fbpx

Délelőtti matiné az idősek otthonában

A nagy meleg ellenére is útra keltek bohócdoktoraink Szentesre a Dr. Sipos Ferenc Parkerdő Otthon idős lakóihoz, akiket minden hónapban meglátogatnak. Az egyforma napok, a rokonok, barátok hiánya az időseket szorongóvá teheti. Épp ezért bohócdoktoraink az idősek otthonában speciális műsorral kedveskedtek. Csicsi és Pepi bohóc először egy vicces darabot adott elő Gőzliba címmel, amin jókat derült a közönség. Majd következett a közös éneklés és tánc.

 

 

Erre azért is van szükség, mert a néha kezdődő demenciával is küzdő bentlakók kedélyállapotát nagyban javíthatja az együtt töltött aktív idő. A zenék, dalok emlékeket idézhetnek fel bennük. Ezért is igyekszik a kollektíva tipikusan olyan időszakokból válogatni a muzsikákat, amire még az idősek is jól emlékezhetnek.
Tapasztalataink azt mutatják, hogy az idősek hamar magukénak érzik ezeket a dalokat. Az interaktív műfaj lehetővé teszi, hogy ők maguk is bekapcsolódjanak a produkcióba, akár szó szerint szereplőivé is válhatnak annak. Így többen kedvenc nótájukra még táncra is perdültek bohócdoktorainkkal, ezáltal kiléptek a passzív nézői szerepből.

 

 

A csokoládé és luficsodák nem csak az otthon lakóinak jutottak, hanem az áldozatos, szorgalmas munkát végző orvosok, nővérek számára is tartogattak ajándékokat a krumpliorrosok, akik mindezt nagyon szívesen fogadták .

 

 

Facebook: https://www.facebook.com/Bohocdoktorok/

Együtt csodákra vagyunk képesek!

 

Kérjük támogassa adó1% felajánlással a bohócdoktorokat, a gyermekmentést! Mosoly és nevetés: gyógyítást támogató bohócdoktor kórházi jótékonysággal! A Karitáció Egészségügyi Szociális és Kulturális Alapítvány 2008 óta sikeresen működteti a Bohócdoktor Gyógyító Csapatot. A mosolyt és gyógyulást eredményező tevékenység célja, hogy beteg, sérült gyermekek és felnőttek számára a sokszor óriási fájdalmat jelentő betegségeket, a gyakran állandó fájdalmakat jelentő kezeléseket felváltsa élményekre, nevetésre, vidámságra, ezáltal elterelve a nagy betegeket a gyógyulás felé. A programok a klinikák, kórházak, rendelő intézetek számára ingyenesek. A mosolygós bohócdoktor vizitek végén ajándékozás és öröm honol. Adóbevalláskor adó 1 százalék felajánlásával segítsen Ön is mosolyt varázsolni a gyógyuló gyerekek arcára!
Minden támogatást, felajánlást, segítséget köszönettel fogadunk! Együtt csodákra vagyunk képesek! Kísérje figyelemmel jótékonysági segítő tevékenységünket! Támogatását, segítségét, önkéntes és önzetlen együttműködését hálás szívvel köszönjük! Bohócdoktorok, gyógyítás, jótékonyság!

10 érv, hogy a Karitáció Alapítvány működését támogasd ADÓD 1%-val:

– gyermekmentés, családtámogatás, adományok osztása,
– egészségvédelmi (szűrőnapok, sterilház, bohócdoktorok, egyéb gyermekmentő) programok működtetése,
– kulturális programok szervezése, tehetséggondozás,
– adományok gyűjtése, osztása (egyéni és csoportos formában, egyéneknek, családoknak, közösségeknek),
– mesedoktor kórháztámogatás, gyógyítás segítő élményprogram,
– oktatási, tájékoztató tevékenységek, készségfejlesztés,
– élelmezés (gyermekétkeztetés, élelmiszerosztás), ingyenkonyhák élelmiszer támogatása,
– bűn-és baleset megelőzési programok szervezése,
– sport-és szabadidős programok, tömegsport szervezése,
– munkahely teremtés, megélhetést segítő akcióprogramok,
– tömegkommunikációs tevékenységek, tájékoztatás,
– segítő akciók, rendezvények, fórumok működtetése,

2019.07.02.