fbpx

Bohócdoktoraink az Idősek Otthonába látogattak

Nagy örömünkre szolgál, hogy egyre több felkérés érkezik alapítványunkhoz. Nem csak gyermekkórházakból, hanem idősek otthonába is szeretettel várják bohócdoktorainkat. Szentesre először, de nem utoljára a Dr. Sipos Ferenc Parkerdő Otthon idős lakóihoz látogattak el a gyógyító nevettetők. Az egyforma napok, a rokonok, barátok hiánya az időseket szorongóvá tehetik, ennek megváltoztatására látogattak el a bohócdoktorok.

Épp ezért bohócdoktoraink az idősotthonban speciális műsorral kedveskedtek. Közös énekléssel, interaktív műsorral biztosítva a jó társaságot az időskorúaknak. Erre azért is van szükség, mert a néha kezdődő demenciával is küzdő bentlakók kedélyállapotát nagyban javíthatja az együtt töltött aktív idő. A zenék, dalok emlékeket idézhetnek fel bennük. Ezért is igyekszik a kollektíva tipikusan olyan időszakokból válogatni a muzsikákat, amire még az idősek is jól emlékezhetnek.
Tapasztalataink azt mutatják, hogy az idősek hamar magukénak érzik ezeket a dalokat. Az interaktív műfaj lehetővé teszi, hogy ők maguk is bekapcsolódjanak a produkcióba, akár szó szerint szereplőivé is válhatnak annak. Így többen kedvenc nótájukra még táncra is perdültek bohócdoktorainkkal. Sokan büszkén viselték a bohócorrokat, ezáltal kiléptek a passzív nézői szerepből.

 

Teca nénit a műsor végén közös énekléssel köszöntöttük fel 94-dik születésnapja alkalmából, akit külön lufi virágokkal leptünk meg. A csokoládé és luficsodák nem csak az otthon lakóinak jutottak, mert az áldozatos munkát végző orvosok, nővérek számára is tartogattak ajándékokat a krumpliorrosok.

 

A nevettetők rendelése kórházakban, rendelőintézményekben, otthonokban ingyenes.

Facebook oldal: https://www.facebook.com/Bohocdoktorok/
Kérjük, hogy kísérje figyelemmel az alapítvány tevékenységét, programjait, működését!

Együtt csodákra vagyunk képesek!

További képek a galériában.

 

Kérjük támogassa adó1% felajánlással a bohócdoktorokat, a gyermekmentést! Mosoly és nevetés: gyógyítást támogató bohócdoktor kórházi jótékonysággal! A Karitáció Egészségügyi Szociális és Kulturális Alapítvány 2008 óta sikeresen működteti a Bohócdoktor Gyógyító Csapatot. A mosolyt és gyógyulást eredményező tevékenység célja, hogy beteg, sérült gyermekek és felnőttek számára a sokszor óriási fájdalmat jelentő betegségeket, a gyakran állandó fájdalmakat jelentő kezeléseket felváltsa élményekre, nevetésre, vidámságra, ezáltal elterelve a nagy betegeket a gyógyulás felé. A programok a klinikák, kórházak, rendelő intézetek számára ingyenesek. A mosolygós bohócdoktor vizitek végén ajándékozás és öröm honol. Adóbevalláskor adó 1 százalék felajánlásával segítsen Ön is mosolyt varázsolni a gyógyuló gyerekek arcára!
Minden támogatást, felajánlást, segítséget köszönettel fogadunk! Együtt csodákra vagyunk képesek! Kísérje figyelemmel jótékonysági segítő tevékenységünket! Támogatását, segítségét, önkéntes és önzetlen együttműködését hálás szívvel köszönjük! Bohócdoktorok, gyógyítás, jótékonyság!

10 érv, hogy a Karitáció Alapítvány működését támogasd ADÓD 1%-val:

– gyermekmentés, családtámogatás, adományok osztása,
– egészségvédelmi (szűrőnapok, sterilház, bohócdoktorok, egyéb gyermekmentő) programok működtetése,
– kulturális programok szervezése, tehetséggondozás,
– adományok gyűjtése, osztása (egyéni és csoportos formában, egyéneknek, családoknak, közösségeknek),
– mesedoktor kórháztámogatás, gyógyítás segítő élményprogram,
– oktatási, tájékoztató tevékenységek, készségfejlesztés,
– élelmezés (gyermekétkeztetés, élelmiszerosztás), ingyenkonyhák élelmiszer támogatása,
– bűn-és baleset megelőzési programok szervezése,
– sport-és szabadidős programok, tömegsport szervezése,
– munkahely teremtés, megélhetést segítő akcióprogramok,
– tömegkommunikációs tevékenységek, tájékoztatás,
– segítő akciók, rendezvények, fórumok működtetése,
– környezeti és természeti, társadalmi segítő feladatok ellátása, akciók, rendezvények, jótékonysági események, önkéntes szerveződések támogatása, adományosztás, segítése, mentorálása…

2019.03.27.