fbpx

Segítsünk közösen, egy életvidám kislánynak megélni a mindennapokat!

Támogassa Petrát a Karitáció Alapítvány bohócdoktoraival karöltve, hogy 6 hónap komplex gyógykezelést kaphasson!

Számos álmot váltott már valóra a Karitáció Alapítvány az elmúlt években az Önök segítségével. Sokan találkozhattak Önök közül az elmúlt hónapokban a felhívással, amelyben egy szegedi kislánynak gyűjtenek kupakokat. Minket is megérintett Petra története, ezért szeretnénk segíteni, hogy mindennapjait megkönnyíthessük és élete fájdalommentesebbé válhasson a gyógykezelések segítségével.

Számlatulajdonos: Karitáció Alapítvány

Elkülönített bankszámlaszám: 10700062-48244909-52100008

Megjegyzés szövege: adomány

A beérkezett támogatást teljes mértékben a család kapja meg!

Petra története szívszorító, kálváriája pár hónapos korában kezdődött, amikor észrevették, hogy valami nincs rendben a mozgásával. „Ha hasra tettem, pici korától kezdve sírt. Egy éves korában még nem tudott felállni, annyira kis gyenge volt. Persze hamarosan kiderült, hogy az neki fájdalmat okozott” – mesélte az édesanyja.

Sok kivizsgálás várta a kislányt, ezután kiderült hipotón, beigazolódott ritka betegsége: MAFB génmutáció, multicentrikus carpotarsalis osteorysis syndroma. Röviden MCTO. Kevesebb, mint 50 eset került eddig közlésre a világon és jelenleg nincs rá gyógymód.

Ehhez a nagyon ritka betegséghez veseelégtelenség társulhat, ezért Petrát vesegondozásba kellett vetetni. Három-négy havonta járnak a nefrológiára ellenőrzésre, emellett reumatológiára is. Évente kell szemészeti, hasi ultrahang, kardiológiai és fél évente ortopédia vizsgálat, nagyon speciális gyógycipőt évente kétszer kaphat.

Közben Petra szépen fejlődik, 10 éves lett, szellemileg teljesen ép. Vidám, boldog, kiegyensúlyozott kislány. Most negyedik osztályos, nagyon jó tanuló. Nem beteges, keveset hiányzott eddig az óvodából, iskolából. Fejlesztéseket kap, gyógytornászhoz jár. Ami aggasztó, hogy röntgenképek összehasonlítása közben ortopédia is megállapította, hogy csontocskák tűntek el a kis kezéből és lábából, egyszerűen felszívódtak. Három éves korában indult el, önállóan jár, sajnos csak rövid távokat bír egyedül megtenni, hamar elfárad, lábát fájlalja.

Ezért lenne szükség a speciális komplex gyógykezelésre, hogy fájdalommentesebben nagyobb távokat tudjon megtenni pl. az iskolába eljutni nap mint nap.

Nem csak a terápiák, hanem a Petra által használt segédeszközök is jelentős összeget emésztenek fel a családi kasszából, ezért szeretnék a fél éves komplex gyógykezelés összegét 850.000 Ft-ot segítségképen a családnak átnyújtani.

 

Ha Ön is szeretné támogatni Petrát, akkor megteheti a Karitáció Alapítvány számlájára történő utalással.

Köszönjük! Együtt csodákra vagyunk képesek!