fbpx

Mikulás vizit

Bohócdoktoraink „Mikulás vizit” keretében látogatták meg az újszegedi Gyermekgyógyászati Klinikát.

Miben más az ünnepi vizit az év bármely bohócdoktor látogatásánál?

Minden alkalommal nehéz mind gyermekként, mind szülői szívvel megélni a kórházi tartózkodást. Van azonban az évnek egy olyan időszaka, amikor ez még sokkal nehezebb. Az ünnepek közeledtével mindenki a lassulásra, a családdal töltött időre és a csillogó szemű gyermekekre készíti a szívét, akiket az otthon melegében láthat a karácsonyfa alatt ajándékot bontogatni.

Éppen ezért, ilyenkor hatványozottan igyekszünk segíteni. A gyermekekhez eljutni és az orvosi, kórházi személyzet erőfeszítései mellett bohócdoktorként vidámsággal és a rendelkezésünkre álló eszközökkel megszépíteni a nehéz élethelyzetet.

Az ünnepi hangulat megteremtéséhez vittek magukkal egy karácsonyfát. Az osztályon dolgozókkal közösen díszítettek fel, hogy a folyosó hangulatos éke lehessen. Így a Mikulás és otthoni készülődés és a közelgő ünnep fénye itt is beragyogja a lelkeket.

Mikulás vizit az Újszegedi gyermekklinikán

Lapult a bohócdokik bőröndjében óriási plüss kutyus és horgolt bátorság figurák sokasága. Volt ott lufi és csokoládé, na meg az elmaradhatatlan bohócorr. A legkisebbek bohócorrokkal játszottak, amit Kata bohóc osztott, vagy Mimi bohóc és a lufi figurák kötötték le a figyelmüket.

A nagyobbak a horgolt figurákkal kezdtek játszani amit Évi bohóc adott, a legnagyobbak pedig  a csokinak örültek Melinda kosarából valamint a beszélgetésnek.

A gyerekosztályon nem csak a bohócdokik öltöztek vidáman. Az orvosok és ápolók is Mikulás hangulatot csempésztek öltözékükkel a napba.

Mi pedig velük örültünk a látogatás sikerének! Hiszen addig sem szomorkodott senki, míg a bohócok lekötötték a figyelmet – hiszen együtt csodákra vagyunk képesek!

Minden további támogatást szívesen fogadunk.

Karitáció Alapítvány, Gyógyító Bohócdoktorok |

Karitáció Alapítvány, Gyógyító Bohócdoktorok Adó 1%: 19560540-1-06,

Szla (CIB): 10700062-48244909-51100005,

www.karitacio.hu