fbpx

Új bohócdoktorokat avattunk

Ezzel szám szerint 15 fővel egészült ki a Karitáció Alapítvány bevetésre, kórházi vizitre kész csapata.

Az önkéntesek korban, foglalkozásban, lakhelyben is igen különbözőek. Tanulótól a szépkorúig képviseltetik magukat a korosztályok. Többen érkeznek bölcsödei, óvodai, iskolai pedagógusi környezetből, van azonban aki teljesen más területen ténykedik. Bács-Kiskun megyéből  vagy éppen pesti munkából a vonatállomásról is siettek az órákra, a képzésnek helyt adó IH Rendezvényközpontba. Volt aki évek óta várta, hogy ilyen iskola induljon, másnak a családja hívta fel a figyelmét a segítő beállítottsága fényében a bohócdokikra. Az oktatás megvalósítására a BGA Zrt. pályázati finanszírozásában volt lehetőség.

Új bohócdoktorokat avattunk csapatfotó

Ami összekötötte Őket, az belső indíttatás volt, mellyel segíteni szerettek volna. Azóta igazi csapattá kovácsolódtak, amit mi sem mutat jobban, minthogy a 15 lelkes kezdő ma együtt is fejezte be a képzést. Ennek során pszichológiai,  kommunikációs, pedagógiai, készségfejlesztő, báb, bűvész, higiéniai-egészségügyi ismeretekre is szert tettek.  Az induló jókedv maradt, a kíváncsiság helyét tudás vette át, mellyel felvértezve már készen állnak nevettetni a kórházakban fekvő nagybeteg kisgyermekeket. A jókedv és a mosolyt gyógyít, a bohócdoktorok receptjén pedig éppen ez szerepel a gyermekek számára. Szépkorú otthonok falai közé is szívesen viszünk nevetést, ott is ritka kincs a kedély javítás. Az új bohócdokik első bevetése a nagypénteken tartandó jótékonysági filmvetítés lesz, ahol rászoruló, vagy jó tanuló gyermekek és családjuk számára nyitja meg az Alapítvány a Belvárosi mozi kapuit a tavaszi szünet és a húsvéti ünnep kezdetén.

A Karitáció Alapítvány immár 18 bohócdoktora felkészült követni az Alapítvány mottóját: együtt csodákra vagyunk képesek!

Karitáció Egészségügyi Szociális és Kulturális Alapítvány
Gyógyító Bohócdoktorok az egészségért, a boldogságért, a gyógyulásért! Bohócdoktorok a betegek gyógyulásáért!
Adószám (adó1% felajánláskor ezt adja meg): 19560540-1-06

Segítségét és támogatását Szeged első Bohócdoktor alapítványa hálásan köszöni!

NEAO-KP-1-2022/8-000067 pályázat finanszírozásában valósult meg.