fbpx

VIDÁM VIZIT A GYERMEKPSZICHIÁTRIÁN

A gyerekekben a jövő. Mentális egészségük, gyógyulásuk támogatása az egyik legfontosabb amit tehetünk ezért a jövőért. Ezért látogattak a bohócdoktorok László Farkassal és Zéti kutyussal a gyermekpszichiátriára. Óvodás kortól 18 évesig minden generáció lelkét ápolják az ott dolgozók, akik a munka oroszlánrészét végzik.

A szakemberek sokrétű terápiával segítik a gyermekeket a gyógyulásban.

Vidám vizit a gyermekpszichiátriánVidám vizit a gyermekpszichiátrián

Ebben támogatja Őket Laci és Zéti segítő kutyája, akinek a szimpla jelenléte is nagyon sokat segít az ember pszichés állapotán. A kutya jó motivációs társ a fejlesztő foglalkozásokon, akiért a gyermekek szívesen lépik át saját korlátaikat és határaikat, ami alapja bármilyen változásnak. Gazdája látja, amikor a szétszórt figyelmű gyermek felfokozott állapotban nem tudja magához hívni a kutyát. De ahogy Lacitól feladatot kap – figyel magára, képes összpontosítani, így a kutya is együttműködővé válik.

A Karitáció bohócdoktorai szintén régóta együttműködnek a gyermekpszichiátriával. Az ovisok figyelmét egy állatkertnyi lufiállat meghajtásával tudták lefoglalni és hangos jókedv kerekedett a figurák felett. Az általános és középiskolások bevonásával Zétire hajazó lufi kutyák készültek, így az élmény mellett a figyelem és finommotorikus készségek együttes fejlesztése is szerepet kapott. Na meg a csoki. Az mindenkinek jutott, aki kaphatott.

A Szegedi Klinika Gyermekpszichiátriai osztálya is azon úttörő intézmények szűk körébe tartozik, ahol a kutyák és a bohócdoktorok jelenléte és a velük való játékos interakció jótékony hatásait is alkalmazzák.

Hiszünk abban, hogy együtt csodákra vagyunk képesek!

Minden további támogatást szívesen fogadunk.

Karitáció Alapítvány, Gyógyító Bohócdoktorok |

Karitáció Alapítvány, Gyógyító Bohócdoktorok Adó 1%: 19560540-1-06,

Szla (CIB): 10700062-48244909-51100005,

www.karitacio.hu