fbpx

600 gyerek és megannyi repülő

Ha Szeged és Szeptember, akkor felnőtt és gyerek is várja, hogy melyik reggel látja, hallja majd a hőlégballonokat a város felett. Ez az első jele annak, hogy kezdetét vette a szokásos évi SZIA, a Szegedi International Airshow, a repülőnap.

A repülőnap a felnőttek számára is érdekes, de a gyerekek egyenesen odáig vannak érte. Nem hiába. Ennyi légi járművet, ejtőernyőst és általuk bemutatott légi produkciót csak évente egyszer van lehetősége megcsodálnia a szegedieknek.

Ez az oka annak, hogy a Karitáció Alapítvány immár hagyományosan ekkor tartja SZIA – Karitáció sport délelőttjét a kilátogató óvodás és iskolás gyerekek számára a repülőnapon.

A pénteki napon a bohócdoktorok közel 600 kilátogató gyerek számára szerveztek szórakoztató programokat. Az ovisok ügyességi sorversenyen mutathatták meg egyensúlyozási, ugrálási, labdavezetési és dobási készségeiket. Ezzel pedig visszaszerezhették a bohócdoktor elveszett orrát, aki így ismét vidáman tud gyógyítani. Az iskolás osztályok tanulói, lelkesen, energikusan, versengően és rendkívül jó hangulatban a Crazy 5K sportpályáján küzdöttek az erőt próbáló elemekkel. Támogatóknak köszönhetően a  bohócdokik a gyerekek energia visszapótlásáról is gondoskodtak.

A csodálatos idő, a repülőnap érdekes látványosságai, a hangos, jókedvű gyerekzsivaj, kerek egységet alkotott. A legnagyobb ámulat mégis a légi mutatványok okozták, amikor repülőt toltak ki, helikopter landolt, vagy ejtőernyős szállt le a gyerekek közelében.

Gyerek csoport a helikopter mellett

A szombati napon a Fogyatékosok Nappali Intézetéből az SZKT és a Karitáció Alapítvány közreműködésével olyan fogyatékkal élő fiatalok látogattak ki a rendezvényre, akik számára talán még ritkábbak az ilyen aktív programok és közösségi élmények, melyekkel Ők is részesei lehetnek az évről-évre látványosabb és mindenki figyelmét lekötő hatalmas légi parádénak.

Fogyatékosok Nappali Intézetének csapata a bohócdoktorokkal

Az óriási program óriási összefogást is igényelt. „Együtt csodákra vagyunk képesek” hangzik az Alapítvány mottója, amit együttműködő partnereikkel sikeresen meg is valósítottak.