fbpx

VIDÁMSÁG ÉS CSOKI ILLAT SZENTESEN

A szentesi gyermekkórházba a gyermekek számára gyűjtött csokoládéval megpakolva érkeztek a vidámság felelősei, a bohócdoktorok. A dokik messziről láthatóak feltűnő bohóc jelmezükben. A gyermekosztály dolgozói is osztoznak a jókedvben, mindenki színes, mintás orvosi ruhát visel, lekötve a gyerekek figyelmét a kórházi tartózkodás során.

Csicsi bohóc régi varázsbőröndjében mindig van emellett bohócorr és egy képzeletbeli állatkert lufikból, na meg Eszti néni horgolt bátorság figurái, akik majdnem minden bajra gyógyírként szolgálnak. Már a fonalba horgolva ott van a gyógyító szeretet, amivel kedves támogatónk évek óta a jókedvükért, felépülésükért dolgozik.

Vidám lufizás a bohócdokival

A kis ápoltak körében akkora volt a várakozás, hogy akinek szabad volt, fürkészként ki-kisétált a folyosóra, kilesni a bohócdokikat. Nagy örömet okozott az érkezésük, kicsit és nagyot is lekötöttek a lufi állatok.

Melindát is csillogó szemmel várták, hiszen nála volt a csokoládé. Minden évben karácsony előtt az ünnepeket kórházban töltő gyermekek számára gyűjt az Alapítvány csokoládét és hozzájuk kedves, gyógyító üzeneteket. Ezekből szemezgethettek a kis betegek. Talán nincs is olyan csokoládé íz, amit ne rejtene a kosár. Szerencse, hogy Gombóc Artúr ki nem szagolta!

A sok elfoglaltság egy időre mindenkivel feledtette ottléte okát. Még a kötözésre érkezőkkel is könnyebb volt kicsit, hiszen meglepetésükben félni is elfelejtettek.

Ezért jó, hogy együtt csodákra vagyunk képesek!