fbpx

1.300.000 Forintot gyűjtöttünk össze Petrának, veletek közösen

Karitáció Alapítvány és támogatói két hét alatt a várt pénzösszeg 1,5 X, azaz 1.300.000 forintot gyűjtöttek össze Petrának.  A mai napon ünnepélyes kereteken belül átadásra került az összeg a család számára és kezdetét veheti a gyógykezelés.

Két héttel ezelőtt mutattuk be Petra szívszorító történetét. Kálváriája pár hónapos korában kezdődött, amikor észrevették, hogy valami nincs rendben a mozgásával. „Ha hasra tettem, pici korától kezdve sírt. Egy éves korában még nem tudott felállni, annyira kis gyenge volt. Persze hamarosan kiderült, hogy az neki fájdalmat okozott” – mesélte az édesanyja. Sok kivizsgálás várta a kislányt, ezután kiderült, hogy hipotón. Beigazolódott ritka betegsége: MAFB génmutáció, multicentrikus carpotarsalis osteorysis syndroma, röviden MCTO. Kevesebb, mint 50 eset derült ki a világon és jelenleg nincs rá gyógymód. Ami különösen aggasztó, hogy röntgenképek összehasonlítása közben az ortopédiai vizsgálatok is megállapították, hogy csontocskák tűntek el a kis kezéből és lábából, egyszerűen felszívódtak. Petra három éves korában indult el, ma már önállóan jár, de sajnos csak rövid távokat bír egyedül megtenni, hamar elfárad, a lábát fájlalja.

Ezért van szükség a speciális komplex gyógykezelésre, hogy fájdalommentesebben nagyobb távokat tudjon megtenni pl. az iskolába eljutni nap mint nap.

Támogatóink és az alapítvány ön erejének köszönhetően a várt összeg 1,5x, azaz 1.300.000 Forint gyűlt össze. Nagyon köszönjük mindenkinek a támogatását. Közösen valóra tudjuk váltani Petra és szüleinek nagy álmát, amelyből nem fél évig, hanem 9 hónapig járhat gyógykezelésre a kislány.  A család kezét nem engedjük el, figyelemmel kisérjük Petra rehabilitációját és segítünk, ahol csak tudunk. Hosszú lesz az út a gyógyulás felé, de látva a szülők és a kislány mosolyát, akaratát, biztosan nem lesz olyan akadály, melyet együtt ne tudnának legyőzni. Mi nagyon drukkolunk, hogy mielőbb így legyen!

„Önök is hozzájárulhatnak ahhoz, hogy Alapítványunk a Petrához hasonlóan más gyermekeknek is támogató kezet nyújtson! Kérem Önöket, hogy ha környezetükben van olyan beteg gyermek, aki hasonló segítségre szorul, vegyék fel velünk a kapcsolatot a www.karitacio.hu oldalon található elérhetőségeink egyikén!”-mondta Szécsényi Barnabás alapítvány elnöke.

Az alapítvány önkéntesei kérnek mindenkit, akinek lehetősége van, hogy az adójuk 1%-ával segítsék és támogassák szervezetük munkáját, keressék a KARITÁCIÓ ALAPÍTVÁNY-t, hisz tudják:

„Együtt csodákra vagyunk képesek!”