fbpx

2010-es Alkotói Pályázat a rasszizmus ellen

2010-es Alkotói Pályázat a rasszizmus ellen!

A rasszizmus olyan gondolkodásmódot jelent, amely az emberek külsejében megfigyelhetõ eltéréseket kiemeli, ezekhez morális, társadalmi és politikai különbségeket rendel hozzá, és az így létrehozott csoportok között – feltételezett tulajdonságaik vagy értékeik alapján – hierarchiát állít fel. „Van helyed, van esélyed!” címmel alkotói pályázatot hirdet a KARITÁCIÓ Alapítvány.
Az alkotói pályázat célja a demokratikus szellem, a pozitív gondolkodásmód, és a rasszizmustól mentesség népszerûsítése.

Pályázati korosztályok:
1. 18 éven aluliak (általános iskolás felsõ tagozatosok, középiskolások),
2. 18 éven felüliek (felsõfokú tanulmányokat folytatók felnõttek),

A pályázat egyénileg vagy maximum 4 fõs csoportban is beadható!

Pályázati kategóriák (témakörök):
– plakátpályázat A4-A3-as méretben,
– fotó (nagyfelbontásban, digitális formátumban),
– kisfilm (bármilyen hosszúságban, bármilyen formátumban),
– rövid szöveges (maximum 1 gépelt oldalnyi) történetleírás.

A pályamûvek beküldhetõk országhatáron belülrõl, és külföldrõl is!
A pályázat nyelve: magyar.

A beküldött pályázat érvényes, ha a pályázatot a beküldõ ellátta a pályázó pontos nevével, értesítési címével, telefonszámával, intézménye / iskolája / munkahelye nevével, annak elérhetõségével, életkorával is. Egy pályázó a programba maximum egy pályamûvet adhat be. A pályázatot benyújtónak a pályázathoz mellékelnie kell egy bélyeggel ellátott, saját nevére megcímzett közepes vagy nagy méretû válaszborítékot is.

A pályázat beadási határideje 2010. június 2. (szerda). Az értékelés után az eredményhirdetés napja 2010. június 10. (csütörtök). Az elsõ tíz helyezett értékes nyereményeket, publikációs lehetõségeket kap. Fõdíjként a legjobb alkotásokból plakát, képeslap, poszter, matrica, egyéb kiadvány is készül.

Facebook oldal: https://www.facebook.com/Bohocdoktorok/

Együtt csodákra vagyunk képesek!

 

Kérjük támogassa adó1% felajánlással a bohócdoktorokat, a gyermekmentést! Mosoly és nevetés: gyógyítást támogató bohócdoktor kórházi jótékonysággal! A Karitáció Egészségügyi Szociális és Kulturális Alapítvány 2008 óta sikeresen működteti a Bohócdoktor Gyógyító Csapatot. A mosolyt és gyógyulást eredményező tevékenység célja, hogy beteg, sérült gyermekek és felnőttek számára a sokszor óriási fájdalmat jelentő betegségeket, a gyakran állandó fájdalmakat jelentő kezeléseket felváltsa élményekre, nevetésre, vidámságra, ezáltal elterelve a nagy betegeket a gyógyulás felé. A programok a klinikák, kórházak, rendelő intézetek számára ingyenesek. A mosolygós bohócdoktor vizitek végén ajándékozás és öröm honol. Adóbevalláskor adó 1 százalék felajánlásával segítsen Ön is mosolyt varázsolni a gyógyuló gyerekek arcára!
Minden támogatást, felajánlást, segítséget köszönettel fogadunk! Együtt csodákra vagyunk képesek! Kísérje figyelemmel jótékonysági segítő tevékenységünket! Támogatását, segítségét, önkéntes és önzetlen együttműködését hálás szívvel köszönjük! Bohócdoktorok, gyógyítás, jótékonyság!

10 érv, hogy a Karitáció Alapítvány működését támogasd ADÓD 1%-val:

– gyermekmentés, családtámogatás, adományok osztása,
– egészségvédelmi (szűrőnapok, sterilház, bohócdoktorok, egyéb gyermekmentő) programok működtetése,
– kulturális programok szervezése, tehetséggondozás,
– adományok gyűjtése, osztása (egyéni és csoportos formában, egyéneknek, családoknak, közösségeknek),
– mesedoktor kórháztámogatás, gyógyítás segítő élményprogram,
– oktatási, tájékoztató tevékenységek, készségfejlesztés,
– élelmezés (gyermekétkeztetés, élelmiszerosztás), ingyenkonyhák élelmiszer támogatása,
– bűn-és baleset megelőzési programok szervezése,
– sport-és szabadidős programok, tömegsport szervezése,
– munkahely teremtés, megélhetést segítő akcióprogramok,
– tömegkommunikációs tevékenységek, tájékoztatás,
– segítő akciók, rendezvények, fórumok működtetése,
– környezeti és természeti, társadalmi segítő feladatok ellátása, akciók, rendezvények, jótékonysági események, önkéntes szerveződések támogatása, adományosztás, segítése, mentorálása…