fbpx

Sportos évkezdés a bohócdokiktól

Január első hétvégéjén a Clean Star Complex Kft. Mórahalmon tartotta meg Pro Liga nemzetközi kispályás labdarúgótornáját. A sportos programon Alapítványunk önkéntesei is részt vettek..  Na, nem mint futballisták, átképzés nem történt!

Azonban az egészséges életmódra nevelés és a sport népszerűsítése a Karitáció Alapítvány számára kiemelten fontos.

A bohócdoktorok rendszeres látogatók beteg gyermekek kórházi ágya mellett, ahol elkél a vidámság. Éppen ezért tudjuk, hogy az egészség, -annak megtartása akár életmóddal, akár sporttal- milyen fontos.

A felnövekvő gyerekek leterheltsége sokkal nagyobb, mint néhány generációval ezelőtt volt. Társaság és játék lehetőségeik pedig széleskörűen elérhetőek otthonról. Ennek folytán sokkal kevesebb a fizikai aktivitásra mind az idejük, mind a hajlandóságuk. A modern élelmiszerek nyújtotta extra kalória bevitel is nagyban hozzájárulhat a túlsúly és egészségügyi problémák kialakulásához.

Helyes táplálkozással és a gyermek testi, lelki fejlődésére pozitív hatást gyakorló sportos életmóddal a fenti problémák jó része megelőzhető.

Erről vehettek példát a gyermekek a hétvégi foci tornán.

Bohócdoktorok a sportoló gyermekekkel

Több korosztály sok, aktív, mozgást szerető képviselőjével volt szerencsénk találkozni a labdarúgó torna során.

Szombaton és vasárnap a gyerekekkel kézműveskedtünk, nyomdáztunk, lufikat hajtogattunk. Nagyon népszerű volt a gyöngyfűzés, hiszen a kedvenc csapataik színével készítették a gyerekek karkötőiket. Közben volt lehetőségünk az életmódról és sok fontos dologról beszlégetni a gyerekekkel. A legkisebb szurkolókat Zörgő János a Séfek séfének győztese látta vendégül, finom szilvás és nutellás gombócok készültek, amelyeket közösen kínáltunk nekik. Az eseményen a tombolából valamint a futballrelikviák árveréséből befolyt összeget a szervezők Alapítványunk számára ajánlották fel, hogy segítsék céljaink megvalósítását, hiszen együtt csodákra vagyunk képesek.

Minden további támogatást szívesen fogadunk.

Karitáció Alapítvány, Gyógyító Bohócdoktorok |

Karitáció Alapítvány, Gyógyító Bohócdoktorok Adó 1%: 19560540-1-06,

Szla (CIB): 10700062-48244909-51100005,

www.karitacio.hu