fbpx

Kecskemétre hívták a bohócdoktorokat

Kecskeméten a Bács-Kiskun Megyei Kórházban a bohócdoktorokat a tágas kórházi játszószobában várták.

A Karitáció Alapítvány bohócdoktorai minden évben több alkalommal látogatnak el ide.

Most sem érkeztek üres kézzel. Játékos vizsgálattal tesztelték le a gyermekek látását, hallását, tüdőkapacitását és ügyességét.
A gyerekek nagyra nyílt szemekkel figyelték a krumpliorrosok műsorát és bekapcsolódtak a játékba a gyönyörű tágas kórházi játszószobában. Mindenre kiterjedő vizsgálaton estek át a kis betegek bohócdoktor-módra (látásteszt, hallásteszt, tüdőkapacitás teszt). Minden sikeres tesztet csokoládéval és bohócorral jutalmaztak a gyógyítók.

 

A csokoládék gyorsan fogytak, de sohasem fogytak el.

A kicsik szívesen táncoltak és mozogtak a nevettetőkkel. Megtanultak mosakodni vidáman a kis dalocskára. Vonatoztak, tornáztak mosolyogva. A műsor záró akkordjaként Pepi bohóc vezényletével mindenki közösen hajtogatta meg lufikutyáját, akiknek nevet adva boldogan vittek a kórtermekbe.
Nem maradhattak ki a játékból, azok sem akik lázas betegen feküdtek a betegszobákban. Pepi és Csicsi bohóc és Edó nagyi kórteremről kórteremre jártak: boszorkányos gyorsasággal hajtogatták a lufit, humor bonbonokat szórtak szét a lábadozó gyerekek között.
A csokoládé nem csak a kis betegeknek jutott, hanem az áldozatos munkát végző orvosok, nővérek számára is tartogattak ajándékokat a nevettetők.

A piros bohócorr a látogatás végén az egyik kis beteg plüss állatára is felkerült.
A csoki elfogy, de a piros bohócorr a hetek elmúltával is emlékezteti a gyermekeket a bohócdoktorokra és a sok nevetésre és ajándékra, amit magukkal hoztak.

Segítőink, lelkes önkénteseink nélkül nem lenne ilyen sikeres a bohócdoktor kórháztámogató, gyógyítást segítő programunk.
Kérjük, hogy kísérje figyelemmel az alapítvány tevékenységét, programjait, működését!

Együtt csodákra vagyunk képesek!

Kérjük támogassa adó1% felajánlással a bohócdoktorokat, a gyermekmentést! Mosoly és nevetés: gyógyítást támogató bohócdoktor kórházi jótékonysággal! A Karitáció Egészségügyi Szociális és Kulturális Alapítvány 2008 óta sikeresen működteti a Bohócdoktor Gyógyító Csapatot. A mosolyt és gyógyulást eredményező tevékenység célja, hogy beteg, sérült gyermekek és felnőttek számára a sokszor óriási fájdalmat jelentő betegségeket, a gyakran állandó fájdalmakat jelentő kezeléseket felváltsa élményekre, nevetésre, vidámságra, ezáltal elterelve a nagy betegeket a gyógyulás felé. A programok a klinikák, kórházak, rendelő intézetek számára ingyenesek. A mosolygós bohócdoktor vizitek végén ajándékozás és öröm honol. Adóbevalláskor adó 1 százalék felajánlásával segítsen Ön is mosolyt varázsolni a gyógyuló gyerekek arcára!
Minden támogatást, felajánlást, segítséget köszönettel fogadunk! Együtt csodákra vagyunk képesek! Kísérje figyelemmel jótékonysági segítő tevékenységünket! Támogatását, segítségét, önkéntes és önzetlen együttműködését hálás szívvel köszönjük! Bohócdoktorok, gyógyítás, jótékonyság!

10 érv, hogy a Karitáció Alapítvány működését támogasd ADÓD 1%-val:

– gyermekmentés, családtámogatás, adományok osztása,
– egészségvédelmi (szűrőnapok, sterilház, bohócdoktorok, egyéb gyermekmentő) programok működtetése,
– kulturális programok szervezése, tehetséggondozás,
– adományok gyűjtése, osztása (egyéni és csoportos formában, egyéneknek, családoknak, közösségeknek),
– mesedoktor kórháztámogatás, gyógyítás segítő élményprogram,
– oktatási, tájékoztató tevékenységek, készségfejlesztés,
– élelmezés (gyermekétkeztetés, élelmiszerosztás), ingyenkonyhák élelmiszer támogatása,
– bűn-és baleset megelőzési programok szervezése,
– sport-és szabadidős programok, tömegsport szervezése,
– munkahely teremtés, megélhetést segítő akcióprogramok,
– tömegkommunikációs tevékenységek, tájékoztatás,
– segítő akciók, rendezvények, fórumok működtetése,
– környezeti és természeti, társadalmi segítő feladatok ellátása, akciók, rendezvények, jótékonysági események, önkéntes szerveződések támogatása, adományosztás, segítése, mentorálása…

 

 

2020.02.12.