fbpx

5 tonna téli ruhát adományoztunk rászorulók részére

5 tonna téli ruhát adományoznak rászorulók részére a Karitáció Alapítvány Gyógyító Bohócdoktorai és Szeged város önkormányzati képviselői a Hacuka adománybolt segítségével!

A “Hacuka a jótett – hely” elnevezésű adományboltot 2018-ban azért hívta életre a Karítáció Alapítvány. Célja az volt, hogy segítse a rászoruló családok ruházkodását, mindezt úgy, hogy egy másik globálisan is fontos üzenet is előtérbe kerüljön. Ez pedig az ÚJRAHASZNOSÍTÁS. Az üzlet mottója is ez lett:  “Hasznosítsd újra, ami neked már HASZNÁLT az másnak ÚJ lesz!”

A Remény utca és Kálvária tér sarkán megtalálható Hacuka Használtruha üzletet a Karitáció Alapítvány egyik kiemelt projektjeként kezeljük a Bohócdoktorkodás mellett. Ezt mi sem igazolja jobban, mint hogy ebben az évben több mint 4.500 kilógramm ruhát adományoztunk rászoruló családok részére.  –  mondta el Masa Márton a Karitáció alapítvány alapítója.

A napokban beköszöntött a hideg őszi időjárás, ebben az időszakban a családok a ruhatárukat nyáriról télire cserélik. Sajnos ezt nem minden család engedheti meg magának. Az alapítványunkhoz érkező megkeresések miatt kerestük meg Szeged Város Önkormányzatát, hogy együtt valósítsuk meg Őszi adományozási akciónkat. Az akció lényegi része, hogy a 20 egyéni képviselőn keresztül, közösen juttatjuk el ruhakuponjainkat a legjobban rászoruló családokhoz. Az adományozás keretein belül egy teherautónyi – 5 tonna – ruha kerül szétosztásra.

A Karítáció Alapítvány alapítója jelképesen egy játék teherautót adott át  Ménesi Imre önkormányzati képviselőnek (Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottság elnökének), melynek rakománya az 500 db 10 kg-os ruhakupon volt.

Az 5.000 kg ruha 4-500 családnak tudja biztosítani a teljes téli ruházatot. Külön öröm az alapítvány számára az együttműködés, hiszen az Önkormányzati képviselő segítségével olyan rászoruló családokon is tudunk segíteni, akiket egyébként nem tudunk megszólítani. Hiszen az adott körzet önkormányzati képviselői saját körzetünkben, személyes kapcsolatrendszerükön keresztül célzottan tudják eljuttatni a kuponokat. –  mondta el Masa Márton a Karitáció alapítvány alapítója

Ha a jó állapotú használati tárgyaidat, ruháidat nem tudod kinek tovább adni, akkor ne dobd a szemétbe! Keresd meg a Hacuka adománybolt ot a Remény utca és a Kálvária tér sarkán. Ezzel a környezet tudatosság mellett jótékonykodhatsz is!

Együtt csodákra vagyunk képesek!

További képek a GALÉRIÁBAN érhetőek el.

 

Kérjük támogassa adó 1 százalék felajánlással a bohócdoktorokat, a gyermekmentést!

Adó 1 százalék: 19560540-1-06 Személyi jövedelemadó bevallásakor kérjük ezt a számot adja meg. Köszönjük

Számlaszám (CIB Bank): 10700062-48244909-51100005

Figyelmét, támogatását szeretettel és hálásan köszönjük!