fbpx

Támogassuk együtt Bendét, hogy kerekesszéket kaphasson!

Nem volt kérdés, hogy a Karitóció Alapítvány bohócdoktoraival a Szeged mellett élő kis Bende gyógyulása mellé állunk. Megérintett minket a család összetartó szeretete és a kisfiú életöröme. Ezért felkerestük a Várkonyi családot, hogy – a kisfiú rehabilitációjára adott adományok mellett – mi az, amire még szükség van Bendének a gyógyuláshoz. Mindenkit arra kérünk támogassuk Bendét közösen.

Bende története szívszorító. A 23 hónapos kisfiú nyitott gerinccel, agykamra-tágulattal, alsóvégtagi petyhüdt bénultsággal, vizelet- és széklettartási nehézséggel született. Az első 4 hónapját a kórházak falai között töltötte, hiszen vér szerinti szülei – a betegsége miatt – lemondtak róla. Bende örökbefogadása után négy nagy- és két kisebb műtéten esett túl. Az anya elmondása szerint Bende rendkívül okos, vidám, érdeklődő kisgyermek: korát meghazudtolva énekel, versel és mondókázik 18 hónapos kora óta, ok-okozati összefüggéseket lát meg, s képes az összetett mondatok alkotására is. Kognitív funkciókban a kortársai előtt jár. Imádja a fejlesztéseket, hatékonynak bizonyulnak a nála alkalmazott terápiák: a Dévény-torna, a TSMT, a konduktív fejlesztés, a gyógytorna, valamint az otthoni fejlesztés.

Támogassuk együtt Bendét, hogy kerekesszéket kaphasson!

Nem csak a terápiák, hanem a Bende által használt segédeszközök is jelentős összeget emésztenek fel a családi kasszából.

A szülők nagy álma, hogy egy Panthera Bambino kerekesszék apró tulajdonosa lehessen gyermekük, ami kiváltja majd a babakocsit, így megízlelheti a szabadság élményét és érzését. A fejlesztésekre és az orvosi kontrollokra való eljutást, az önállóság megélését, illetve a kerekesszék a kortársakkal való ismerkedést is megkönnyítené. A termék teljes ára kb. 6-700 000 Ft-ba kerül. Ennek igénylése már folyamatban van. Egyedi elbírálás útján a családnak a teljes összeg kb. 10-25%-át kell megfizetnie önköltségként, támogassuk Bendét, hogy összegyűjtsük nekik z összeget.

 

Egy szó, mint száz, célunk az, hogy „nyissuk ki” a világot Bendének! A Karitáció Alapítvánnyal karöltve Ön is segíthet Bende kerekesszékhez jutásához.

Ha Ön is szeretné támogatni a kis Bendét megteheti a Karitáció Alapítvány számlájára történő utalással.
Számlatulajdonos: Karitáció Alapítvány
Elkülönített bankszámlaszám: 10700062-48244909-52100008
Megjegyzés szövege: Bende kerekesszéke
A beérkezett támogatást teljes mértékben a család kapja meg!

 

Támogassa Szeged ELSŐ bohócdoktor alapítványát, a Karitáció Alapítványt, hogy idén is több ezer beteg gyermeket tudjunk boldoggá tenni! Ön is részese lehet ennek a segítő tevékenységnek, ha személyi jövedelemadó bevallásakor ezt a számot adja meg: 19560540-1-06 Köszönjük! Együtt csodákra vagyunk képesek!

Karitáció Egészségügyi Szociális és Kulturális Alapítvány
Gyógyító Bohócdoktorok az egészségért, a boldogságért, a gyógyulásért! Bohócdoktorok a betegek gyógyulásáért!
Kérjük támogassa adó 1 százalék felajánlással a bohócdoktorokat, a gyermekmentést!

Adó 1 százalék: 19560540-1-06 Személyi jövedelemadó bevallásakor kérjük ezt a számot adja meg. Köszönjük!

Számlaszám (CIB Bank): 10700062-48244909-51100005

Figyelmét, támogatását szeretettel és hálásan köszönjük!