fbpx

Prevenciós egészségnap a Bohócdoktorokkal

Hétvégén került megrendezésre Szegeden a Petőfi-telepi Művelődési Házban A még időben elnevezésű prevenciós egészségnap. A programra sokan kilátogattak, ahol az egészségtudatos életet célzó programon még prevenciós előadás meghallgatására is lehetőség volt.

Az Országos Vérellátó Szolgálat segítségével lehetőség nyílt véradásra, ahol a véradók szép számban jelentek meg. Ezzel a véradók motiválták a családtagjaikat, szeretteiket így adva nekik bátorságot és jó példát a véradásra. A szervezők prevenciós szűréssekkel: vérnyomásméréssel, vércukorméréssel és BMI index kalkulátorral várták a látogatókat.

A programon Bohócdoktoraink fergeteges játszóházzal kápráztatták el a látogatókat. A betegségek megelőzésére és az egészséges táplálkozásra hívták fel a figyelmet vicces bohócdoktor szűrőprogrammal. Edó nagyi és Tuci bohóc a látástesztet vicces szemüveggel végezték, a tüdőkapacitást pedig szélkerékfújással tesztelték.

A mozgáskoordináció vizsgálata is bohócdoktor módon történt, minél gyorsabban kellett labdával eltalálni és leborítani a számozott üres dobozokat. Nagy öröm volt, hogy nem csak a gyerekek, de szüleik is kezükbe vették a játékokat és egy családi játszóház örömeit élhették át a résztvevők egész délelőtt.

prevenciós_3

 

prevenciós_2

 

prevenciós_1