére tudjunk segítő kezet nyújtani. Az Ön 3.000-5.000 Ft értékű adó1% felajánlása újabb bohócdoktor vízitekre, rászoruló családok támogatására ad lehetőséget. További információk, kitöltéssel kapcsolatos tájékoztató az info@karitacio.hu e-mail címen lehetséges.

Adó 1+1 százalékáról május 20-ig nyilatkozhat elektronikusan az ESZJA felületén, munkáltatójánál, vagy a Nemzeti Adó-és Vámhivatal ügyfélszolgálatán személyesen! Az átláthatóság menüpontban részletesen tájékozódhat az alapítványunk elmúlt években történt adó 1 százalék felhasználásáról!

Adó1% felajánlás Szeged első bohócdoktor alapítványának

Adószámunk: 19560540-1-06

Az ADÓ 1+1% nyilatkozat kitöltése Önnek nem kerül semmibe, mégis egy igazán jótékony cselekedet az Ön részéről. Továbbá kiemelt fontosságú a civil szervezetek fennmaradása érdekében, így a Karitáció Alapítvány tevékenységének segítésében is. Adószámunk: 19560540-1-06
A személyi jövedelemadó bevallásának elkészítése során lehetősége van nyilatkozni az adott tárgyévet megelőző bevételei után megfizetett SZJA 1+1%-ról, mellyel Magyarországon működő karitatív szervezeteket tud támogatni. Nyilatkozatát megteheti elektronikus vagy papír alapon is, amely pár percet vesz igénybe. Nem is gondolná de adójának 1%-val számos rászoruló gyermek életét segítheti, úgy hogy Ön kizárólag a kitöltésére szánt idejét áldozta fel.

10 ÉRV, hogy a Karitáció Alapítvány működését támogassa ADÓ 1%-val:

  • bohócdoktor gyógyító élményprogramokat szervezünk havi rendszerességgel
  • állandó családtámogatási programot működtetünk (nehéz sorsú gyermek felkarolása, családsegítés)
  • rendszeres tárgyi adományokat gyűjtünk és osztunk szét
  • prevenciós és kulturális programokat szervezünk
  • áldozatsegítő szolgálatot üzemeltetünk
  • rászorulókat élelmiszer és higiéniás készletekkel segítjük
  • mentorprogramot működtetünk
  • ruhát adományozunk rászoruló családok részére
  • egészségügyi és szociális intézményeket tárgyi eszközökkel támogatunk
  • alapítványunk kiáll az átláthatóság mellett

 

Bohócdoktorok a betegekért

A Karitáció Egészségügyi Szociális és Kulturális Alapítvány 2008 óta működteti a Gyógyító Bohócdoktorok Betegségelűző Csapatot, melynek célja, hogy beteg, sérült gyermekek számára a sokszor kínokat jelentő betegségeket, a sokszor állandó fájdalmakat jelentő kezeléseket felváltsa élményekre, nevetésre, vidámságra, ezáltal terelve a gyerekeket a gyógyulás felé. A programok a klinikák, kórházak, rendelő intézetek számára ingyenesek. A vidám bohócdoktor vizit végén rendszerint ajándékozás és szeretet honol. A beteg gyermekek segítése, a bohócdoktor mozgalom támogatása csak 1%-nyi figyelmet és segítséget kér!

A kórházi körülmények között való gyógyulás segítése kiemelt szívügyünk, a Karitáció Alapítvány Gyógyító Bohócdoktorai az országot járva tesznek meg mindent, hogy a sérült, beteg gyermekek napjait egy kis vidámsággal könnyebbé tegyék. Még egy felnőtt embert is megviselő kezelések, a szülők hiánya, a csepp betegek számára alig elviselhető. Ha a nevetéssel, bolondozással bohócdoktorunk el tudja feledtetni velük az átélt fájdalmakat, elértük célunkat.

Testünk és lelkünk egysége felel az egészségünk, az EGÉSZségünk állapotáért. Hisszük, hogy a beteg testet a gyógyulás felé tereli a lelki gyógyír. Ebben tudunk segíteni mi, a bohócdokik, az ügyeletes udvari bolondok, kórházi látogatásaink során. Több ezer alkalommal bizonyítottuk már, hogy a gyermekek esetében a testet megpróbáltató betegség elleni küzdelem vagy a gyógykezelés mellékhatásai javíthatóak a bohócdoktor víziteinknek köszönhetően.

Bohócdoktor képzés: legyél Te is Bohócdoktor

Alapítvány bohócdoktoraival hasonló szemléletű gyerekek és felnőttek számára indított jótékonysági mentorprogram, amely keretein belül önkénteseinknek végzünk fejlesztő tréningeket. A bohócdoktor képzés, egyben egy önismereti tréning is, amely a segítő tematika alapja, ez mellett pedig egészségügyi, kommunikációs, pszichológiai és mentálhigiéniai ismereteket is ad a résztvevők számára. A gyógyító bohócdoktor élményprogram ingyenes a kórházakban és otthonokban, így kérjük adó1%-val támogassa Ön is tevékenységünket. Nem is gondolná de adójának 1%-val  több 100 gyermek arcára csalhat mosolyt, úgy hogy Ön kizárólag a kitöltésére szánt idejét áldozta fel.  

Bohócdoktor képzés során az alábbi tudás kerül átadásra: kórházi higiénia alapjai, bohócdoktor elméleti oktatóanyag, bohócsminkelés, lufi hajtogatás, kommunikációs alapismeretek

Legyen az Ön orra is piros, jelentkezzen bohócdoktor képzésünkre az info@karitacio.hu e-mail címen.

Együtt csodákra vagyunk képesek!

Ne hagyja veszni adója egy százalékát! Amennyiben nem nyilatkozik róla a megadott határidőig, abban az esetben az összeg az államkasszába kerül vissza. Nem is gondolná de a személyi jövedelemadó pár száz és több ezer forint közötti összeg, amelyről Ön díjmentesen nyilatkozhat és fordíthatja karitatív célra.

Adóbevalláskor az alapítványunknak adott ADÓ1%-val Ön is részt vehet gyerekek ezreit segítő bohócdoktor programunkban, közvetett módon mosolyt csalhat az arcukra. 2017 óta a nyilatkozattétel legegyszerűbb formája az https://eszja.nav.gov.hu  online felületén történő Szja-bevallás kitöltése. Természetesen lehetőség van papír alapon történő nyilatkozattételre is, ebben az esetben kérje könyvelője vagy munkáltatója segítéségét, a hibásan vagy rossz technikai számmal kitöltött felajánlás érvénytelen. 

Az alapítvány adószáma: 19560540-1-06

Segítségét és támogatását Szeged első Bohócdoktor alapítványa hálásan köszöni!

 

Karitáció Egészségügyi Szociális és Kulturális Alapítvány
Gyógyító Bohócdoktorok az egészségért, a boldogságért, a gyógyulásért! Bohócdoktorok a betegek gyógyulásáért!
Adószám (adó1% felajánláskor ezt adja meg): 19560540-1-06